Gaudeix de Barcelona

El Beer Festival reunirà més de 400 productors de cerveses artesanes

Es podran degustar begudes locals però també de països com Alemanya o Irlanda, amb una barra de més de setanta aixetes

L’arribada del bon temps també comporta recuperar costums oblidats pel fred i la foscor hivernal, com passejar per la platja, sortir a sopar o prendre’s una cervesa. Aquest cap de setmana a Barcelona podran degustar-se més de 400 cerveses artesanals de tot el món i de totes les varietats amb el Beer Festival. Una cita que vol difondre i donar a conèixer la cultura de la cervesa artesanal a través d’activitats i tastos als 15.000 assistents que anualment acudeixen a l’esdeveniment. 

El festival celebra enguany la seva 13a edició de l’11 al 13 d’abril a Fira Montjuïc. La cita busca reivindicar l’experiència sensorial de la cervesa, valorant no sols el resultat d’aquesta beguda, sinó també el seu procés i ingredients de proximitat. Enguany, coincidint amb el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, des del festival també han apostat per visibilitzar els productors locals, comptant amb una representació de 18 cerveseries locals i emergents. A més, també hi haurà espai pel vi artesà, de la mà del Gremi de Vinyataires Lliures.

Però, a més, els assistents també podran provar no només una una àmplia selecció de cerveses catalanes, sinó també de productors de tot el món, com Alemanya, Bèlgica o Irlanda —països reconeguts per les seves cerveses— i fins i tot de Québec o Polònia, amb una barra amb més de setanta aixetes. Una cita imprescindible no només per als professionals del sector, sinó també per als amants d’aquesta beguda i fins i tot per a aquells que volen iniciar-se en aquest àmbit.

El festival estarà obert divendres i dissabte d’11 a 23 hores, mentre que el diumenge tancarà a les 20 hores de la nit, i ocuparà més de 7.000 metres quadrats de Fira Montjuïc. Les cerveses tenen un preu variable en funció del grau d’alcohol i la varietat, però per a accedir al local haurà de pagar-se una entrada de dia de sis euros, que inclou el mapa amb les diferents cerveses i un got reutilitzable. A més, durant el festival també s’organitzaran diferents activitats per a gaudir de les cerveses en tots els seus registres, marinant-les amb plats, gaudint de begudes sense alcohol o fins i tot coneixent de prop altres begudes com els vins o les sidres. Una varietat d’activitats i productors que converteixen al festival en un dels esdeveniments de referència tant per a professionals com aficionats d’Europa.

La barra inclou fins a setanta aixetes, amb diferents varietats de cerveses, des de les cerveses de sabors a les negres.

Espai per a professionals i propostes gastronòmiques

Per a aquells que vulguin maridar les cerveses amb gastronomia, el festival també oferirà una àmplia selecció de restaurants de la ciutat. Amb especial èmfasi als plats de cuina tradicional catalana, també comptarà amb àmplia varietat de tapes, tacos i entrepans, i fins i tot propostes sorprenents com una cheeseecake de cervesa. També hi haurà esdeveniments de showcooking en directe de la mà de xefs com Luís Rosich, del local Cachitos, que maridarà tres plats estrelles del restaurant amb cerveses artesanes presents al festival. A més, tampoc faltarà la música en directe de diferents Djs de la ciutat.

Però el festival no només es basarà en el tast de cerveses i de gastronomia, sinó que també hi haurà un espai dedicat als professionals del sector amb el InnBrew: The Brewers Convention, l’única convenció cervesera d’Espanya enfocada al públic professional del sector. En aquesta secció, els productors, distribuïdors i restauradors podran continuar formant-se per a descobrir noves tendències i tècniques, a través de conferències i un espai expositiu de productes i serveis. A més, també es premiaran les cerveses més innovadores amb el Barcelona Beer Challenge, els premis anuals que es lliuren en el marc del festival.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Esmorzars de forquilla

Tatxo Benet: “Sembla que parlar bé d’alguna cosa que fas a Catalunya o a Barcelona sigui un pecat”

Tatxo Benet, soci fundador, president i CEO de Mediapro, ha estat el tercer convidat del…

12 d'abril de 2025
  • El Bar del Post

Joan Pau Inarejos: Amb mirada romànica

Encara recorda l'impacte de la Sagrada Família o de l'estàtua de Colom quan, de nen,…

12 d'abril de 2025
  • Opinió

Oviedo: visió i veu del Liceu

Per molt que t’hi esperis un director general del Liceu de perfil de management i…

12 d'abril de 2025
  • Esmorzars de forquilla

Improvisant per la vida amb ulls de periodista

“Planificar està sobrevalorat… si ets molt bo improvisant”

12 d'abril de 2025
  • Opinió

La segona mort de Josep Palàcios

Cal fer el possible perquè l’escriptor de Sueca no continuï essent llegit per quatre gats.

11 d'abril de 2025
  • Creativitat

FestivArt reivindica els oficis artesanals

Els carrers i places del Poble Espanyol seran l'escenari d'aquest festival, que comptarà amb un…

11 d'abril de 2025