La propietat de l'edifici arriba a un preacord amb Carmen Cervera i el fons Stoneweg
Sempre que tanca un cinema a Barcelona, els seus ciutadans, cinèfils o no, posen el crit al cel, pensant, moltes vegades, en totes aquelles sales d’infància que tenien tan a prop. El tancament dels Comèdia el gener passat no va ser una excepció, malgrat que els cèntrics cinemes feia temps que no vivien el seu millor moment, amb butaques en mal estat i una insonorització que deixava molt a desitjar. Des d’un principi, les administracions van prometre preservar els seus usos culturals i evitar substituir-los per una nova botiga de roba o establiment de menjar ràpid, i, segurament per la seva excel·lent ubicació, han passat pocs mesos fins que s’ha concretat una alternativa.
Serà Carmen Thyssen qui ocuparà l’emblemàtic edifici, on la pols s’ha anat acumulant en els últims mesos. La baronessa obrirà un nou museu en ple centre de la seva ciutat natal i portarà al xamfrà entre Passeig de Gràcia i Gran Via la seva col·lecció privada, caracteritzada per centrar-se en la pintura espanyola, la pintura nord-americana i la pintura europea dels segles XIX i XX, amb un especial pes de l’impressionisme, el postimpressionisme i l’expressionisme.
Segons ha avançat La Vanguardia i confirmen fonts pròximes a l’operació, s’ha arribat a un preacord entre la propietat dels cinemes, les famílies Pla i Planàs, amb Carmen Cervera i el fons Stoneweg, qui també és present a la ciutat al Palau Martorell i el centre d’interpretació de la Copa Amèrica en els antics cinemes Imax, i no va aconseguir portar el polèmic museu rus Hermitage. Ara, el fons planeja un centre d’art immersiu a l’antiga fàbrica Godó i Trias de L’Hospitalet de Llobregat.
El Museu Carmen Thyssen de Barcelona, un objectiu perseguit des de fa anys per la baronessa, acostarà una exquisida col·lecció que ja és present en altres ciutats espanyoles, a més de poder-se veure al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. A Màlaga, va ser inaugurat l’any 2011, amb una col·lecció permanent dedicada a la pintura espanyola del segle XIX i començaments del XX, a més d’incloure una petita selecció de mestres antics com Zurbarán. Tan sols un any més tard va arribar a Sant Feliu de Guíxols, amb un espai que acull tots els estius una exposició temporal de diferent temàtica. Finalment, al mes de març de 2017, la col·lecció de Carmen Thyssen va arribar a Andorra, amb exposicions temporals anuals a l’antic Hostal Valira d’Escaldas-Engordany.
La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…
El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…
Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…
L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…