Gastronomia

Damm celebra el desè aniversari de la Cervesa de Nadal

L'any 2013, el grup va decidir recuperar una tradició dels anys 50, quan els mestres cervesers de la casa elaboraven una cervesa especial per poder regalar a amics i familiars i que marida a la perfecció amb els àpats típics de les festes nadalenques

L’alternativa al vi i al cava aquestes festes és la Cervesa de Nadal de Damm, un producte d’edició limitada que enguany celebra el desè aniversari. Fa ja una dècada que el grup cerveser barceloní va decidir recuperar l’elaboració d’una cervesa especial per acompanyar els àpats de Nadal, inspirant-se en una tradició de la casa de mitjans dels anys 50.

Quan s’apropaven les festes nadalenques, els mestres cervesers de Damm tenien per costum elaborar una cervesa especial per regalar als seus col·laboradors, familiars i amics, un present que va acabar convertint-se en tot un emblema d’aquestes dates tan significatives. L’empresa va decidir recuperar aquesta tradició l’any 2013 i a poc a poc ha anat incrementant el volum de producció de la Cervesa de Nadal per posar-la a l’abast de tothom, tot i que es manté l’esperit de cervesa d’edició limitada i a la venda només durant unes setmanes.

Des del passat dia 25 de novembre, la Cervesa de Nadal ja està disponible a la botiga online de Damm (shop.damm.com), així com en restaurants i supermercats. En aquest últim canal de venda cada ampolla de 66 cl es comercialitza al preu de 2,50 euros. Per celebrar aquest desè aniversari, Damm ha renovat l’etiqueta de la Cervesa de Nadal i ha incorporat a l’ampolla un segell especial commemoratiu.

“La Cervesa de Nadal s’ha concebut per a maridar amb una gastronomia més elaborada, pròpia de Nadal, com un confit d’ànec amb poma –que casa perfectament amb les notes afruitades de la cervesa– o uns canelons tradicionals de tres carns”, expliquen els mestres cervesers de Damm. Aquesta cervesa s’elabora amb ingredients 100% naturals i amb un llúpol especial que aporta un punt de frescor òptim per maridar amb peixos i mariscos, com un rap allagostat o unes petxines de pelegrí farcides gratinades amb beixamel de gambes.

Un cop servida amb una bona copa, podem apreciar el color roure amb reflexos ataronjats típic d’aquesta cervesa, que es presenta densa i brillant, amb una capa cromàtica torrada i una escuma compacta. Les seves bombolles són vives, fines i veloces i desprèn un aroma de gran intensitat i complexitat, ja que es tracta d’una cervesa d’estil Strong Lager. Els experts tastadors hi detecten notes de préssec madur i poma, i també uns tocs ataronjats que doten el nas de frescor, tot i que al final persisteix la sensació de pa torrat. Es recomana consumir la Cervesa de Nadal entre 5 i 7ºC. Amb un grau alcohòlic de 6,5%, en boca es presenta voluminosa i cremosa, però l’amargor del llúpol aporta a la vegada una intensa sensació refrescant. Ara només queda gaudir-la!

 

 

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • El Bar del Post

Alba Pujals: El plaer de la cocció a foc lent

“La música és una qüestió de paciència, de i sumar dia a dia. Un procés…

23 de novembre de 2024
  • Professionals

Munich: volar alt tocant de peus a terra

Munich és avui una marca reconeguda de calçat esportiu i una mica més i tot:…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

L’antiga planta de Nissan a la Zona Franca torna a l’activitat amb la producció dels primers cotxes Ebro

La històrica marca local reneix de la mà del fabricant xinès Chery, qui ha posposat…

23 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024