Fainé y Simón Criteria
El president de de CriteriaCaixa, Isidre Fainé, amb Ángel Simón, conseller delegat del hòlding. © Jordi Bataller/ACN

Criteria Caixa entrarà en el capital de Celsa amb un 20%

L'operació es durà a terme mitjançant una ampliació de capital i s'emmarca en l'estratègia del hòlding de diversificar la seva cartera

Nova operació de Criteria Caixa. El hòlding de la Fundació La Caixa ha assolit un principi d’acord per entrar en el grup Celsa, mitjançant una operació d’ampliació de capital amb la qual Criteria preveu incorporar-se amb aproximadament un 20% del capital.

L’operació es farà efectiva previsiblement durant les pròximes setmanes, després que el consell d’administració de Celsa hagi aprovat avançar en aquestes negociacions. El grup, primer productor europeu d’acer circular de baixes emissions, aferma amb aquest acord la seva estratègia de reorganització financera, i impulsarà el pla industrial que té en marxa.

En aquest procés, Celsa va iniciar una operació per a la incorporació d’un accionista espanyol amb vocació industrial, a la qual es van presentar un total de cinc ofertes. Entre elles, ha estat triada la de Criteria Caixa, per la seva valoració econòmica i pel seu alineament estratègic.

El braç inversor de la Fundació La Caixa ha apostat per Celsa per la seva visió a llarg termini i el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic als països en els quals opera. De la mateixa manera, la seva capacitat d’innovació, digitalització i circularitat encaixa amb el propòsit de Criteria Caixa de fomentar els criteris ESG.

Celsa, que ha destinat 58 milions d’euros a R+D en els últims tres anys, compta amb 120 centres de treball, set acereries, 12 trens de laminació i 48 plantes de reciclatge, a més d’empreses de transformació, distribució i serveis. Amb les seves instal·lacions, el grup genera ocupació directa, indirecta i induïda a més de 70.000 persones a Europa.

Criteria Caixa ha anunciat aquest principi d’acord després que anunciés aquest dilluns l’adquisició del 20% d’Europastry. Aquestes operacions s’emmarquen en l’estratègia del hòlding que presideix Isidre Fainé de diversificar la seva cartera, amb l’objectiu que aconsegueixi un valor de 4.000 milions d’euros en 2030.