Imatge virtual del futur centre esportiu, on jugarà el CF Damm.

Damm invertirà set milions en la nova ciutat esportiva de Montjuïc

La Fundació Damm està més a prop d'aconseguir un dels seus grans objectius: disposar d'una ciutat esportiva pròpia pel Club de Futbol Damm. L'entitat ha adquirit uns terrenys de 30.000 metres quadrats a Montjuïc per construir un complex que estarà llest l'any 2023 i on podria invertir fins a set milions d'euros.

Barcelona té un altre projecte a l’horitzó que contribuirà a dinamitzar Montjuïc i a millorar la xarxa d’equipaments esportius. Després de més de dos anys de converses, la Fundació Damm ha anunciat un acord amb el Club Natació Montjuïc per adquirir uns terrenys de 30.000 metres quadrats on preveu construir una ciutat esportiva pel seu club de futbol.

 

Damm pagarà tres milions d’euros al Club Natació Montjuïc, que es desfà d’uns terrenys en desús on fins fa uns anys hi havia un camp de golf. Aquesta operació “suposarà una important injecció econòmica que servirà per sanejar les finances del Club Natació i impulsar-lo com un referent de l’esport a Barcelona”, ha assenyalat el president de l’entitat, Jaume Roca.

La Fundació Damm preveu invertir entre tres i quatre milions d’euros en la construcció de la ciutat esportiva, el que significa que el projecte suposarà una inversió global de fins a set milions d’euros comptant l’import de la compra dels terrenys. La previsió és que les obres comencin a l’últim trimestre de 2021 i que la ciutat esportiva es pugui inaugurar a començaments de 2023.

Per la Fundació Damm, que presideix Demetrio Carceller, aquesta inversió “serà un dels projectes més importants de la seva història”, ja que suposa “fer realitat un somni de dotar al club d’unes instal·lacions esportives de primer nivell dins la ciutat de Barcelona”, segons explica el vicepresident de la fundació i president del Club Futbol Damm, Ramon Agenjo.

El projecte s’ha encarregat a les firmes d’arquitectura Max de Cusa i Hiha Studio.

El projecte que es desenvoluparà en l’antic camp de golf de Montjuïc s’ha encarregat als estudis d’arquitectura barcelonins Max de Cusa i Hiha Studio i preveu construir en els 30.000 metres quadrats disponibles dos camps de futbol 11, un dels quals es podrà dividir en dos camps de futbol 7. També es construiran dos edificis. L’immoble principal acollirà les oficines del Club Futbol Damm, els serveis mèdics, el gimnàs i els vestidors del camp principal, a més d’una sala d’estudis destinada a la formació acadèmica dels jugadors.

En el segon edifici, situat entre els dos camps, hi haurà unes graderies amb capacitat per 550 espectadors, una àrea de restauració de cent metres quadrats i uns altres vestidors.

L’objectiu de la Fundació Damm és que la ciutat esportiva sigui modèlica des d’un punt de vista mediambiental i paisatgístic. Així, es prioritzarà l’eficiència energètica i s’instal·laran plaques fotovoltaiques per aconseguir la màximna autosuficiència. També s’optimitzarà el consum d’aigua amb un dipòsit per emmagatzemar aigua de pluja pel reg dels camps.

Recreació virtual de la graderia, amb capacitat per 550 espectadors.

El Club Futbol Damm serà l’usuari principal de la ciutat esportiva, però també podran fer-ne ús els treballadors i familiars del grup cerveser. Actualment, els equips de la Damm juguen en dos camps llogats ubicats al Centre Esportiu Municipal Horta i al CEM Vall d’Hebron-Teixonera.

Més de 200 jugadors i jugadores, de benjamí a juvenil, formen actualment part del Club Futbol Damm, fundat l’any 1954 gràcies a l’impuls d’un grup de treballadors aficionats de l’empresa que volien ajudar a formar i educar al jovent del barri de l’antiga fàbrica del carrer Rosselló de Barcelona.

L’entitat esportiva ha assolit un reconegut prestigi gràcies al seu esperit formatiu i d’impuls a l’esport de base. Els equips de la Damm són també una pedrera recurrent per als grans clubs. L’any 2019, per exemple, 32 esportistes del CF Damm van ser fitxats per equips professionals com el RCD Espanyol, el FC Barcelona i el Girona FC. Al llarg de la història, pel club han passat jugadors com Gerard Moreno, Carles Pérez, David López, Aleix Vidal, Cristian Tello o Keita Baldé, entre altres.

En els seus inicis, el CF Damm jugava als desapareguts terrenys de la Ferroviària, a Sant Andreu, i al camp de l’Alevín, a la Meridiana. L’any 1982, el club va comprar el camp de l’Aeda, conegut popularment com el camp de La Selva, al barri de Porta, on va estar fins al 2012.

El recinte, de 30.000 metres quadrats serà totalment sostenible i quedarà integrat en el paisatge de Montjuïc.

La Fundació Damm canalitza l’acció social del grup cerveser, que és la seva única font d’ingressos. L’any 2019, la companyia va destinar 4,43 milions d’euros a la fundació, que va destinar el 85% d’aquesta xifra a activitats esportives, socials i culturals. D’aquest import, el 54% són projectes propis i el 46% col·laboracions amb terceres entitats.

A banda del CF Damm, els projectes estrella de la fundació són el Club de Pàdel Damm i l’arxiu històric, un dels més importants de Catalunya, amb un patrimoni de més de 140.000 objectes, imatges i pel·lícules que s’ha reunit des del naixement de l’empresa l’any 1876. La fundació impulsa actualment la digitalització de tot aquest patrimoni per tal de posar-lo a disposició de la societat.

Tags from the story