El Centre Blockchain de Catalunya presenta aquest nou món virtual, que ha de servir a empreses i entitats per fer reunions i organitzar esdeveniments
Catvers és el nom del nou món virtual que el Centre Blockchain de Catalunya ha creat per iniciar-se en aquesta nova realitat, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el Govern. L’empresari Quirzé Salomó, fundador de Nostrum, és la cara visible d’aquest nou projecte. Salomó va ser nomenat president d’aquest organisme el setembre de 2020, després que la cadena de menjar preparat entrés en concurs de creditors a principis de 2019, amb un deute acumulat de més de deu milions d’euros.
Seguint el camí que ha marcat Facebook amb Meta, Catvers ha de servir per poder-se reunir en un entorn completament digital i en català. El Govern aposta així per una innovació encara incipient, com ja ha fet amb altres, com la nova economia de l’espai. “Catalunya hi ha de ser”, ha defensat el vicepresident del Govern i conseller de Territori i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, en la presentació, que s’ha fet des d’aquest nou metavers.
S’hi pot accedir amb ordinadors, mòbils i tauletes, però amb ulleres de realitat augmentada l’experiència és més completa. Està pensat per a empreses i entitats que vulguin organitzar en aquest nou format activitats molt diverses, des de reunions fins a exposicions d’art i esdeveniments com festivals. També es preveu que s’habiliti com espai educatiu per al món universitari. Segons Salomó, el metavers permetrà interaccions més altes que les que es donen, per exemple, a través de reunions de Zoom o Teams, així com visitar múltiples espais sense moure’s de casa.
Des d’aquest dilluns s’hi pot accedir a través de www.catvers.cat, però, en el moment de redactar aquest article, el web dóna error i no permet entrar al metavers català. Aquest no és l’únic problema que el projecte està tenint en la seva arrencada. La seva presentació ha tingut problemes d’àudio, amb duplicitats de sons i converses que se sentien quan no tocaven, així com usuaris que no han pogut comunicar-se correctament.
Inicialment, el Catvers es podrà utilitzar de forma gratuïta, però es començarà a cobrar a partir del mes de març, amb tarifes assequibles segons Salomó. Sobre el pressupost inicial per arrencar aquest projecte, Salomó l’ha quantificat en milers d’euros, sense concretar la xifra exacta, mentre que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha detallat que l’executiu català ha aportat 400.000 euros aquest any al Centre Blockchain de Catalunya.
Salomó tampoc ha volgut especificar si ja han aconseguit sumar socis a la iniciativa, però ha remarcat que el Catvers acabarà sent econòmicament viable. No ha descartat la creació d’una moneda virtual o token que es pugui intercanviar en aquesta nova realitat. De fet, a Nostrum, Salomó ja va impulsar una criptomoneda per finançar un pla d’expansió per a Nostrum, que va fracassar.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…