La corporació presidida per Mònica Roca inverteix 4 milions d'euros a actualitzar les seves oficines centrals
La Cambra de Comerç de Barcelona ha executat una profunda transformació de les seves oficines centrals, situades a l’Avinguda Diagonal, per acollir a empreses. Després d’una inversió de quatre milions d’euros, més de 5.000 metres quadrats s’oferiran per llogar, amb zones de treball compartit i sales de reunió. El projecte, conegut com a HUB Cambra, l’ha impulsat l’equip de govern que va arribar a la corporació l’any 2019, ara liderat per Mònica Roca i prèviament per Joan Canadell, qui va fer el salt a la política catalana a la meitat del mandat.
L’edifici compta amb un total de deu plantes i sis seran les que s’obriran a companyies que es vulguin instal·lar a la Diagonal. Concretament, hi haurà un cotreball amb espais flexibles i privats, sales de videoconferències individuals, sales de reunions i sales per a esdeveniments. Aquests espais abans es destinaven a les dependències de la corporació, que passaran a concentrar-se en tres pisos, a l’espera de la nova seu central al 22@. Aprofitant el canvi, la Cambra també incorporarà una nova estructura més oberta on hi haurà espais de cotreball i sales de reunió. L’última planta, la desena, on se situava presidència i el seu equip, s’obrirà a tot l’edifici, així com la seva terrassa. En aquest pis també hi haurà un restaurant.
Els preus per instal·lar-se a la seu de Diagonal van des dels 160 euros mensuals per estar a la zona de treball compartida fins als 300 euros mensuals, si es té una taula pròpia i es domicilia l’empresa. En el cas que es vulgui un despatx privat, el preu parteix dels 900 euros al mes, amb dues taules de treball. Hi ha una opció de 80 euros, la més econòmica, que permet reservar puntualment espais de treball compartit i sales de reunions.
A més de llogar espais per a empreses, la Cambra també els hi oferirà una oferta de serveis per millorar la seva competitivitat, des de suport a la internacionalització i innovació, a finançament i estudis de viabilitat tecnològica. També hi haurà programes d’incubació, acceleració, creixement i fòrums d’inversió.
Les obres van començar fa més d’un any i es preveu que acabin entre setembre i octubre. A mesura que s’anaven acabant les diferents plantes, alguns espais ja s’han ocupat per nous inquilins. Entre ells, l’empresa dedicada a serveis en el núvol, Altostratus Cloud Consulting, amb clients com Google. També s’han traslladat Barcelona Oberta, Comertia i l’Associació Nacional de Centrals de Compra i Serveis (ANCECO).
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…