El Tech Spirit Barcelona ha tornat a omplir aquesta setmana la Llotja de Mar. Aquesta iniciativa va sorgir el febrer de 2020 com a resposta a la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) i, especialment, el 4 Years From Now (4YFN), l’aparador internacional per a les empreses emergents locals durant els quatre dies que dura el congrés més important per al sector de la telefonia mòbil. Pocs dies abans del confinament, l’esdeveniment va aplegar unes 5.000 persones i va demostrar la resiliència de la capital catalana, a la vegada que va mantenir l’esperit del 4Y4N.
La trobada es va convertir en un símbol i Tech Barcelona, abans Barcelona Tech City, ha volgut actualitzar-lo amb la mirada posada en la recuperació després de la pandèmia. Ho ha fet amb un format més reduït i una durada de només dos dies, reunint més de 140 ponents. “Hem decidit repetir per convertir el Tech Spirit en l’esdeveniment de referència de l’ecosistema emprenedor barceloní amb mirada global”, exposa el president de Tech Barcelona, Miguel Vicente. Més de 5.000 persones s’han inscrit per participar-hi, una xifra similar a la que es va obtenir fa un any.
Amb un programa de 70 conferències i taules rodones, el Tech Spirit ha comptat amb la participació de startups com Wallbox, Factorial, Scopely, Worldsensing o SeQura, i multinacionals com Microsoft, Pepsico i The Knot Worldwide que recentment han decidit instal·lar a Barcelona o reforçar els seus centres tecnològics. També ha permès conèixer noves iniciatives com la de Porsche Digital, que va estrenar el mes de març una seu a l’edifici de Seat:Code a la Rambla.
Les ponències han servit per exposar el bon moment que està encarant l’ecosistema emprenedor després de l’onada de digitalització que s’ha produït amb la pandèmia, remarca Vicente. “S’està vivint un moment d’eufòria”, remarca. Després que inicialment la covid dificultés l’arribada de fons, la virtualitat que ha imposat ha permès assolir màxims de liquiditat i registrar un augment sense precedents de les inversions, generant oportunitats a múltiples sectors, no només el de la salut.
També hi ha hagut espai per als speed datings. Acció ha propiciat unes 500 reunions de deu minuts per posar en contacte diverses startups amb uns 60 inversors. També ha organitzat una competició entre 24 empreses emergents per escollir la millor de l’any, en la qual el públic ha votat en directe quina considerava que havia de resultar guanyadora després d’una breu presentació de cadascuna d’elles. S’ha escollit Nixi for Children, dedicada a crear realitat virtual per a nens que han de passar per una operació, amb l’objectiu de reduir l’ansietat preoperatòria. Gate2Brain, The Blue Box, Feeder o QBeast han estat algunes de les companyies finalistes.