Barcelona retailer

El ‘delivery’: Un motor imparable per als negocis

La tendència continua en auge i és una part indispensable de Barcelona

La comoditat de gaudir d’un àpat deliciós sense sortir de casa ha portat a la creixent popularitat del delivery, on simplement agafant el telèfon o utilitzant una aplicació, podem seleccionar els nostres plats preferits de restaurants locals i rebre’ls directament a la nostra porta. Una opció especialment atractiva durant els calorosos dies d’aquest estiu.

El delivery no és només una moda passatgera, sinó un model de negoci en constant creixement i evolució. Segons estudis de CB Insights, Research & Markets, s’estima que el volum global del delivery arribarà als 320.000 milions de dòlars l’any 2029, duplicant les xifres registrades el 2022, que ja van arribar a una xifra astronòmica: 140.000 milions de dòlars.

Davant d’aquesta realitat, els retailers no podem quedar-nos enrere i hem d’estar atents a les noves oportunitats que ofereix aquest mercat en expansió. Abans, els restaurants només es limitaven a oferir l’opció de menjar al mateix local o emportar-se’l per consumir-lo a casa, però avui en dia, el delivery s’ha tornat essencial per a la indústria, i també, hauria de ser-ho per als mercats d’abastiment.

La majoria dels establiments gastronòmics s’han sumat a aquesta tendència, permetent-los expandir el seu abast, augmentar els seus beneficis i créixer sense necessitat d’obrir més locals físics, la qual cosa ha portat a una reducció significativa dels costos operatius.

Encara que, cal dir-ho tot, aquest auge en la demanda de comandes online també planteja reptes. Per enfrontar l’augment de comandes i mantenir la qualitat del servei, els negocis han de reorganitzar-se internament i implementar fluxos de treball més eficients, sense oblidar la importància de garantir una atenció local propera als clients.

Un cas destacat del delivery a Barcelona és el de NomoMoto del Grupo Nomo, que va tenir èxit fins i tot abans de l’existència de plataformes com Glovo. Inicialment concebut com un servei d’habitacions d’hotel, però sense estar a l’hotel, es va convertir en tot un referent.

Un altre clar exemple d’èxit de delivery és el restaurant GOXO de Dabiz Muñoz, que va arribar a Barcelona el 2020. Aquest reconegut xef espanyol, valorat pel seu enfocament avantguardista en la gastronomia i guardonat amb tres estrelles Michelin, va saber llegir les circumstàncies generades per la pandèmia i va fundar aquest establiment que ofereix alta cuina a casa.

L’auge en la demanda de comandes online també planteja reptes: els negocis han de reorganitzar-se internament i implementar fluxos de treball més eficients

A més a més, marques com Vicio han sabut destacar-se gràcies al seu enfocament en la qualitat del producte, envasos exclusius i una campanya de comunicació d’èxit. La seva oferta única de servei a domicili a través de la plataforma Glovo, combinada amb la possibilitat de consumir a locals físics, ha impulsat el seu èxit en vendes.

A més de menjar, el delivery s’ha expandit a altres àrees, com ara Funky Bakers, que ofereix pastissos, entrepans i pans i que tant va fer parlar amb un enfocament sostenible en fer les entregues mitjançant repartidors en bicicleta.

Oriol de Pablo i Aleix Puig, cofundadors i coCEOs de VICIO

Per tenir un servei de lliurament d’èxit i beneficiós per als negocis, és fonamental comptar amb una línia exclusiva per a comandes, ja sigui un número de telèfon, WhatsApp o una plataforma de comerç electrònic. L’atenció al client ha de ser una prioritat, seleccionant i capacitant un equip competent i amable que garanteixi una bona experiència.

L’elecció d’envasos adequats, preferiblement sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, demostra el compromís amb la responsabilitat social i mediambiental. A més a més, una entrega ràpida i eficient és crucial per assegurar la satisfacció del client, que és molt important que torni perquè ha tingut una bona experiència.

Compartir
Publicado por
Jorge Mas

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Bizbarcelona proposa eines per accelerar negocis amb 120 activitats

L'esdeveniment reunirà 150 experts i 70 empreses i entitats amb recursos per a pimes, comerços…

17 d'octubre de 2024
  • Baco Boca

El restaurant Arcano proposa catar i assaborir la història del Born

El local, ubicat al cor del barri barceloní, ofereix als seus comensals una experiència única…

17 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

La reforma de Fira Montjuïc avança amb la selecció dels 15 estudis d’arquitectura finalistes

Els despatxos tenen fins al febrer per presentar les propostes, amb la previsió d'anunciar els…

17 d'octubre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Palau Güell, 40 anys com a Patrimoni Mundial per la UNESCO

El proper 2 de novembre farà 40 anys que la UNESCO va reconèixer el valor…

16 d'octubre de 2024
  • Good News Barcelona

CriteriaCaixa ven Saba a la belga Interparking

L'operació permetrà crear el grup més gran d'aparcaments d'Europa, amb seu a Brussel·les i oficines…

16 d'octubre de 2024
  • Ecosistema emprenedor

El BSC amplia la cartera de ‘spin-off’ amb Galtea

L'empresa derivada del supercomputador vol fer arribar la IA generativa a les empreses d'una manera…

16 d'octubre de 2024