La innovació tecnològica també es pot aplicar a l’esport i el Govern no es vol quedar enrere en el sector conegut com a sportech, que fa referència tant a les disciplines tradicionals com les electròniques. El Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i l’associació Barcelona Sportstech HUB23 s’han aliat per impulsar un pol internacional a Catalunya, amb seu a Barcelona, promovent el desenvolupament d’empreses i l’atracció d’inversions.
L’acord de col·laboració preveu el desenvolupament de diferents línies d’acció com promoure internacionalment la vinculació de Barcelona i Catalunya amb la tecnologia i l’esport, i contribuir a la creació de l’entorn adequat per facilitar l’arrelament d’empreses emergents i grans companyies. També es vol connectar el talent local i internacional amb les empreses d’aquest sector, i col·laborar amb altres organitzacions per accelerar l’ecosistema tecnològic vinculat a l’esport.
Actualment, Catalunya, i especialment Barcelona, té una de les majors concentracions d’empreses esportives d’Europa. Així mateix, Barcelona és la tercera ciutat d’Europa en nombre de startups i empreses que treballen en l’àmbit del sportstech. De fet, Barcelona Sportstech HUB23 representa a més de 100 empreses emergents, companyies i organitzacions que treballen en aquest sector.
Aquesta iniciativa se suma a altres que també volen posicionar la capital catalana en aquest àmbit. L’Ajuntament de Barcelona vol donar una nova oportunitat a l’Estadi Olímpic i convertir-lo en un hub per fomentar el sportech. El consistori preveu presentar aquest projecte per optar als fons europeus, en línia amb el plantejament d’altres hubs que s’estan anunciant últimament a la ciutat.