L’Integrated Systems Europe (ISE), el saló audiovisual més important d’Europa, espera que l’edició d’enguany sigui de rècord, coincidint amb la celebració del seu 20è aniversari. A mesura que més expositors s’han anat sumant en els últims mesos, el congrés ha anat guanyant metres quadrats al recinte firal de Gran Via i acabarà omplint gairebé cada racó de tots els seus pavellons, ocupant un total de 82.000 metres quadrats, la superfície més gran en les seves dues dècades d’història. Només quedaran lliures algunes zones en els pavellons 1 i 8.
“L’ISE 2024 serà l’edició més gran que mai s’ha celebrat”, remarca el seu director general, Mike Blackman. No només per la superfície que ocuparà sinó també pels assistents i els expositors que preveu atreure. Els organitzadors esperen estar per sobre dels 58.100 assistents de l’edició de 2023, però també del fins ara rècord d’afluència, els 81.000 congressistes de 2019 en la seva anterior seu, Amsterdam. Després d’un canvi en el mètode de calcular els assistents, contant-los a títol individual i no per les seves entrades al recinte, l’ISE ha redimensionat el flux que va haver-hi a la capital holandesa, passant a ser de 62.000 congressistes, xifra que esperen també superar enguany. També es preveu tenir un impacte econòmic més gran que el de l’any passat, quan va ser de 385 milions d’euros.
Des del dimarts 30 de gener fins al divendres 2 de febrer, més de 1.300 expositors participaran a la fira audiovisual, entre els quals hi haurà Cisco, Epson, Google, LG, Logitech, Panasonic, Samsung o Zoom. Unes 80 companyies debutaran a l’ISE 2024, entre les quals algunes seran locals, com Simon i Televés. Les empreses espanyoles són les majoritàries al congrés, on també predominen les angleses, les alemanyes, les italianes i les franceses. Una nacionalitat que creixerà considerablement aquesta edició serà la xinesa, la qual cosa posa en valor la cada vegada major internacionalitat de l’esdeveniment. Totes elles, s’acompanyaran d’un programa de xerrades que comptarà amb gairebé 200 ponents, entre els quals destacarà la premiada cineasta Sharmeen Obaid-Chinoy, encarregada de dirigir la propera entrega de la saga Star Wars.
Una de les novetats que es podrà veure a l’ISE 2024 serà una enorme pantalla LED que es col·locarà a l’accés sud del recinte firal de Gran Via, com a petita mostra exterior del que es pot veure als estands durant els dies del congrés. Serà la més gran d’Espanya i de qualsevol recinte firal d’Europa, amb 193 metres quadrats. A més, es quedarà per sempre a L’Hospitalet de Llobregat, podent ser aprofitada perquè altres congressos projectin imatges i vídeos a l’arribada dels seus assistents.
Amb l’objectiu d’explicar la indústria audiovisual a algú més que als seus congressistes, el saló projectarà un espectacle immersiu el dimecres 31 de febrer a la nova pantalla creat per l’artista digital Jeroen van Most. Aquesta voluntat de ser més accessible als veïns de la ciutat que els acull des del 2021 també es traduirà en un nou mapping a la Casa Batlló, després de l’èxit dels últims anys. Es podrà veure el dissabte 27 de gener a partir de les 21.00 hores i el diumenge 28 de gener a partir de les 19.00 hores. Enguany anirà a càrrec de l’artista argentina Sofia Crespo. A més, tornarà a patrocinar el festival Llum BCN, que començarà quan acabi l’ISE 2024.
Una relació amb la ciutat que l’ISE projecta a llarg termini, remarca Blackman, qui espera que cada vegada s’entengui més el que implica el sector audiovisual i més empreses s’instal·lin a la capital catalana, com va succeir a Amsterdam i ja s’ha detectat aquí amb l’arribada de multinacionals com Lang, Aztec, Midwich, Lightware, InFiLED i LiveU. Per animar a nous inversors, el saló organitzarà visites a espais de la ciutat on s’aplica la seva tecnologia de manera innovadora, com el Barcelona Supercomputing Center (BSC), el museu immersiu del Barça o el centre de divulgació de la Copa Amèrica.