Ecosistema emprenedor

La biofarmacèutica Kintsugi capta un milió d’euros per dur el seu fàrmac a fase clínica

La companyia barcelonina està desenvolupant un medicament per a l'esteatosi hepàtica no alcohòlica, una malaltia que afecta el 25% de la població mundial. Preveu realitzar els estudis clínics de fase 1 a principis de 2023.

L’esteatosi hepàtica no alcohòlica (EHNA), també conegut com a fetge gras no alcohòlic, consisteix en una acumulació excessiva de greix al fetge que no està produïda per la ingesta excessiva d’alcohol. Provoca processos de mort cel·lular, inflamació i fibrosi. Sense el tractament adequat, pot empitjorar cap a malalties hepàtiques més greus com la cirrosi o el carcinoma hepatocel·lular, el tipus de càncer de fetge més freqüent en adults. Es calcula que un 25% de la població mundial té algun tipus d’EHNA.

La companyia biofarmacèutica Kintsugi Therapeutics, amb seu a Barcelona, està desenvolupant un fàrmac per tractar aquesta malaltia i acaba de captar un milió d’euros a través de la plataforma Capital Cell per accelerar aquest procés, amb la participació d’inversors locals. Els recursos obtinguts li permetran dur a terme els estudis reguladors del medicament i la seva producció, amb l’objectiu d’aconseguir l’aprovació per part de les agències reguladores i poder realitzar els estudis clínics de fase 1 a principis de 2023.

Fins ara, la companyia havia aconseguit aixecar un total de 691.000 euros, que li han servit per patentar el medicament i realitzar els estudis amb animals. En els propers anys, Kintsugi Therapeutics preveu tancar dues rondes més. De cara a finals de 2022, vol captar 3,5 milions d’euros en una ronda de sèrie A. Li servirà per finançar els assajos de fase 1. Així mateix, a finals de 2023, espera obrir una ronda de sèrie B de 16,5 milions d’euros, que li permetrà finançar els assajos de fases 2 i 3. Un cop superats els estudis clínics de fase 2, es contempla llicenciar el fàrmac o vendre la companyia.

Actualment, no existeix cap tractament per curar l’EHNA. Segons remarca la consellera delegada de Kintsugi Therapeutics, Carmen Herrero, el valor diferencial del seu fàrmac respecte a altres que s’estan desenvolupant és que actua de forma multifactorial, “l’única manera de tractar l’EHNA”. En concret, permet inhibir els diferents problemes que provoca aquesta malaltia, com la formació d’àcids greixosos, la mort cel·lular i la inflamació.

Constituïda el 2019, l’empresa, en etapa preclínica, està centrada en el desenvolupament de fàrmacs per al tractament de malalties metabòliques i neurodegeneratives, “restaurant allò que no funciona”. Amb seu a Barcelona, la plantilla està formada per quatre treballadors.

Compartir
Publicado por
Cristina Martín Valbuena

Artículos recientes

  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024