Les factories de software s’han multiplicat a Barcelona en els últims anys. Desenes de startups i també multinacionals com Nestlé han apostat per instal·lar a la capital catalana els seus centres de desenvolupament d’aplicacions. Seat es va sumar a aquesta tendència l’any 2019 amb el llançament de Seat:Code, un centre de desenvolupament de solucions digitals que treballa per a la marca automobilística i per al conjunt del grup Volkswagen.
L’estiu passat, Seat:Code va estrenar una seu de 2.100 metres quadrats situada en ple centre de Barcelona, en un històric edifici a La Rambla 124, propietat de KKH i que en el passat havia ocupat l’Hotel Montecarlo. La factoria de software ocupa quatre plantes de l’edifici, on actualment ja treballen 150 professionals de fins a quinze nacionalitats.
Segons el vicepresident executiu de Finances i Tecnologies de la Informació de Seat, Carsten Isensee, en l’últim any Seat:Code ha contractat 85 experts en creació d’aplicacions, software i transformació digital, una xifra que es preveu que segueixi creixent. L’empresa automobilística destaca que en un sector amb poca presència femenina, el 20% de la plantilla de Seat:Code està integrada per dones.
Durant l’any 2020, el centre de transformació digital de Seat a Barcelona ha desenvolupat i entregat 33 projectes per a diferents clients. “Per primera vegada, a més de hardware, Seat ha desenvolupat software”, destaca la companyia. El projecte més destacat desenvolupat per Seat:Code és una plataforma de mobilitat multimodal que ha permès al grup el llançament del servei de motos compartides Seat MÓ a la ciutat de Barcelona.
Segons Seat:Code, aquesta solució tecnològica permet operar i gestionar flotes de vehicles de forma 100% digital i podrà comercialitzar-se a terceres empreses un cop comprovada la seva eficàcia en la plataforma de motosharing MÓ. El programari desenvolupat des de La Rambla adopta un avançat sistema de geolocalització i permet monitorar tots els vehicles en temps real, gestionar els pagaments dels usuaris, efectuar previsions i analitzar el comportament dels abonats.
En paral·lel al fitxatge de talent extern, Seat:Code també s’ha nodrit de treballadors de Seat mitjançant un pioner programa de formació interna que ha permès formar en matèria de programació a cinc treballadors de les cadenes de muntatge de vehicles de la fàbrica de Martorell. Aquests empleats s’han incorporat a Seat:Code i, segons el grup, són un “exemple de la transformació laboral i industrial” que viurà Seat en els anys vinents, en referència a la reorientació de centre de Martorell cap a la producció de vehicles elèctrics.
Seat:Code va néixer el 2019 per impulsar la transformació digital de les marques d’automòbils Seat i Cupra i per convertir-les també en referència en matèria de solucions de mobilitat urbana, connectivitat i digitalització aplicada als cotxes.
A més del software del motosharing MÓ, Seat:Code ha desenvolupat la plataforma de rènting del Mii Electric o la plataforma de pre-reserva de models com el Cupra Formentor.