Et portem a continuació una selecció de cinc vins negres per gaudir per Nadal o en ocasions especials.
L’enllumenat de les ciutats i dels centres comercials anuncien que el Nadal ja és aquí. I un any més, les taules es vestiran de llarg amb les millors viandes i també amb els millors vins. I és que, en aquestes dates opípares i pantagruèliques no poden faltar els millors vins de la terra per brindar i per maridar aquells moments que compartim amb amics i familiars.
En aquestes dates assenyalades, a més, es tendeix més a buscar vins diferents, edicions limitades, o vins que no sols destapar diàriament. Uns vins que per la seva singularitat mereixen vestir les taules nadalenques. Aquí hem seleccionat cinc vins, precisament, per gaudir per Nadal, o abans. Perquè segur que pots trobar un bon motiu per delectar-te amb un bon vi.
Triat millor vi espanyol i entre els 50 millors del món, segons la llista que elabora anualment Andreas Larsson, El Linze és un vi molt singular. Un gran vi a un preu imbatible.
Elaborat amb la varietat gairebé en desaparició, el Negre Velasco (75%), i Syrah (25%), aquest negre expressa potència i caràcter. Al nas és complex i aromàtic, amb predomini de les notes de fruita vermella i fresca. També es poden percebre flors com violetes, esbarzer i lleugerament cafè. En boca és saborós, equilibrat, estructurat i amb tanins madurs. Un vi que entusiasma els entesos pel seu gran potencial, però que també agrada als neòfits per la seva amabilitat.
A més de la distinció de Larsson, repeteix com a millor vi de l’any a la categoria de vins negres 2022/2023 a la guia Wine Up!
Hi ha un vi per a cada moment, i aquest, sens dubte, és per a un moment especial. Amb motiu del 600 aniversari del Principado de Viana, el celler navarrès ha llançat una edició molt especial, aquest Aniversari 2018.
Un vi elegant, molt elegant, envoltant, llaminer. Elaborat amb un perfecte cupatge d’Ull de Tempranillo, Syrah, Garnatxa i Cabernet Sauvignon de petites parcel·les. Amb intensitat a la boca i tanins madurs que fan que el seu pas sigui molt agradable, com la seda. I un final igualment intens, complex i elegant. En paraules de Pablo Pávez, enòleg de Príncipe de Viana, “Es tracta d’un vi versàtil i “políglota”, ja que es fa entendre per tot aquell que s’atreveix a tastar-lo. D’elegant bouquet, estructurat, elegant i complex, delecta igualment experts i profans, perquè les bondats d’un gran vi no rauen en el nombre d’adjectius que siguem capaços d’aplicar-li, sinó en el gaudi ple del seu glop”.
“Ets el que no vaig somiar mai, el que mai no vaig creure merèixer”. Amb aquesta insinuant frase a la seva etiqueta es presenta Por ti, de Luzón. Un vi el nom anterior del qual va ser Por tú, fins al 2015, i la història del qual comença el 2007. Un negre que s’inspira en el naixement de la primera filla d’un dels treballadors del celler. I que a partir d’aquell fet s’ha erigit una col·lecció de vins personals, emotius.
Aquest Por ti és un negre de Monastrell (80%) i Cabernet Sauvignon (20%), envellit en fusta, amb 18 mesos en bótes de roure francès i americà. Elaborat amb cura des de la recol·lecció a mà del raïm, és en boca especiat, amb un cos molt equilibrat, el terrer en una copa. Un vi, però, modern, ric, potent d’estructura, saborós. A la boca, amb bona estructura, confitat, saborós, amb tanins madurs i dolços. Vi llarg i amable.
Creat per gaudir en moments assenyalats, aquesta edició commemorativa de Beronia Reserva és de l’anyada 2019, qualificada com a “Excel·lent”. Elaborat amb raïm Tempranillo i Graciano, aquest brou de la terra ha aconseguit expressar l’elegància i l’equilibri propis de Rioja Alta, dues característiques ideals per als vins de guarda.
La seva essència es reflecteix en el preciós color profund granat de capa alta i en l’atractiu i complex nas que mostra, on afloren fruits vermells i un fons de xocolata sobre notes balsàmiques i mentolades. Quan es gaudeix a la boca és rodó, saborós, llarg i amb una acidesa equilibrada. Ideal per gaudir juntament amb rostits, embotits ibèrics i formatges curats.
Ja ha passat més d’un quart de segle des que els propietaris del centenari celler Castell del Remei s’enamoressin de les vinyes de la finca La Pobla de Cérvoles (Les Garrigues, Lleida) i decidissin donar forma a Cérvoles Celler. Un aniversari que ens permet redescobrir alguns dels seus vins més exclusius, com aquest Estrats 2019.
Un negre molt expressiu, elaborat després d’una acurada i exhaustiva selecció dels millors raïms recol·lectats de les vinyes de raïm Garnatxa, Cabernet Sauvignon i Merlot.
Un vi amb 18 mesos en bóta nova de roure francès que li confereix aquest color picota molt intens i profund. Al nas, aroma fragant de cireres, móres, fruita negra fresca acompanyada de perfils balsàmics, amb notes de pebre, clau i cedre. A la boca, una explosió vibrant, que evidencia la possible llarga vida d’aquest vi. La fruita és molt present i li segueixen notes de vainilla, cafè i xocolates. Frescor i bona estructura. Un vi de llarg recorregut (vi de guarda). Un dels “grans”, amb 94 punts a la Peñín, que marida amb carns vermelles, rostits i formatges.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…