La planta d'Eagle Brewery es troba a la ciutat de Bedford.

Damm compra una fàbrica de cervesa al Regne Unit

Adquireix al grup Carlsberg Marston's la planta d'Eagle Brewery, ubicada al comtat de Bedfordshire, que ja envasa part de la producció de la marca barcelonina destinada al mercat britànic

Damn consolida la seva presència al Regne Unit, un mercat clau en la seva estratègia d’internacionalització. El grup barceloní ha comprat la fàbrica de cervesa Eagle Brewery, amb una capacitat de producció d’un milió d’hectolitres anuals i ubicada a la ciutat de Bedford (capital del comtat de Bedfordshire), a 90 quilòmetres al nord de Londres. Es tracta d’unes instal·lacions on actualment ja s’envasen barrils de la marca Estrella Damm i que pertanyien al grup Carlsberg Marston‘s Brewing Company (CMBC), que compta amb cinc fàbriques de cervesa més al país.

Inaugurada el 1976, la nova planta anglesa de Damm ocupa 67 persones, que passaran a formar part del grup presidit per Demetrio Carceller. Segons la companyia, la ubicació d’Eagle Brewery és estratègica, ja que es troba entre Londres i Birmingham, les dues ciutats més poblades d’Anglaterra. En l’actualitat, més de 10.000 bars i restaurants britànics ja ofereixen cerveses del grup Damm als seus clients i la marca es comercialitza també a les principals cadenes de supermercats del país, com Asda, Tesco, Waitrose, Sainsbury‘s, Morrison‘s, Ocado i Coop.

“Avui fem un pas més en el nostre creixement al mercat internacional amb l’anunci de la compra de la fàbrica de cerveses Eagle Brewery. Durant els darrers anys hem consolidat la presència del nostre ampli portafoli de cerveses en bars i restaurants de tot el món, recolzant-nos sempre en la millor gastronomia i la promoció de l’estil de vida mediterrani. Aquesta adquisició farà que la nostra posició al mercat britànic sigui més sòlida i ajudarà a impulsar el creixement de la nostra marca al Regne Unit, un mercat clau per al creixement internacional de la companyia”, ha afirmat el president executiu de Damm, Demetrio Carceller Arce.

Eagle Brewery esdevindrà la segona factoria de Damm fora d’Espanya. L’altra es troba a la ciutat portuguesa de Santarém, adquirida el 2009 a la cervesera portuguesa Cintra. La internacionalització de la marca ha estat una de les principals prioritats de Damm a la darrera dècada, un esforç que ha permès que actualment el 30% del volum de negoci del grup ja es generi al mercat exterior, on la marca barcelonina ha aconseguit penetrar a més de 130 països.

A la fàbrica de Bedford, el grup Carlsberg Marston‘s Brewing Company produïa cerveses amb la marca Eagle (que no s’inclou en aquesta operació) i també envasava marques de tercers, per la qual cosa Damm era un dels clients d’aquestes instal·lacions. Fonts de la companyia expliquen que, a partir d’ara, a la planta només s’hi envasaran cerveses de la marca Damm, que preveu poder créixer amb força al mercat britànic gràcies a aquesta adquisició i al fet de tenir presència directa en el país.

 

Damm va desembarcar al Regne Unit a finals dels anys 80 aprofitant la tirada que les seves cerveses tenien entre els turistes britànics que visitaven Espanya. Actualment, comercialitza al país les marques Estrella Damm, Inedit, Daura, Free Damm, Free Damm Lemon, Free Damm Torrada, Complot, Damm Lemon i l’edició especial de la Cervesa de Nadal. Recentment, s’hi ha començat a vendre també la cervesa malaguenya Victoria.

Carlsberg Marston‘s Brewing Company és una empresa conjunta constituïda entre dos grups amb una trajectòria centenària al sector: Carlsberg i la cervesera britànica Marston‘s PLC. Comercialitza marques com Carlsberg, Brooklyn, Erdinger, Marston‘s i Tetley‘s i disposa de cinc centres de producció més al país.

Demetrio Carceller Damm
El president executiu de Damm, Demetrio Carceller.

L’any 2021, Damm va incrementar les vendes un 21,5%, fins a 1.488 milions d’euros. Aquesta xifra no només implica recuperar els nivells prepandèmia, sinó que supera en un 7,5% els ingressos comptabilitzats el 2019. En termes de rendibilitat, el grup es va anotar un benefici net de 121,3 milions. El grup energètic canari Disa i la família Carceller són els principals accionistes de Damm, on també controla una participació del 25% el grup familiar alemany d’alimentació Dr. Oetker.