Mediapro, Damm i Familia Torres s’han unit per rellançar el sector de la restauració, un cop passi la crisi. L’Horeca Challenge, amb el suport d’Acció, F6S, el Gremi de Restauració de Barcelona, Hostelería de España, Barcelona Tech City i Spanish Startups, vol trobar les solucions més innovadores per impulsar el negoci de bars i restaurants. Més de 200 startups, la majoria espanyoles i bona part de Barcelona, han presentat propostes per aconseguir-ho.
D’aquestes, els organitzadors han escollit 18 empreses emergents finalistes, sis per cadascun dels reptes que s’han plantejat, que ara competiran fins que només quedi una per categoria. El primer repte, solucions per a la gestió de l’afluència de clients, ha recollit les propostes de Click and plan, Findyt i de les barcelonines Bookline, The Friend Zone, Loypop i Vipcard. Al segon, projectes de garantia de les condicions sanitàries, s’han presentat NuWave Sensors, iFlares, PurificAir, Nob166 i les startups de Barcelona Kuki i Air8. Per últim, el repte que demana projectes per a l’optimització de la rendibilitat ha seleccionat les solucions plantejades per BR Bars & Restaurants, Pikotea, Miss Tipsi, Neareo i les barcelonines QuickTendr i Haddock.
Les startups finalistes hauran de presentar els seus projectes a experts del sector en un pitch en línia. Després, se seleccionaran les tres guanyadores, que es coneixeran el pròxim 26 de febrer. A partir d’aquest moment, les guanyadores hauran de treballar per desenvolupar un pilot durant tres mesos, cofinançat per Mediapro, Damm i Familia Torres, amb 6.000 euros per projecte. L’Horeca Challenge finalitzarà amb un demo day a finals de juny, on les guanyadores mostraran els resultats dels seus pilots a inversores i companyies.