Good News Barcelona

El CZFB i la Fundació Avan s’alien per crear un nou centre de referència en neurologia

El nou espai, que se situarà a Terrassa, oferirà serveis terapèutics i d'acompanyament a infants i adolescents afectats per malalties neurològiques i les seves famílies

Prestar serveis de neurorehabilitació, sensibilització, divulgació i ajuda a menors i adolescents afectats per malalties vinculades a la neurologia i a les seves famílies. Amb aquest objectiu, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Avan han signat un acord de col·laboració per materialitzar un nou espai terapèutic i d’acompanyament, que podrà atendre uns 60 infants a l’any. 

L’acord, signat a les instal·lacions del DFactory pel delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i la presidenta de la fundació, Cristina Urriza, preveu que aquest nou espai es converteixi en un centre de referència en l’àmbit de la neurologia. L’espai, situat a Terrassa i amb el nom de Petit Avan, obrirà a la nau industrial Pont Aurell Armengol, cedida per l’Ajuntament. 

El centre es posarà en marxa després d’adequar la nau industrial i comptarà amb 150 metres quadrats que albergaran un gimnàs i un rocòdrom, entre altres espais. Aquestes instal·lacions estaran equipades amb material específic per a la neurorehabilitació, la fisioteràpia i la teràpia ocupacional específica per a infants i joves, en un centre que compta amb el suport de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Terrassa i els fons europeus Next Generation. 

El projecte i la col·laboració del CZFB permetrà posar en marxa “un espai idoni per oferir teràpies necessàries per millorar el dia a dia” dels afectats per aquestes malalties, segons la presidenta de la fundació, que atén anualment 1.150 persones en els quatre centres que té a Catalunya. Fundada a Terrassa el 1993, l’entitat “desenvolupa una labor capital”, segons Navarro, que ha apostat per avançar cap a una societat inclusiva i respectuosa que ofereixi oportunitats i una millor qualitat de vida a tots els seus integrants.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Quatre històries d’emprenedoria a CASA SEAT

Una taula rodona acostarà les experiències d'empreses emergents com Mundimoto, PropHero, Apolo Kids i Aldara

19 de May de 2024
  • El Bar del Post

Felipe Cabezas: Més enllà de la frontera entre el teatre i la vida

“Abans de res, jo soc actor i ho he estat des de molt jovenet. Vaig…

18 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona pot ser el millor pavelló d’una Biennal

Sara Catalán no només vol exportar allò bo dels models que ha vist arreu del…

18 de May de 2024
  • Opinió

De concert amb el nadó

Assistir a un concert de música culta amb un nadó resulta una metàfora perfecta del…

18 de May de 2024
  • Escena

Figures de vidre

'El zoo de vidre', a la Biblioteca Nacional, és una obra delicada que sublima el…

18 de May de 2024
  • Good News Barcelona

Esteve supera els 700 milions en vendes i construirà una nova planta a Celrà

El grup farmacèutic barceloní creix a doble dígit gràcies a la bona marxa del negoci…

17 de May de 2024