Catalunya ocupa la cinquena posició en el rànquing europeu DESI (Índex d'Economia i Societat Digital) per segon any consecutiu, set punts per davant del conjunt d'Espanya
Barcelona i Catalunya són líders en connectivitat.
Catalunya consolida la seva posició en el Top 5 de països més desenvolupats digitalment d’Europa i se situa 12 punts per sobre de la mitjana de la Unió, per darrere de Finlàndia, Suècia, Dinamarca i Països Baixos. Espanya és dotzena.
Aquesta és la segona vegada que es calcula l’Índex DESI 2020 per Catalunya, ja que normalment la Comissió Europea només analitza l’avenç digital dels vint-i-set països membres. Tot i així, el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya (TIC) segueix apostant per regir el territori pels paràmetres europeus per seguir avançant en matèria de digitalització.
L’estudi ha estat elaborat pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) i el Lab d’Economia Digital d’Orkestra-Instituto Vasco de Competitividad de la Universitat de Deusto. Aquest dijous, el secretari de Polítiques Digitals del TIC, David Ferrer, n’ha presentat els resultats, juntament amb el gerent del CTecno, Xavier Sellarès, i el coordinador d’Orkestra, Agustín Zubillaga.
El DESI Catalunya 2020 ha analitzat el grau de desenvolupament del territori sobre cinc dimensions: 1) connectivitat, 2) capital humà, 3) ús de serveis d’Internet, 4) integració de la tecnologia digital, i 5) serveis públics digitals. En totes elles, Catalunya està per sobre de la mitjana europea.
En connectivitat, Catalunya és líder per segon any consecutiu, 15 punts per sobre de la resta de països europeus
Les dades han estat recopilades al llarg del 2019, és a dir, revelen l’estat de digitalització al territori abans de la pandèmia. Malgrat això, veient els resultats, Ferrer considera que Catalunya estava “ben preparada digitalment per afrontar la Covid-19”. I els resultats de l’any que ve, variaran respecte “l’augment del comerç digital o l’ús d’Internet”, en opinió de Zubillaga.
El DESI Catalunya 2020 ens permet fer-nos una idea de la capacitat de digitalització de la societat i l’economia catalana, que se sustenta en tres grans dimensions: infraestructures de connectivitat (que permeten que puguem parlar d’una societat i d’una economia digital), capital humà (tenim persones preparades per fer front als reptes de la digitalització), i serveis públics digitals. D’altra banda, les principals àrees de millora són l’entrada d’especialistes TIC al mercat laboral i la digitalització de les pimes.
La capacitat de digitalització de la societat i l’economia catalana se sustenta en tres dimensions: connectivitat, capital humà i serveis públics digitals
Amb tot, per Zubillaga el DESI ens hauria de donar confiança per “encarar els reptes de la transició digital, com són els fons Next Generation, els Digital Europe 2021-2027, i la recuperació econòmica”. Per Ferrer, el futur passa per “seguir apostant per les polítiques digitals en tots els àmbits que l’índex desi ens permet comparar”.
Cal fer el possible perquè l’escriptor de Sueca no continuï essent llegit per quatre gats.
Els carrers i places del Poble Espanyol seran l'escenari d'aquest festival, que comptarà amb un…
Es podran degustar begudes locals però també de països com Alemanya o Irlanda, amb una…
Núria Montserrat (Barcelona, 1978) es dedicava a generar microronyons a un laboratori de l'Institut de…
L'esdeveniment, que se celebrarà del 6 al 8 de maig en el recinte Gran Via…
El nomenclàtor de Barcelona ha convertit Nou Barris, concretament la seu del districte, en un…