Ecosistema emprenedor

Benditas Drinks, la nova beguda per a la generació Z

La startup barcelonina es dedica al segment de les 'hard drinks', amb un petit percentatge d'alcohol, baixes en calories i sense gluten ni sucres afegits

Entre els adolescents dels Estats Units s’ha imposat una nova tendència de beguda alcohòlica coneguda com a hard drink. Enllaunada, amb un petit percentatge d’alcohol, baixa en calories i sense gluten ni sucres afegits. Els empresaris barcelonins Xavier Llauradó i Ivo Gasulla es van assabentar d’aquesta nova moda i fa poc més de dos anys la van portar cap aquí a través de Benditas Drinks.

Amb seu a Barcelona, ​​la startup Benditas Drinks és la fusió de dues companyies dedicades al sector dels refrescos: Aigua Benditas, amb Gasulla al capdavant; i Teapical, a càrrec de Llauradó. Constituïdes l’any 2021 com una única empresa, la nova marca persegueix aquells joves d’entre 20 i 25 anys que aposten per begudes alcohòliques lliures de greixos i carbohidrats, i amb la meitat de calories que una cervesa.

El producte que ven l’empresa emergent catalana està pensat per prendre amb els amics o sortir de festa. D’aquí ve que la seva distribució se centri en els comerços de barri, així com en grans cadenes de supermercats com Carrefour i Hipercor. La línia de begudes amb alcohol de Benditas Drinks inclou Bendita, aigua carbonatada de quatre sabors diferents; Ateapical, te gelat amb llimona i te negre; i Lo-ca!, una beguda energètica.

En un moment en el qual les hard drinks estan creixent per tot el món, Benditas Drinks vol posicionar-se estratègicament perquè la seva marca sigui reconeguda com “la més llatina del mercat”, asseguren els seus responsables, que lluiten enfront d’una competència amb una clara visió anglosaxona. “Ho entenem com un estil de vida, un moviment artístic, i no com un lloc de procedència o un idioma. Si vas a qualsevol part del planeta, veuràs que el món llatí està de moda”, afirma Xavier Llauradó.

En el seu primer any de vida, Benditas Drinks va facturar més de 700.000 euros. De cara a aquest any, els seus responsables esperen arribar als 2,1 milions d’euros. També contemplen un creixement sostingut dels ingressos en els pròxims anys, amb la previsió de triplicar les dades de 2022 i establir-se en quinze nous mercats.

Entre els inversors privats de l’empresa, es troben empreses del sector de les begudes com Sant Aniol, Licors Jané i Chef Sam

La producció de Benditas Drinks està dividida entre Àustria i Llinars del Vallès, i la marca està disponible en més de 2.000 punts de venda a Espanya. L’empresa compta amb una forta presència internacional i es distribueix en sis països, entre ells Mèxic, els Estats Units i Austràlia, i les seves exportacions suposen un 30% de la seva comercialització.

La seva expansió ha estat possible gràcies a una ronda d’inversió inicial per valor de mig milió d’euros —més una altra ronda que arribarà al setembre—, a més de comptar amb préstecs i rebre el suport d’inversors del sector de l’alimentació, com les catalanes Sant Aniol, Licors Jané i Chef Sam. Sant Aniol és un grup familiar de la Garrotxa, fabricant d’aigua mineral natural d’origen volcànic des de 1993. Licors Jané és també una empresa familiar fundada el 1944 al Vendrell, que elabora licors com la gamma de fruites Fresh, amb alcohol i sense, i el licor de crema d’arròs Petonet. Finalment, Chef Sam és una distribuïdora barcelonina d’aliments ecològics, fundada el 2016.

Dues de les begudes creades per Benditas Drinks.
Compartir
Publicado por
Arnau Sánchez Fita

Artículos recientes

  • Gaudeix de Barcelona

Les fotografies de Cristina García Rodero inauguraran la galeria d’art Seltz

El centre expositiu d'art contemporani, que compta amb 400 metres quadrats per a exposicions, obrirà…

9 d'abril de 2025
  • Lletres

Barcelona celebrarà un Sant Jordi més ample i segur

La superilla literària de Passeig de Gràcia, La Rambla i Gran de Gràcia tornaran a…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

L’aigua tornarà a brollar de les fonts de Barcelona en els pròxims mesos

La Font Màgica de Montjuïc es reactivarà després d'estiu, amb l'objectiu que estigui llesta per…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

“La investigació que es fa al Sincrotró Alba ens situa entre els millors del món”

Llicenciada i doctora en Física, Caterina Biscari dirigeix el Sincrotró Alba des de l’any 2012,…

9 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

El taller per als trens d’FGC que aniran a l’aeroport comença a aixecar-se a Alstom

L'àrea annexa a la factoria de Santa Perpètua de Moguda comptarà amb una superfície de…

9 d'abril de 2025
  • Barcelona Science Week

El BSC es connecta amb la innovació empresarial

En un entorn global cada vegada més competitiu i canviant, la innovació s'ha convertit en…

9 d'abril de 2025