Damm vol créixer un 60% en cinc anys amb adquisicions i duplicant les vendes internacionals

El grup cerveser llança un nou pla estratègic per al període 2022-2025 que preveu assolir uns ingressos de 2.000 milions d'euros i multiplicar la presència de la marca barcelonina al mercat exterior

Com cada mes de juny, la junta d’accionistes de Damm ha donat llum verda als comptes de l’exercici anterior i ha posat blanc sobre negre els objectius estratègics que s’ha fixat la companyia per als pròxims anys. El més destacat és la posada en marxa d’un nou pla estratègic fins a 2025 orientat a situar per sobre dels 2.000 milions d’euros les vendes de l’empresa, que a més d’operar en el negoci de la cervesa té filials dedicades a la producció de refrescs, aigua mineral (Veri i Fuente Liviana), batuts de xocolata (Cacaolat), cafè (Garriga), logística (Alfil, DDI, Pallex) i explotació de cadenes de restauració com Rodilla, Hamburguesa Nostra i Jamaica.

Damm va aconseguir superar per primera vegada els 1.000 milions de facturació el 2016. Quatre anys després, la companyia presidida per Demetrio Carceller posa rumb cap als 2.000 milions, després de tancar 2020 amb uns ingressos de 1.225 milions. Es tracta d’una xifra un 11,5% inferior a la de 2019 a conseqüència de la pandèmia, que ha afectat amb força a la companyia, ja que les vendes de cervesa estan molt lligades al turisme i al sector de l’hostaleria. Tot i la retallada d’ingressos i de l’esforç excepcional derivat de l’impacte de coronavirus, Damm ha aconseguit esquivar les pèrdues i ha obtingut un benefici net de 40,5 milions, un 66% menys respecte als guanys de 120 milions aconseguits el 2019.

Superar el llindar dels 2.000 milions el 2025 suposaria un creixement del 60% respecte a les vendes de 2020 i del 44% respecte a l’últim any abans de la covid. Per aconseguir-ho, Damm es recolzarà en dues grans palanques: l’expansió en el mercat internacional i l’adquisició de noves marques que permetin ampliar la seva cartera de productes. El grup barceloní fa anys que busca una gran adquisició, però fins ara se li han escapat o ha deixat escapar les diferents oportunitats que ha analitzat.

Damm va començar relativament tard el seu procés de sortida al mercat exterior, però avui ja s’ha introduït en uns 130 països amb el ganxo que és l’única cervesa elaborada a Barcelona. La divisió internacional genera ja el 25% de l’activitat del grup i ara amb el nou pla estratègic s’ha fixat l’objectiu de duplicar aquesta xifra, amb el focus posat, especialment, en el creixement a Àsia, Amèrica Llatina i Àfrica.

Segons Carceller, el nou pla estratègic promourà “una acceleració del creixement sostenible a partir d’una aposta clara per ampliar el nombre de mercats en què opera Damm, el reforç i posicionament de les marques i productes de la companyia i un augment de l’eficiència”.

La junta general d’accionistes celebrada a l’Antiga Fàbrica Damm.

El grup energètic canari Disa i la família Carceller són els principals accionistes de Damm, on també controla una participació del 25% el grup familiar alemany d’alimentació Dr. Oetker. L’empresa acaba d’incrementar del 50% al 100% la seva participació a Cacaolat i ha culminat també una inversió de 63 milions d’euros destinada a ampliar en un 45% la capacitat de producció de la fàbrica del Prat de Llobregat, fins als 7,2 milions d’hectolitres anuals. En total, Damm posseeix 16 fàbriques i dóna feina a unes 4.700 persones.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024