Catalunya, cinquè territori més digitalitzat d’Europa per quart any consecutiu

Un informe del Cercle Tecnològic conclou que ha aconseguit un grau de digitalització del 63,9%, 11,6 punts superior a la mitjana de la Unió Europea

Catalunya es consolida en el top 5 dels territoris més digitalitzats d’Europa. Ho ha fet per quart any consecutiu, i per darrere de Dinamarca, Finlàndia, Suècia i Països Baixos. Així ho indica l’informe Índex d’Economia i Societat Digitals (DESI) Catalunya 2022, que elabora el Cercle Tecnològic per encàrrec del Govern i seguint la metodologia de la Comissió Europea (CE) per elaborar la seva anàlisi de digitalització entre Estats membre de la UE. 

Segons l’informe, Catalunya compta amb un grau de digitalització del 63,9%, situat 11,9 punts per sobre de la mitjana de la UE. Aquesta xifra representa també un augment de 1,6 punts respecte al grau de digitalització de Catalunya de 2021. Així, reafirma el seu destacat grau de digitalització, i ho fa amb un progrés favorable en totes les dimensions que analitza aquest estudi, que van des de la integració de la tecnologia en l’àmbit empresarial a les competències digitals dels ciutadans, passant per les tecnologies disponibles i per la digitalització de les administracions públiques. 

En concret, l’informe aborda la digitalització en les dimensions de capital humà, connectivitat, integració de la tecnologia digital i serveis públics digitals. Catalunya millora en totes elles, especialment en l’àmbit de Connectivitat, amb 13,6 punts per sobre de l’informe anterior, fins a un grau de digitalització del 72,8%. 

L’informe evidencia que Catalunya continua avançant en una transformació digital que abasta a ciutadans, administracions i empreses

Aquest àmbit engloba tecnologies com la banda ampla fixa i la seva implantació, que situen a Catalunya en segon lloc per darrere de Dinamarca en aquesta dimensió. La de Capital Humà ha estat la que ha experimentat una millora més modesta, de 0,51 punts percentuals més respecte a 2021, en un àmbit que recull indicadors com les competències dels usuaris, formació i ocupació en TIC, en els quals Catalunya se situa en un grau de digitalització del 54,2%. 

Pel seu costat, l’àmbit d’Integració de la Tecnologia Digital analitza aspectes com la digitalització empresarial i el comerç electrònic. Catalunya ha aconseguit un valor del 43,5% en aquest àmbit, per sobre de la mitjana europea del 36% i 3,55 punts per sobre de l’informe de 2021. També millora en les xifres de Serveis Públics Digitals: suma 5 punts fins a un grau del 85,2%, davant el 67,3% europeu. En aquest context, Catalunya es consolida com un dels territoris més digitalitzats d’Europa, i continua avançant en una transformació digital que abasta a ciutadans, administracions i empreses.

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024