La cervesera Damm fa la seva primera incursió en l’elaboració a l’antic estil sour de la mà dels germans Roca i la creació de Duet, la nova cervesa àcida de la marca. El resultat és una sour ale, una cervesa àcida, equilibrada i molt gastronòmica apta per maridar amb peixos, marisc i altres productes de mar, i en què els mestres cervesers de Damm han treballat durant els dos últims anys amb el Celler de Can Roca.
La nova Duet s’elabora amb most de malta d’ordi i most de raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta, a la qual s’afegeixen bacteris làctics (Lactobacilus) per aportar acidesa i els llevats Ale per completar la seva fermentació. Aquesta serà la distinció de Duet en el mercat ja que algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita —normalment fruits vermells— per equilibrar el punt agre, un element que els germans Roca han substituït per la garnatxa.
Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, ha explicat que el raïm no només aporta complexitat, verticalitat i una textura sedosa, sinó que a més atorga frescor, “el toc Mediterrani”. En línia amb l’estratègia de la companyia Damm i el seu compromís amb la cultura i la sostenibilitat de la Mediterrània, a més d’incorporar un nou mètode d’elaboració.
La nova cervesa està disponible a la botiga en línia de Damm i en els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana que ve es donarà a conèixer a l’estand de Damm al Fòrum Gastronòmic Barcelona.