El Cibernàrium de l'edifici Media-Tic, al 22@, serà aquest dimarts l'escenari d'una jornada que vol debatre sobre la capacitat d'atracció de talent de la capital catalana en ple auge de la demanda de perfils professionals qualificats gràcies a la consolidació de l'ecosistema emprenedor i l'aposta per ubicar a la ciutat hubs digitals de referència
Tot preparat perquè aquest dimarts al matí se celebri a l’edifici Media-Tic el Barcelona Talent-ed Summit, una jornada que reunirà grans protagonistes de l’ecosistema emprenedor barceloní per analitzar l’oportunitat que té la ciutat per consolidar-se com un dels principals focus d’atracció de professionals qualificats en la nova era postpandèmia.
L’esdeveniment, organitzat per The New Barcelona Post i l’Ajuntament de Barcelona, es podrà seguir tant de forma presencial com en línia i es realitzarà íntegrament en anglès per facilitar les connexions internacionals i donar també protagonisme als professionals estrangers que ja resideixen a la ciutat. Poden reservar-se les darreres places disponibles per assistir presencialment en aquest link, on també es pot consultar el programa de la jornada i accedir a la plataforma d’streaming. El fòrum serà, a més, retransmès des de la mateixa web del The New Barcelona Post.
El Barcelona Talent-ed Summit intentarà donar resposta a diverses preguntes. Per què Barcelona s’està posicionant com un imant per al talent internacional? Què porta a grans corporacions com Nestlé i Pepsico a prendre la decisió d’ubicar a la ciutat els seus hubs tecnològics d’àmbit mundial? Quin tipus de talent demana l’ecosistema emprenedor? Quines estratègies fan servir les empreses per captar i retenir el talent? Quins aspectes ha de millorar la ciutat per accelerar aquesta captació de talent mundial?
La jornada s’estructurarà al voltant de dues grans taules rodones. A la primera seran protagonistes Yego, Amenitiz i Typeform, tres startups de diferents sectors i amb vocació internacional nascudes a Barcelona i que tenen en marxa importants processos de selecció i atracció de talent. Tot seguit, hi haurà una segona taula focalitzada en companyies internacionals que han apostat per Barcelona per radicar hubs tecnològics d’àmbit global, com són Pepsico, Ocado Tecnology i Nestlé.
En representació del gegant suís de l’alimentació, que va optar per ubicar a Esplugues de Llobregat tot el departament global d’informàtica i desenvolupament de software, assistirà al summit Cristina Ghetti, que és la directora del Global IT Hub, on ja treballen més de 600 persones de 50 nacionalitats, el 40% de dones.
Per la seva banda, la portaveu de Pepsico serà Imene Zidi, directora de captació de talent de la multinacional a Europa. Zidi relatarà els motius que han portat el grup nord-americà a decidir-se per Barcelona per instal·lar el seu centre digital global i els seus plans de contractació, que impliquen fitxar al voltant de 400 persones fins al 2024.
Aquesta taula serà moderada per Julia Meyer–Sommer, directora de negoci global d’Eres Relocation, i es completarà amb Guillem Vila Palau, director dels centres de desenvolupament d’Ocado Tecnology a Barcelona, Sofia (Bulgària) i el Regne Unit.
En paral·lel, els participants a la taula de startups seran Tim Ougeot, cofundador de l’empresa de mobilitat elèctrica Yego; Marcos Morea, director de Recursos Humans d’Amenitiz, i Os Fuentes, responsable d’adquisició de talent de Typeform. Després de desenvolupar el seu model de micromobilitat a Barcelona, Yego ja és present a València, Màlaga, Sevilla, París i Bordeus. Per part seva, Amenitiz ha desenvolupat una plataforma de reserves per simplificar l’operativa dels hotelers independents i acaba de captar 6,5 milions d’euros en una ronda liderada per Point Nine Capital i el fons Backed.
Molt més finançament ha aixecat fins ara Typeform, al voltant de 50 milions de dòlars, per consolidar una de les empreses tecnològiques més prometedores de la ciutat. La companyia fundada per Robert Muñoz i David Okuniev i dirigida per Joaquim Lecha —abans va estar a Social Point— ha reinventat amb èxit el disseny dels formularis que ens fan omplir a qualsevol web i ja té com a clients grans gegants globals de software. Després de créixer a un ritme anual del 50%, supera els 380 empleats, factura 60 milions d’euros i preveu assolir els 500 milions en cinc anys. Sergio Pérez Merino, director de Sabadell Venture Capital, serà el moderador de la taula de startups.
Al Barcelona Talent-ed Summit hi participarà també Gizen Baykal, experta de l’empresa Michael Page, que donarà a conèixer quines són actualment les principals tendències en selecció de personal i les posicions més demandes per l’ecosistema emprenedor. L’altra ponència destacada serà impartida pel director general de la Barcelona School of Management (BSM-UPF), José M. Martínez-Sierra, que abordarà el posicionament de Barcelona en el context econòmic i competitiu global i els seus reptes i oportunitats en l’atracció de talent. A més, l’Ajuntament de Barcelona presentarà a la jornada les principals característiques del Barcelona International Welcome Desk, el nou servei municipal d’atenció al talent internacional que vol venir a residir a la ciutat o que tot just acaba d’instal·lar-s’hi.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…