Queda un mes perquè arrenqui la segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona i que tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre a diversos escenaris emblemàtics de la capital catalana.
Més de 800 ponents participaran en aquest esdeveniment híbrid, el doble que el 2020, que en aquesta ocasió s’estructurarà mitjançant deu eixos temàtics que podran seguir-se a través d’una plataforma tecnològica online que aquest any també estarà disponible en versió mòbil. Els deu verticals s’emetran de forma simultània, de manera que els usuaris registrats podran connectar-se a les sessions que més els interessi i que es retransmetran en directe des d’uns platós ubicats en diferents punts de la ciutat. En total, s’oferiran 240 hores de continguts. Encara que el seguiment sigui en línia, en cada un dels espais físics que acullen el BNEW també hi haurà públic presencial, encara que molt limitat a conseqüència de la pandèmia.
L’objectiu de BNEW és apropar les principals claus i reptes per una recuperació econòmica basada en la innovació i els nous negocis derivats de la digitalització i la sostenibilitat. La trobada té caràcter 100% professional i es preveu que se superin “de sobres” els més d’11.000 usuaris registrats en la primera edició, procedents de més de cent països.
Amb el repte de projectar la recuperació de l’economia mundial des de Barcelona, BNEW ha ampliat de cinc a deu els eixos temàtics que abordarà. Repeteixen els verticals dedicats a debatre sobre el sector logístic (BNEW Logistics), immobiliari (BNEW Real Estate), industrial (BNEW Digital Industry), comerç electrònic (BNEW Ecommerce) i zones econòmiques (BNEW Economic Zones).
A ells, s’afegeixen BNEW Talent, focalitzat en com atreure i conservar talent en la nova Ecomomia; BNEW Science, per enfortir la importància de la ciència i la transferència de coneixement; BNEW Sustainability, per abordar el repte de la sostenibilitat del planeta; BNEW Mobility, sobre la transformació de la mobilitat urbana; i BNEW City, un espai en el qual es dona cabuda a activitats culturals, d’oci i gastronomia.
Així, en els diferents debats i panells que se succeiran al llarg dels quatre dies de l’esdeveniment s’abordaran qüestions com l’impacte del teletreball, la irrupció de les proptech, la logística d’última milla, les criptomonedes, l’impacte del 5G a la indústria, la importància de la col·laboració publicoprivada, el potencial cultural de Barcelona, l’avanç de la mobilitat elèctrica o el repte de la sostenibilitat en sectors com el de la moda o l’alimentació.
L’Estació de França serà per segon any un dels espais protagonistes del BNEW i també repetiran els platós instal·lats en el Movistar Center de Plaça Catalunya i a la Casa Seat. Com a novetat, s’incorporen també La Pedrera i el centre Roca Gallery, encara que es preveu que s’habiliti un altre escenari en un espai a l’aire lliure que permetrà acollir més públic presencial si les autoritats ho permeten, tal com va avançar el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, en una entrevista publicada per The New Barcelona Post.