Amb una façana ondulant que evoca les onades del Mediterrani, SLS Barcelona es presenta com el primer projecte de la marca SLS Hotels & Residences a Europa. L’hotel, que obrirà oficialment les seves portes l’1 d’abril, vol ser molt més que un allotjament: pretén esdevenir un autèntic hub social, un espai obert tant per als visitants com per als locals, dinamitzant la zona amb noves propostes culturals i d’entreteniment.
Ubicat al Port Fòrum, una àrea que fins ara ha mantingut un perfil discret dins del circuit turístic, SLS Barcelona es defineix com un resort urbà amb 471 habitacions i suites, espais per a esdeveniments i una oferta d’entreteniment de nivell internacional. L’hotel aposta per una integració natural amb l’entorn urbà, fomentant sinergies amb el barri i contribuint activament a la revitalització econòmica i social de Sant Adrià de Besòs.
Posar a Sant Adrià al mapa
El projecte al Port Fòrum arriba en un moment clau per a Sant Adrià de Besòs, que busca redefinir-se com un punt d’interès destacat. Durant dècades, aquesta zona ha estat principalment residencial i de pas, sense aconseguir competir amb l’oferta turística i cultural de Barcelona. En aquest sentit, el regidor de Territori Sostenible, José Antonio Gras, destaca que el nou hotel tindrà un impacte positiu per diverses raons, tant urbanístiques com econòmiques.
“L’obertura d’un hotel d’aquest tipus ens ajudarà a dignificar un espai que, per estar envoltat de diverses infraestructures, ha quedat com un espai residual. Això és una cosa que estem intentant canviar”, explica Gras. El regidor també remarca l’impacte econòmic, ja que la localitat passarà a disposar de gairebé 1.000 habitacions, gràcies no només a aquesta obertura sinó també a la de l’hotel Tembo Barcelona al barri de La Mina.
“No volem centrar tota l’activitat econòmica en el turisme ni en un únic model turístic”, puntualitza Gras. “Però és cert que ajudarà a dinamitzar la zona, a generar més activitat econòmica, també al port, i ens permetrà diversificar”. A més, subratlla que, gràcies al perfil de l’hotel, l’activitat turística de Sant Adrià i els seus voltants es mantindrà activa durant tot l’any, evitant l’estacionalitat, ja que també acollirà congressos i esdeveniments.

Un lloc on deixar-se veure
Nacho Rodríguez, director general de SLS Barcelona, destaca que “l’oportunitat de crear un hotel de nova construcció amb aquesta escala i ambició en un entorn urbà és summament rara. Estem molt orgullosos d’inaugurar el primer SLS a Europa en una ubicació tan privilegiada”. A més, subratlla que la cultura i el disseny local ressonen amb “el sentit de teatralitat i extravagància de la marca”.

Aquest concepte d’“extravagància immersiva” és clau per a SLS, que busca combinar l’elegància d’un gran hotel amb un ambient disruptiu. “En un entorn on el luxe sovint s’associa al minimalisme, nosaltres proposem un món immersiu inspirat en l’art culinari, els interiors luxosos, els tocs de disseny subversiu i els plaers inesperats”, explica Rodríguez. I afegeix: “SLS és, en tot moment, un lloc per veure i ser vist, on mai no se sap qui podria estar a l’habitació del costat, i on els hostes tenen accés exclusiu a artistes de renom, tant de dia com de nit”.
La gastronomia juga un paper central en aquesta experiència, amb sis conceptes de restaurants i bars sota la direcció del director culinari, Juan Gómez. Entre ells, Rodríguez destaca Lora, “un restaurant elegant inspirat en la fusió del Mediterrani i l’Orient Mitjà, amb llum natural i vistes espectaculars al Mediterrani”, desenvolupat en col·laboració amb el guardonat Studio Paskin. L’oferta es completa amb el bar de tapes Bar L’Anxova Divina, el bar Deluxe, el club Cosmico i un saló de ball de 800 metres quadrats.

A més, SLS Barcelona s’incorpora al programa de membresia Dis-loyalty d’Ennismore, al costat d’hotels com The Hoxton, que ja compta amb més de 100 hotels i 180 restaurants globals. “SLS Barcelona no hi podia faltar. Mai no hi ha hagut un millor moment per ser Dis-loyal”, explica.
Amb vistes al futur
L’obertura del nou establiment no és només una fita hotelera, sinó una peça clau dins d’un pla molt més ambiciós per transformar la geografia de la zona. “Un hotel d’aquest tipus ens ajudarà a dignificar l’espai, a obrir la ciutat al mar i a millorar les connexions”, assenyala Gras, subratllant com les infraestructures actuals —com les vies del tren i la Ronda Litoral— limiten la mobilitat i l’accessibilitat dels espais.

A més, SLS Barcelona podria ser el punt de partida d’un canvi molt més profund a Sant Adrià. “També ens permetrà fer pressió per aconseguir el nostre objectiu principal a llarg termini, que és el cessament de l’activitat i el trasllat de la planta incineradora de residus de Tersa, actualment una zona de sacrifici ambiental”, afegeix Gras.
Amb aquesta obertura, SLS Barcelona no només inaugura un nou espai d’hospitalitat, sinó que també participa d’una transformació urbanística i social que aspira a redefinir la localitat catalana com una destinació on la qualitat de vida, la innovació i l’excel·lència es donen la mà.