Abans que tanqués l’antic Corte Inglés de Francesc Macià a principis de 2021, el seu supermercat, situat a la planta subterrània, continuava funcionant bé, en comparació amb la resta de plantes. Sense oblidar-se dels veïns ni dels oficinistes de la zona, el grup de distribució ha apostat per tornar a l’immoble, ara reconvertit en Aura, un edifici d’oficines propietat d’AM Gestió, el family office de l’empresari Pedro Alonso Agüera, expropietari de l’empresa de components d’automoció Infun. La cadena s’ha instal·lat en les plantes inferiors, amb un supermercat de gran format que té una superfície de 2.400 metres quadrats. Des de l’any 2010, la cadena no inaugurava un centre d’aquestes dimensions a Catalunya, limitant les obertures a locals més reduïts de la marca com Supercor o Sfera.
Independent de l’edifici d’oficines, on també s’ha situat Sephora, el supermercat, que obrirà portes aquest dijous, té accés directe des del carrer Buenos Aires. A la planta baixa, disposa d’una botiga Club del Gourmet, en la qual s’hi ha habilitat una barra i un parell de taules amb capacitat per a 30 comensals. A la planta inferior, hi ha el supermercat, amb més de 20.000 referències, de les quals un miler correspon a la seva marca blanca, definida com a prèmium.
L’establiment compta amb espais de marques com el sushi del grup Nomo, la carnisseria Viñals, la fruita i verdura de Vidal Pons, els adobats a granel de La Real i el pernil ibèric de Joselito. A l’entrada, es troba el forn Baluard. Una de les zones més destacades és la que està dedicada als plats preparats, clarament pensada per a tots els oficinistes del voltant. Amb 180 referències, com ara arrossos, amanides, croquetes i mandonguilles, els preus oscil·len entre els 3 euros i els 8 euros per plat.
El local tindrà un horari que anirà des de les 9 hores fins a les 21.30 hores de dilluns a dissabte, mentre que els diumenges, en època d’estiu, ho farà des de les 12 fins a les 20 hores. El supermercat compta amb una plantilla de 123 treballadors, alguns dels quals treballaven a l’antic Corte Inglés, construït per Sears i adquirit per Galerías Preciados. Després de la compra per part d’AM Gestió a mitjans de 2019 per 152 milions d’euros, la societat va invertir 40 milions en la remodelació integral de l’immoble.
Més obertures a Barcelona i la seva àrea metropolitana
El supermercat de Francesc Macià s’encaixa en el nou format que està impulsant la cadena, amb el qual aspira a competir amb altres marques que té a pocs carrers, com Lidl, Aldi, Dia, Plusfresc o Mercadona. Allunyada del Supercor o l’Hipercor, aquesta tipologia de locals es caracteritza per estar desvinculada de grans centres comercials, situar-se a peu de carrer, comptar amb una superfície que es mou entre els 2.000 i els 2.500 metres quadrats, i disposar de zona de supermercat, plats preparats i Club del Gourmet. El primer a obrir està a Sotogrande (Cadis) i, d’aquí a uns dies, s’inaugurarà el tercer a Sant Lorenzo de l’Escorial (Madrid).
Fonts del Corte Inglés assenyalen que preveuen tenir més establiments d’aquest tipus a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on ja estan buscant ubicacions. El del carrer Buenos Aires és el primer supermercat que està situat en una gran ciutat i s’ha construït des de zero, ja que els de Cadis i Madrid són reconversions d’antics locals de Supercor. A la capital catalana, es descarta aquest escenari, tenint en compte que els pocs locals d’aquesta marca que encara continuen oberts tenen una superfície limitada, d’uns 400 metres quadrats. Amb una vintena de Supercor repartits a Catalunya i Balears, es van tancar els que estaven a prop dels centres comercials de la cadena, reconvertits en Carrefour Express.