Gaudeix de Barcelona

BUS Terraza: el nou focus musical de la contracultura a Barcelona

El BUS és la nova terrassa musical de moda a Barcelona. Un espai en què grups acústics, col·lectius underground i DJ disco, funk i house s'uneixen en la gran festa de l'escena musical barcelonina

“La gent que fa coses guais a Barna ha d’estar al BUS”, així és com el defineix Pablo Vilaplana, un dels fundadors de la terrassa, què ens espera en el seu local del Parc del Fòrum. El BUS, que deu el seu nom a l’enorme bus londinenc que presideix l’espai —i que, per cert, funciona com a cuina—, existia ja fa 7 anys, però no va ser fins a començaments de juny de 2020 que es va reencarnar en el que és avui: un lloc on cocteleria, música i cultura es donen la mà vora la mar de Barcelona.

La música és el pilar fonamental del BUS, que neix amb la vocació d’impulsar el talent local emergent alhora que aspira a convertir-se en el punt de reunió d’artistes consolidats de la moguda barcelonina. Per la seva terrassa han passat noms com CuteMobb, Bad Gyal o els DJ Nasty Mondays, que —sense saber-ho— van fer la seva última sessió abans de separar-se en el recinte del Fòrum el passat mes de febrer.

El BUS obre de dijous a diumenge. Els caps de setmana l’horari és de dotze del migdia a dotze de la nit. I els dijous i els divendres de cinc de la tarda fins a la mitjanit. L’entrada és gratuïta i no s’admeten reserves. Entren els primers que arriben. L’aforament màxim és de 280 persones, 160 assegudes.

El primer dia de la setmana busero —el dijous— està reservat pels Moments Alhambra, en col·laboració amb la famosa marca cervesera espanyola. Els Moments són concerts en directe de, o bé grups acústics, o bé col·lectius de la moguda urbana de la ciutat. De divendres a diumenge hi ha música a tota hora a càrrec de DJ residents i convidats, encara que el plat fort és el dissabte, “el dia gran”, segons el DJ Cucut, també conegut com Pablo Vilaplana. DJ Cucut es reserva el dia més trapella de la setmana per a la seva festa particular, RdeDisco, on punxa música disco, funk i house amb convidats especials. “Qui no balla és perquè no vol”, sentència Cucut, o sigui… Vilaplana.

Quelcom que és també molt característic del BUS són els esdeveniments. Amb molt d’humor i creativitat, els fundadors munten regularment una sèrie d’activitats “fora del normal”, tal com ells mateixos les defineixen: concursos de paelles o de hot dogs, subhastes d’art low cost, sessions de tatuatges gratuïtes, competicions d’avions de paper, o concursos de disfresses per a gossos. De fet, aquest Halloween fan una edició especial amb temàtica de terror. Riures assegurats.

Pablo Vilaplana, àlies DJ Cucut. © BUS

Un altre punt a tenir en compte de la terrassa del Fòrum és la seva oferta coctelera i gastronòmica. Tenen cerveses i còctels per a acompanyar a platerets street food fets especialment per a compartir. Cal destacar les hamburgueses, els tacos i el bocata de calamars (aquest últim sobretot). També hi ha opcions vegetarianes i sense glúten.

L’oferta gastronòmica de la terrassa del Fòrum es caracteritza pels platerets. © BUS.

Molts parlen del BUS com el nou lloc de moda de Barcelona. Sobre això, Vilaplana creu que “a Barna la gent es mou com borregos, van on va tothom”. El seu públic té entre 20 i 45 anys. Els fundadors el defineixen com gent cool, de la moguda de Barcelona. Encara que, diuen, “també ve molta gent de la zona alta”. Els divendres i els dissabtes regna la gent jove. Els altres, un públic més adult. “La gent ve molt a lligar”, expliquen. Potser per això han col·locat estratègicament dues cabines de telèfon al local. “Marques el número 1 i connectes amb l’altre telèfon, així els clients poden conèixer-se de manera divertida”, rematen.

El BUS és propietat de tres socis, Pablo Vilaplana, Esteve Almirall i Quique Sainz. Els tres born and made in Barcelona. La inversió inicial per a muntar el projecte va ser d’uns 100.000 euros i avui facturen,  cada mes, entre 80.000 i 100.000 euros. Set anys enrere, Vilaplana muntava festes al recinte, però no acabaven de quallar. Amb la reencarnació de fa un any i mig, és una altra cosa. Ara tenen una plantilla d’entre vint, vint-i-cinc treballadors, externs a banda.

Part de l’equip humà que conforma el BUS en aquesta nova edició. © BUS

Sobre el futur, i sobre deixar d’estar de moda, Vilaplana considera que “estar molts anys al top és difícil” i tampoc ho veu “necessari”. El bonic, diu, és que neixin coses noves. Com per exemple el nou local que obriran a l’àrea metropolitana. La idea és replicar el BUS en un altre lloc, podria ser a Barcelona —en aquest cas, consideren la possibilitat que sigui a Sarrià— o als voltants —podria ser a Esplugues o Sant Cugat—. Sigui on sigui, esperem que conservi l’essència.

Compartir
Publicado por
Maria Rabella

Artículos recientes

  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024