L’arribada del bon temps també comporta recuperar costums oblidats pel fred i la foscor hivernal, com passejar per la platja, sortir a sopar o prendre’s una cervesa. Aquest cap de setmana a Barcelona podran degustar-se més de 400 cerveses artesanals de tot el món i de totes les varietats amb el Beer Festival. Una cita que vol difondre i donar a conèixer la cultura de la cervesa artesanal a través d’activitats i tastos als 15.000 assistents que anualment acudeixen a l’esdeveniment.
El festival celebra enguany la seva 13a edició de l’11 al 13 d’abril a Fira Montjuïc. La cita busca reivindicar l’experiència sensorial de la cervesa, valorant no sols el resultat d’aquesta beguda, sinó també el seu procés i ingredients de proximitat. Enguany, coincidint amb el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, des del festival també han apostat per visibilitzar els productors locals, comptant amb una representació de 18 cerveseries locals i emergents. A més, també hi haurà espai pel vi artesà, de la mà del Gremi de Vinyataires Lliures.
Però, a més, els assistents també podran provar no només una una àmplia selecció de cerveses catalanes, sinó també de productors de tot el món, com Alemanya, Bèlgica o Irlanda —països reconeguts per les seves cerveses— i fins i tot de Québec o Polònia, amb una barra amb més de setanta aixetes. Una cita imprescindible no només per als professionals del sector, sinó també per als amants d’aquesta beguda i fins i tot per a aquells que volen iniciar-se en aquest àmbit.
El festival estarà obert divendres i dissabte d’11 a 23 hores, mentre que el diumenge tancarà a les 20 hores de la nit, i ocuparà més de 7.000 metres quadrats de Fira Montjuïc. Les cerveses tenen un preu variable en funció del grau d’alcohol i la varietat, però per a accedir al local haurà de pagar-se una entrada de dia de sis euros, que inclou el mapa amb les diferents cerveses i un got reutilitzable. A més, durant el festival també s’organitzaran diferents activitats per a gaudir de les cerveses en tots els seus registres, marinant-les amb plats, gaudint de begudes sense alcohol o fins i tot coneixent de prop altres begudes com els vins o les sidres. Una varietat d’activitats i productors que converteixen al festival en un dels esdeveniments de referència tant per a professionals com aficionats d’Europa.

Espai per a professionals i propostes gastronòmiques
Per a aquells que vulguin maridar les cerveses amb gastronomia, el festival també oferirà una àmplia selecció de restaurants de la ciutat. Amb especial èmfasi als plats de cuina tradicional catalana, també comptarà amb àmplia varietat de tapes, tacos i entrepans, i fins i tot propostes sorprenents com una cheeseecake de cervesa. També hi haurà esdeveniments de showcooking en directe de la mà de xefs com Luís Rosich, del local Cachitos, que maridarà tres plats estrelles del restaurant amb cerveses artesanes presents al festival. A més, tampoc faltarà la música en directe de diferents Djs de la ciutat.
Però el festival no només es basarà en el tast de cerveses i de gastronomia, sinó que també hi haurà un espai dedicat als professionals del sector amb el InnBrew: The Brewers Convention, l’única convenció cervesera d’Espanya enfocada al públic professional del sector. En aquesta secció, els productors, distribuïdors i restauradors podran continuar formant-se per a descobrir noves tendències i tècniques, a través de conferències i un espai expositiu de productes i serveis. A més, també es premiaran les cerveses més innovadores amb el Barcelona Beer Challenge, els premis anuals que es lliuren en el marc del festival.