Amb aquesta operació, la multinacional catalana, nascuda a Sant Vicenç dels Horts el 1928, es converteix en el segon productor mundial de ciment d'aluminiat de calci
Cementos Molins ha adquirit l’alemanya Calucem per 150 milions d’euros després de tancar un acord amb Ambienta, un dels fons més grans d’Europa en matèria d’inversions sostenibles.
La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha informat aquest dilluns de l’operació, que converteix a Cementos Molins en el segon productor de ciment d’aluminiat de calci del món, material amb què l’empresa va iniciar la seva activitat l’any 1928.
Amb l’adquisició, la companyia catalana amplia la seva oferta de solucions per a la construcció, al mateix temps que impulsa el seu desenvolupament internacional i avança en la seva estratègia de creixement sostenible.
Avui, Cementos Molins té activitat a nou països i quatre continents (Àsia, Europa, Amèrica Llatina i Àfrica) i compta amb un equip internacional format per 5.000 empleats.
El conseller delegat de la companyia, Julio Rodríguez, considera que la compra és un “gran pas estratègic” que els permetrà crear “una plataforma focalitzada en la innovació, la sostenibilitat i el creixement global per ampliar la seva activitat en el sector”.
Calucem, amb seu central a Mannheim (Alemanya), ofereix una gran varietat de solucions per al mercat de la química de la construcció, i és coneguda per la seva capacitat d’innovació per a reduir les emissions de CO2. Actualment, té 180 empleats i unes vendes de 58 milions d’euros, amb un EBITDA de 16 milions d’euros durant els últims dotze mesos.
A més, té una planta de producció a Pula (Croàcia) amb port propi, des del qual distribueix els seus productes a clients de més de 60 països. També té un centre d’innovació a Alemanya, i oficines i centres logístics a Europa, els Estats Units i Àsia. Ara, tot serà propietat de la catalana Cementos Molins.
Cementos Molins té activitat a nou països i quatre continents i compta amb un equip internacional format per 5.000 empleats
El CEO de Calucem, Yuri Bouwhuis, considera que la compra “crearà més valor” per als seus clients, i diu estar “entusiasmat de continuar el desenvolupament de l’empresa com a part de Cementos Molins”.
El tancament de l’operació, previst per a l’últim trimestre de 2021, està subjecte a l’aprovació de les autoritats reguladores. Fins aleshores, totes dues companyies continuaran operant de manera independent.
Cementos Molins ha comptat amb Evercore com a assessor estratègic i financer, el bufet barceloní Cuatrecasas com a assessor legal i fiscal, Deloitte com a consultor de la recerca de la due diligence, i Marsh McLennan com a assessor de l’assegurança.
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…