L’estudi de videojocs FunPlus ha anunciat que les oficines que té a Barcelona es transformaran en el seu centre de desenvolupament de producte a occident, equiparant-lo als que ja té en funcionament a Beijing, Xangai, Guangzhou, Irvine i Tòquio.
En la decisió de la companyia suïssa ha estat determinant, segons els seus responsables, el pes i la projecció del sector del videojoc a Catalunya, especialment pel que fa a la creació d’ocupació jove i qualificada. Una circumstància que el grup ha aprofitat des de la seva arribada a la ciutat, ara fa tres anys, per contractar dissenyadors, artistes i professionals de la tecnologia i configurar un equip amb una quarantena de professionals que puguin aprofundir en el desenvolupament de nous videojocs.
Inicialment, FunPlus es va ubicar a Barcelona només amb responsabilitats sobre la distribució dels videojocs, la gestió de la seva difusió a les xarxes socials per fomentar el creixement de les vendes i l’adquisició de nous usuaris. La companyia ha despertat l’interès dels jugadors d’arreu amb State of Survival, el videojoc d’estratègia en una apocalipsi de zombis —gratuït i disponible a iOS i Android—, que aquest any ha celebrat el tercer aniversari superant els 150 milions de descàrregues. State of Survival es va desenvolupar a l’estudi KingsGroup, propietat de FunPlus. Com a jocs, també compta amb King of Avalon i Guns of Glory, que van aconseguir fites importants en els seus més de sis i cinc anys de trajectòria, respectivament.
Com a part d’aquesta expansió, la firma especialitzada en jocs per a mòbils ha fet un primer pas amb la remodelació de les oficines que té al Carrer Casp i amb la reordenació dels equips directius. L’actual director general, Enric Cabestany, vicepresident de Publishing per Europa i Llatinoamèrica, comptarà amb un vicepresident de producte Felipe Mata, anterior director de desenvolupament de producte.
La companyia també ha incorporat Jacob Krüger al seu equip com a nou UA Director amb l’objectiu d’expandir el departament a Barcelona. Jacob s’uneix a FunPlus després del seu pas per companyies com Miniclip, Scopely i Social Point, enfortint així les diferents operacions de FunPlus en l’àmbit de la captació d’usuaris.
FunPlus també ha anunciat la creació del programa Career Starter a l’oficina de Barcelona, que té com a objectiu oferir als estudiants l’oportunitat d’accedir a la seva primera experiència laboral i començar la seva carrera a la indústria del videojoc.
Actualment, a Espanya en el sector del viodejoc hi ha 440 empreses consolidades, amb 1.105 milions facturats el 2020. Només a Catalunya es concentra el 50% d’aquesta facturació nacional, que suposa el 3,3% de la indústria europea. Catalunya també concentra la meitat dels treballadors del país, 3.966 persones empleades de manera directa, dels quals el 25% són dones, segons dades del Llibre Blanc del Videojoc. Segons el recent informe elaborat per la Generalitat, Catalunya es posiciona a més com la regió europea que atrau un nombre més gran de projectes i inversions en aquest sector.