Les vendes del grup cerveser van caure un 11% l'any passat a conseqüència del tancament dels bars i restaurants, però l'empresa ha aconseguit esquivar els números vermells. El seu president, Demetrio Carceller, ha reclamat avui un pla urgent d'ajudes directes per al sector de l'hostaleria.
El president de Damm, Demetrio Carceller, ha avançat aquest divendres els resultats de l’exercici de 2020, encara en fase de tancament comptable definitiu. En una conferència organitzada pel fòrum Matins Esade, l’empresari ha assegurat que Damm “malgrat tot, ha aconseguit tancar 2020 amb un resultat positiu, amb beneficis, tot i registrar una caiguda en les vendes al voltant de l’11%”. Així, la pandèmia hauria restat uns 150 milions d’euros a la facturació del grup, que rondarà els 1.235 milions d’euros, davant els 1.385 milions aconseguits l’any 2019. En aquell exercici fiscal, el benefici net de Damm va arribar als 120 milions. Es calcula que les vendes als supermercats han crescut un 20%, però aquest augment no ha estat suficient per compensar la caiguda en el sector de l’hostaleria, el més important per a la companyia, en generar el 60% del seu negoci.
Segons Carceller, la clau que s’hagin evitat les pèrdues rau en la fortalesa financera de l’estructura de passiu de l’empresa, en la diversificació del negoci en diferents canals, en el procés d’expansió internacional i “a l’esforç” dels empleats. “A la Damm el nostre millor actiu són les persones i he d’agrair l’esforç dels nostres 5.000 professionals”, ha assegurat.
En la trobada, el president ha explicat com Damm va reaccionar al fet que d’un dia per l’altre hagués de deixar de servir als més de 45.000 clients que el grup té en el sector de la restauració pel confinament. “Davant d’una situació com la que hem viscut els últims mesos, en casos d’empreses com Damm que proveeixen serveis bàsics i no poden aturar la seva producció, va resultar de vital importància anticipar-nos i comptar amb plans de contingència i continuïtat per afrontar qualsevol situació”, ha expressat.
Carceller també ha explicat les mesures adoptades per Damm per donar suport al sector de la restauració i al seu procés de reobertura. En la seva opinió, un cop acabi la pandèmia aproximadament el 30% dels establiments no tornaran a obrir. En aquest sentit, el també president de la patronal Cerveceros de Espanya ha reclamat la necessitat d’impulsar urgentment un pla d’ajudes directes al sector hostaler. “No pensem que es pugui sortir d’aquesta crisi si no hi ha ajudes directes. Cal actuar urgentment, i no hi haurà recuperació aquest estiu si no estem preparats i oberts i sense restriccions per a l’1 de juny”, ha advertit.
La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…
L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…
Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…
L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…