Gastronomia

Catalunya serà regió mundial de la gastronomia el 2025

El Govern destinarà 9 milions d'euros a impulsar iniciatives per celebrar i donar a conèixer aquest reconeixement a nivell internacional

L’Institut Internacional de la Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) ha escollit Catalunya com la regió mundial de la gastronomia l’any 2025. Aquest títol destaca i promou aquelles regions que contribueixen en la millora de la qualitat de la vida de la ciutadania, reivindicant les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat, i innovació gastronòmica.

Gràcies a aquesta distinció, Catalunya es projecta en l’àmbit internacional de manera que, com ha dit el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, es “posa en valor una cosa que ja sabíem els catalans; que és el lloc del món on millor es menja i es beu”.

El jurat internacional, format per experts de diferents àmbits com el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura, ha considerat que la cuina catalana és de primer nivell, que aporta una experiència gastronòmica única per la fusió de sabors i la qualitat de la primera matèria. A més, ha destacat la dedicació i professionalitat de les persones relacionades amb l’alimentació i l’hostaleria i les ganes de progressar.

Davant això, el Govern destinarà 9 milions d’euros per a impulsar iniciatives que explotin el potencial de la gastronomia catalana i la facin mereixedora d’aquest títol. Entre aquestes, es celebrarà la setmana internacional de la regió mundial de la gastronomia allà on hi ha delegacions de la Generalitat. Inclou promocions en punts de venda o restauració, tasts de vins i vetllades culturals, entre altres. Es realitzarà també l’Àpat Catalunya, un sopar multitudinari en algun espai públic emblemàtic de Barcelona. Totes les iniciatives es portaran a terme amb la complicitat dels cuiners del territori.

D’aquesta manera, es pretén donar valor a escala internacional a la cuina catalana i així demostrar el que descriu el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol: “Catalunya, on el menjar és cultura”.

Compartir
Publicado por
María Saldaña

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Catalunya va atreure 3.453 milions d’inversió estrangera fins al setembre, un 65% més

El capital internacional que va impactar en el territori català representa el 14% del total…

20 de desembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els vells

L’editorial Adesiara edita una versió de l'obra 'Els Vells' d’Ignasi Iglésias, una excelsa peça teatral…

20 de desembre de 2024
  • Good News Barcelona

Catalonia Hotels ven la seva central de compres a una filial d’Aramark

Amb l'operació, la cadena barcelonina vol recolzar la seva expansió internacional, en un any de…

20 de desembre de 2024
  • Escena

El TNC explora els marges amb una ‘Anna Karènina’ encara actual

Carme Portaceli es torna a enfrontar a un clàssic de la literatura amb una proposta…

20 de desembre de 2024
  • Professionals

Toni Ruiz assumeix la presidència de Mango de manera temporal

La companyia diu que anunciarà una "correcta successió” d’Andic “en el seu degut moment”

20 de desembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Govern suma 225 nous orientadors per reforçar el Servei d’Ocupació de Catalunya

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat té per objectiu millorar l’ocupabilitat de les…

20 de desembre de 2024