El servei de vehicles compartits va copar dos terços de la facturació del grup, mentre que la resta va provenir de la seva àrea B2B, que va entregar 1.600 vehicles a 361 clients
Les motos i bicicletes de sharing i de renting de Cooltra van conduir al grup a facturar el 2023 un total de 45 milions d’euros. L’activitat de l’any passat va generar un ebitda per a la companyia de set milions, un 35% més que l’any anterior. Aquest creixement va tenir com a propulsor el seu servei de sharing, amb presència a Espanya, Itàlia, Portugal i França. Amb una flota de més de 14.000 vehicles, la facturació d’aquesta àrea de negoci va escalar l’any passat des dels 26 als 31 milions d’euros. Aquesta xifra va representar un 19% més per a l’empresa, que va ser la primera en oferir el servei de motosharing a Europa.
Creada el 2006 a Barcelona amb una única oficina amb 50 motos, ara el grup lidera el servei de motosharing a Espanya i Itàlia, on va tancar el passat exercici amb una quota de mercat de més del 40% i del 70%, respectivament. Aquest creixement es va veure potenciat també pel desembarcament a dues noves ciutats: Torí i Sevilla, que se sumen a la llista d’un total de nou urbs en les quals la companyia ofereix aquest servei de motos compartides. Després de l’aterratge de Cooltra, Torí s’ha convertit en la segona ciutat, per darrere de Barcelona, a comptar amb un servei de bikesharing, amb 200 bicicletes elèctriques compartides.
L’àrea de negoci B2C no és l’única dins de l’estratègia de creixement de Cooltra, que també inclou la seva línia B2B tant a Espanya com a la resta d’Europa, amb la qual va facturar 14 milions. A través d’aquesta, ofereix vehicles a empreses, administracions públiques i cossos policials, inclosos els Mossos d’Esquadra. En aquest àmbit, el grup va entregar prop de 1.600 vehicles a 361 clients el 2023. Aquesta àrea de negoci, present en més de 50 ciutats en set països europeus, compta amb una flota de 7.000 vehicles. A més, la companyia ha llançat una nova divisió de bicicletes públiques d’ús compartit per a ajuntaments com a novetat de 2023.
El creixement del grup reflecteix el seu “esforç per donar resposta a més de 2 milions d’usuaris a Europa i a més de 1.000 companyies i administracions públiques en el seu camí cap a la mobilitat sostenible”, segons el fundador de Cooltra, Timo Buetefisch. El també CEO de la companyia, la plantilla de la qual compta amb 400 treballadors, ha destacat que el grup va tancar el 2023 una operació de finançament de 22 milions per impulsar el seu creixement internacional. D’aquests, 18 van provindre d’un préstec sindicat entre diverses entitats bancàries, que Buetefisch interpreta com “un aval a un model que aposta per la descarbonització de les ciutats europees a través d’una mobilitat lliure d’emissions”.
El consell d'administració ha decidit per unanimitat tornar a fixar-la a Sant Vicenç dels Horts
La ‘startup’ desenvolupa un sistema que permet administrar fàrmacs directament a les cèl·lules canceroses a…
Els dos establiments interactuen des de l'Eixample i des del Born amb públics i ambients…
Les instal·lacions han suposat una inversió de més de 60 milions i reuniran 600 investigadors.…
La mostra permanent exhibeix més de dos-cents objectes de l’època romana en un recorregut amb…
El Macba repassa la figura de la pintora i escultora, però sobretot activista, en la…