Amb la marca Barcelona per bandera, aquest restaurant s’ha fet famós a Palo Alto i a la resta de la Badia de San Francisco per les seves tapes, les sangries tipus còctel, les paelles variades, el seu pop a la gallega d’avantguarda i la seva torrija; a més de pel seu personal amable, jove i rialler. Tot i que la pandèmia de la covid-19 va esclatar pocs mesos després de l’obertura de les seves portes, el Telefèric Barcelona de Palo Alto va aconseguir reinventar-se posant en marxa un potent servei de delivery i take–away, per poder apropar les seves paelles a les cases i backyards dels treballadors de les companyies tech de la zona, la qual cosa els va ajudar a créixer i a consolidar la seva marca i reputació.
Un cop la normativa de l’estat de Califòrnia i del comtat de Santa Clara ho va permetre, Telefèric va treure, sense dubtar-ho ni un segon, les seves taules al carrer i, amb l’ajuda d’unes bones estufes, va aconseguir continuar sent el restaurant en boca de tots. Així, la marca Barcelona gaudeix a Palo Alto d’un moment àlgid; ja que tots han anat, o volen anar, al Telefèric Barcelona.
Al Telefèric de Palo Alto, el personal parla també català; cosa que fa sentir com a casa a tots els catalans i catalanes instal·lats a la zona per estudis o treball que, a causa de la pandèmia, s’han trobat amb grans dificultats per poder anar de visita a la seva terra.
Amb plats tan autèntics com gambes a l’ajillo, gaspatxo, croquetes o patates braves, el Telefèric ha sabut trobar l’equilibri entre tradició i modernitat; sense deixar de banda els particulars gustos del públic americà.
The New Barcelona Post ha pogut parlar amb els seus propietaris, Xavier Padrosa i Maria Padrosa, que ens han explicat els seus inicis i la seva filosofia de treball: “Telefèric és una marca familiar amb molta història, avalada per més de 26 anys de rodatge en el sector. El nostre viatge va començar a principis dels noranta en un petit local al centre de Sant Cugat, que va ser el bressol dels primers pintxos i tapes a Barcelona (en aquell temps no hi havia encara restaurants de pintxos a la ciutat). L’èxit va ser tal que anys més tard vam decidir obrir-ne un altre al centre de Barcelona, a l’àrea de l’Eixample. La qualitat del producte és la base de tots els nostres pintxos i tapes, procurem treballar sempre amb producte de proximitat i producte importat del País Basc per seguir marcant, en la nostra oferta, la nostra procedència”.
“El servei —afegeixen els Padrosa— i aconseguir fer sentir al client com a casa és el nostre llegat; al Telefèric no s’hi ve només a menjar, sinó a viure una experiència única, i això no només és degut al que oferim a cada plat, sinó per com rebem a la gent des que entren per la porta; aconseguim transmetre aquest esperit familiar als nostres cambrers per tal que ells també el transmetin als nostres clients. Al cap d’uns anys vam decidir creuar l’oceà i obrir a San Francisco, Califòrnia”.
Però el restaurant de Palo Alto no és l’únic que té aquest grup a la zona de la Badia de San Francisco. El Telefèric de Walnut Creek, també a la badia, va ser guardonat amb el premi al millor restaurant de la ciutat l’any 2016, i va ser inclòs dins el rànquing dels top 10 restaurants dels Estats Units pel seu disseny interior.
“Sempre ens ha mogut la il·lusió… la il·lusió de crear, la il·lusió d’il·lusionar als nostres clients, aquesta és la nostra gran raó de ser i el motiu pel qual emprenem tots i cadascun dels nostres projectes! Et convidem a conèixer la nostra història, formar part del nostre present i perquè no, de coincidir també en un futur¨, conclouen els amos de Telefèric.
Davant l’èxit d’aquests dos establiments; el grup no descarta l’obertura de nous restaurants a Califòrnia, fet que, sens dubte, és una gran notícia per a la marca Barcelona.