El nou espai, impulsat per Isona Passola i Anna Rosa Cisquella, llança una campanya de micromecenatge per acabar de recaptar els recursos necessaris per a la reapertura
Els impulsors del nou Espai Texas. © Marc Mampel
Un nou projecte cultural vol recuperar els cinemes Texas, amb més de 100 anys d’història i supervivència sota diferents pells que ara provaran una altra fórmula. Després de tancar l’any 2020, per problemes econòmics però també per l’impacte de la pandèmia, els cinemes de Gràcia reobriran aquesta tardor destinant dues de les seves sales a la projecció de pel·lícules i reconvertint les altres dues en un teatre. Es mantindrà l’aposta pels títols i els doblatges en català, com va fer el seu últim impulsor, el cineasta Ventura Pons.
Rebatejat com a Espai Texas, la nova etapa està liderada per les productores Isona Passola i Anna Rosa Cisquella, la sala Flyhard i la cooperativa Barc. “El Texas no serà un cinema o un teatre a l’ús, a l’antiga, serà el teatre i el cinema del futur”, sostenen els impulsors. Fa més d’un any que treballen en aquest projecte, que havia baixat les persianes des de feia tres anys, malgrat les peticions veïnals d’evitar-ho, i estava a punt de convertir-se en un traster.
Les dues sales de cinema tindran quatre sessions diàries i projectaran pel·lícules d’estrena i èxits de taquilla doblades en català, així com reestrenes en versió original subtitulades en català. També contemplen projectar sèries per connectar amb els nous públics i sessions matinals infantils.
Així mateix, el nou teatre tindrà 200 localitats per veure obres majoritàriament en català. Es voldrà donar un nou espai als creadors locals, pensant en produccions que han funcionat bé en sales petites i puguin provar un espai intermedi abans d’afrontar sales més grans. També es preveu que hi hagi un bar i obrir l’espai a altres arts com la literatura i la música.
Per fer tot això possible, els promotors de l’Espai Texas necessiten acabar de quadrar els comptes. El cost de les obres per adaptar l’espai és d’uns 451.000 euros, xifra a la que cal sumar 100.000 euros més de despeses relacionades amb la reactivació de l’activitat, com la contractació de personal. Fins al moment, han rebut finançament públic per part del Ministeri de Cultura, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per valor de 269.000 euros i els promotors privats han aportat 238.000 euros. Calculen que necessiten uns 40.000 euros més per poder acabar de sufragar la reobertura, per la qual cosa han llançat una campanya de microfinançament a la plataforma Goteo.
Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…
La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…
La UB i el Gremi de Pastisseria de Barcelona s'alien per tercera vegada en la…
Lucía Ferrater, sòcia d'OAB, acaba de rebre el Premi Ciutat de Barcelona juntament amb Carlos…
La Generalitat invertirà 115 milions d'euros en adaptar les vuit estacions que queden pendents
La 35a edició de la 080 Barcelona Fashion reuneix més de 500 creadors de contingut…