Desigual torna a beneficis i culmina la reordenació de la xarxa de botigues

La marca de moda va guanyar tres milions d'euros el 2021, amb uns ingressos de 371 milions, un terç procedents del comerç en línia

La companyia de moda Desigual va tancar el 2021 en positiu amb l’obtenció de tres milions d’euros de beneficis, després de les pèrdues de 83 milions registrades el 2020, exercici en què va impactar la pandèmia del coronavirus.

El grup fundat i controlat per Thomas Meyer va aconseguir un resultat operatiu (ebitda) de 30 milions d’euros, amb uns ingressos de 317 milions d’euros. La companyia va destacar la consolidació del canal online que es va accelerar durant el 2020 i que ha proporcionat el 31,6% del total de les vendes (116 milions) amb un increment anual del 16% el 2021.

La firma dóna per pràcticament finalitzat el pla de reordenació de la xarxa de botigues de la marca que va iniciar el 2019 i va accelerar durant l’any de la pandèmia, fins a 408 establiments monomarca al tancament de l’any passat i presència a 109 països.

Les inversions del grup han crescut un 83% l’any passat, fins a 33 milions d’euros, que s’han destinat a l’esmentada remodelació de les botigues i la millora de processos logístics i de tecnologies de la informació per impulsar el creixement digital.

La marca espera “continuar creixent a doble dígit el 2022”, ha apuntat el director general de l’empresa, Alberto Ojinaga. Les previsions confirmen l’evolució de les vendes des de començament d’any, ja que de gener a març passat van créixer un 15% en comparació al mateix període del 2021, empeses per la bona evolució del negoci digital.

Ojinaga ha explicat que el 2021 va ser “un any d’acceleració dels projectes clau” i ha destacat la tornada a beneficis abans del previst i el mantenint d’una estructura financera que ha definit com a sanejada i sense endeutament, amb “una caixa positiva neta de 103 milions” al tancament del passat exercici, segons un comunicat de la companyia.

De les actuacions realitzades el 2021, l’empresa destaca la posada en marxa de la jornada laboral de quatre dies a les oficines centrals del grup a Barcelona –on treballen 500 dels 2.700 empleats totals– i l’acceleradora de startups Awesome Lab, per fomentar la implementació de solucions tecnològiques avançades i la cultura de la innovació dins del grup. La iniciativa compta amb la participació de set empreses emergents internacionals i recursos inicials d’un milió d’euros.

Botiga de Desigual, a Barcelona.
Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Ecosistema emprenedor

La impressora 3D de formigó d’Aridditive apunta a mig milió d’euros aquest any

La 'spin-off' de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha inaugurat una nova planta de…

4 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Anar al banc és votar

Les claus de l’OPA més publicitària, el comiat de Griffiths i algunes reflexions de Màrius…

4 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Vida de solitud (amb cor)

'Tardes de soledad' és una nova obra mestra del nostre cineasta més internacional

4 d'abril de 2025
  • Ecosistema emprenedor

La ‘startup’ Hike & Foxter portarà els seus agents basats en IA a Europa i Amèrica Llatina

La companyia barcelonina preveu facturar un milió d'euros enguany només amb aquest nou servei d'automatització…

4 d'abril de 2025
  • Professionals

El pallasso que fa origamis al metro

Un nas vermell i un bocí de paper basten a Paco Lorente per fer especial…

3 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

El festival Flors al Mercat porta la primavera a Barcelona

La sisena edició d'aquest esdeveniment reuneix, del 5 al 6 d'abril més de setanta floristes,…

3 d'abril de 2025