El sector hoteler lidera la inversió immobiliària a la capital catalana en el primer semestre de l'any
Nou canvi de propietat de l’emblemàtic Hotel Sofia de Barcelona. Blasson Property Investments i el grup assegurador francès Axa han tancat la compra de l’establiment de luxe per 180 milions d’euros, segons ha informat el bufet Cuatrecasas, que ha assessorat l’operació. Ubicat a l’Avinguda Diagonal, l’Hotel Sofia compta amb una categoria de cinc estrelles i prop de 500 habitacions. Es tracta de la segona gran operació hotelera de l’any a la capital catalana després que al gener Meliá es fes amb la gestió d’un altre actiu icònic, l’Hotel Rey Juan Carlos I, que es transformarà en l’Hotel Miranda de Pedralbes.
Blasson i Axa han creat una joint venture per gestionar l’hotel, que fins ara pertanyia al grup inversor canadenc Brookfield, que l’any 2021, en plena crisi hotelera provocada per la pandèmia va comprar els principals actius de la cadena barcelonina Selenta —fundada per la família Mestre— per 440 milions d’euros.
L’Hotel Sofia es va reinaugurar l’any 2018 després d’una remodelació integral i, actualment, dona feina a 260 persones. Segons Cuatrecasas, és una operació “d’enorme rellevància” per Blasson, una gestora espanyola fundada per Francisco J. Meliá, Enrique Benjumea i Antonio Pan de Solaruce. Aquesta firma vol reposicionar l’hotel en el segment més alt del mercat i preveu dur a terme algunes millores que no caldran tancar l’establiment, que ara com ara forma part de la marca internacional Unbound Collection de Hyatt. Blasson és també propietària dels hotels Mandarin Oriental Hotel Punta Negra i Kimpton Aysla, ubicats a Mallorca.
La inversió hotelera lidera el mercat immobiliari
Segons un informe de la consultora CBRE, el sector hoteler ha liderat la inversió immobiliària a Barcelona durant el primer trimestre de l’any, amb 252 milions d’euros, xifra equivalent al 34% de la inversió total que ha rebut la ciutat i un 63% superior respecte al primer trimestre de 2022. El volum global de les operacions de compravenda d’actius immobiliaris ha sumat 740 milions, amb un descens del 32% respecte a la xifra rècord que es va aconseguir en el mateix període de 2022. Així i tot, CBRE assenyala que “representa el segon millor primer trimestre dels últims quinze anys”.
En el sector de l’habitatge, s’han efectuat transaccions per un import de 190 milions —amb un pes del 26% sobre el total—, un 72% menys perquè fa un any es va registrar una compra “excepcional” de 1.500 habitatges de lloguer del fons alemany Patrizia a BeCorp per 600 milions d’euros. Finalment, entre gener i març, el sector barceloní de les oficines ha rebut una inversió de 141 milions —un 6% menys— i el segment de naus industrials i de logística de 118 milions, entre altres àmbits.
“Les dades del primer trimestre han sorprès lleugerament en positiu, ja que esperàvem una caiguda per a aquest mateix període pràcticament el 50% respecte a les xifres rècord del 2022. Tot i la caiguda d’aquest 32% provocat per la situació macroeconòmica, els volums del primer trimestre representen la segona millor dada registrada en els darrers quinze anys. Aquest fet demostra una vegada més la resistència del mercat de Barcelona a entorns complexos”, ha assegurat el responsable de l’oficina de CBRE a Barcelona, Xavier Güell. Es preveu que aquest any el volum d’inversió global a la ciutat es retalli un 30%.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…