[dropcap letter=”I”]
sabella Heseltine va viatjar fa molts anys de Roma a Barcelona per veure un partit de futbol i es va enamorar d’un barceloní. “Sóc una apassionada del menjar. Sempre estava cuinat amb els meus amics i em deien que havia de muntar alguna cosa. Vaig començar a preparar plats a casa, els repartia a domicili i el 2010 uns amics em van donar l’oportunitat d’obrir Isabella’s al carrer Ganduxer”. Així d’espontània resumeix Heseltine els seus primers anys a la seva ciutat d’adopció.
Quedem amb ella en un calorós dia de setembre de 2020. “Ara porto més anys aquí que a Itàlia; 34 anys”. La vida empresarial li somriu i ha format un gran equip amb el seu fill Marco Garí. Treballar amb ell diu que és el millor que li ha passat: “En Marco té 31 anys i està a tot arreu. Jo sóc el poli bo i ell és el poli dolent”.
Truquem al Marco perquè ens aclareixi com es treballa en família. “Jo porto tota la direcció del grup, sóc el CEO i m’ocupo de l’expansió. La meva mare és l’ànima, porta les relacions públiques i es fica a la cuina. Els locals nous els trio jo i cada restaurant és una societat independent”. Van començar amb Isabella’s al carrer Ganduxer, després amb Bella’s a la Diagonal i ara Harry’s al Passatge de la Concepció. “El 2018, quan obrim el Bella’s, va entrar com a soci Harry Serra, que té el fons d’inversió Salomon 1965 i que també s’ha sumat al projecte de Harry’s”, aclareix Garí.
“Estem molt contents perquè el Harry’s s’omple al migdia i a la nit”
Aquest nou local s’ha obert en plena pandèmia, tot un atreviment tenint en compte el fort impacte que la Covid-19 està tenint en el sector de l’hostaleria. “Estem molt contents perquè el Harry ‘s s’omple al migdia i a la nit —celebra Isabella—. Havíem d’obrir-lo el 13 de març i hem hagut d’esperar a setembre, però l’obertura ha estat fantàstica”. Plena de vitalitat, l’empresària no es desvia del lema dels seus restaurants: profund respecte per la cuina italiana. “Feia un temps que buscàvem local per sota de la Diagonal i va sorgir aquesta oportunitat. Vam contractar el projecte de decoració a Mónica Colominas i Patrizia Cassarini, de l’Estudi Dalla Polvere, que tenen un estil molt personal i que aconsegueixen crear ambients molt acollidors”, explica la fundadora del grup.
Isabella insisteix que cada restaurant té la seva clientela i no vol que es facin competència. “El Harry’s seria com si vas a un restaurant a Manhattan”, considera. Marco va una mica més enllà i destaca: “el que busquem és que tots els nostres locals tinguin alguna cosa en comú i que, alhora, cada un sigui diferent: Harry’s està dirigit al públic nacional i al turista d’un cert nivell. El cinquanta per cent de la carta coincideix amb la d’Isabella’s i l’altra meitat són plats més premium, com un llobarro exquisito o una orella d’elefant; però sempre partim de la cuina de mercat i d’un producte ben elaborat”.
La ‘tagliata’, plat estrella de la casa
Si hi ha un plat estrella als restaurants d’Isabella aquest és la tagliata de vedella. “Tinc un proveïdor que no puc revelar —somriu—, però la gent ve als meus locals i demana la tagliata“. El tall, l’aroma que desprenen les herbes aromàtiques i el punt exacte de cocció la fan única. L’oferta de pasta és molt variada: “Tenim raviolis de tòfona, pasta a la carbonara…”. Els productes arriben tots d’Itàlia: “treballem amb pasta Spada, Sapore d’Italia … i la mozzarella i la burrata també són italianes. Tinc molt clar el que m’agrada i el que no m’agrada. Avui dia és molt fàcil fer les comandes i et serveixen molt ràpidament”, explica l’alma mater del grup.
Remar en temps de Covid
La pandèmia va arrasar amb el sector de la restauració però a l’Isabella no li van caure els anells i alguns dies portava ella mateixa, amb la seva moto, els paquets del takeaway d’Isabella’s, l’únic dels seus restaurants que va mantenir la cuina oberta durant el confinament: “La gent se sorprenia, però crec que és el que havíem de fer, tenir cura al nostre client”, relata.
La Covid també es va emportar el boom hoteler. I aquí també els va agafar. El Grup Isabella’s té amb un edifici d’apartaments que va inaugurar l’1 de març de 2020 amb el nom d’Isabella’s House i que, per fi, va reobrir les portes el 4 de maig amb una afluència considerable si es té en compte la baixada turística que pateix Barcelona. “Vam comprar l’edifici contigu al restaurant Isabella’s, que ja era d’apartaments, alguns d’ells amb terrassa, i ho hem redecorat al més pur estil vintage. La mala sort va ser que només obrir vam haver de tancar”, lamenta.
Isabella’s House és un model d’apartaments amb servei d’hotel. “Oferim servei d’habitacions, com la neteja o l’esmorzar, i animem als clients que mengin o sopin al restaurant Isabella’s que tenen just a sota”. L’edifici està dividit un cinquanta per cent per a clients de llarga durada, d’un a dotze mesos, i l’altra meitat per a clients que passen només dos o tres dies. “El públic de llarga estada pot ser, per exemple, un client nacional que està fent obres a casa o que ve a Barcelona a fer un màster o a fer companyia a un familiar ingressat en alguna clínica”. L’oferta inclou vint apartaments, cadascun d’ells amb dues habitacions, dos banys, cuina, menjador i saló, i molta llum. L’estrella de l’establiment són els dos àtics: de cent metres cadascun i una àmplia terrassa. Irresistibles.
“No ens podem queixar perquè tenim diversos apartaments ocupats i ja estem rebent turistes. Els primers que han arribat són francesos i, per exemple, aquests que estan fent ara el check out parlen en anglès; no sé d’on són però han passat diversos dies aquí amb el seu gos que és simpatiquíssim. Nosaltres som dog friendly “, explica Isabella durant l’entrevista amb The New Barcelona Post. A poc a poc l’esperit d’Isabella’s torna a brillar … però encara hi ha més.
Les dues últimes sorpreses ens les revela Marco Garí: “Al novembre obrirem un restaurant a Porto que es dirà Valentina’s i estem buscant ja un local a Madrid; ens agrada que tots tinguin noms de persones”, conclou.