En la seva vuitena edició, el festival Passeig de Gourmets, que se celebra del 13 al 23 de març, introdueix el vespreig i els sopars musicals per a acompanyar a la seva habitual oferta de platets i entrepans d'autor
Una de les propostes de vespreig de Passeig de Gourmets, a l'hotel Majestic de Barcelona, que inclou raviolis de carabassa i Kofta de xai.
Gaudir de propostes d’alta cuina adaptades a tots els gustos i públics. Aquest és l’objectiu amb el qual va néixer Passeig de Gourmets, el festival que vesteix d’alta cuina Passeig de Gràcia amb tapes i entrepans d’Estrella Michelin. En la seva vuitena edició, que se celebra des d’aquest dijous 13 i fins al diumenge 23 de març, el festival, a més de la seva habitual oferta de platets i entrepans d’autor, a través de la qual es podran degustar propostes Michelin per menys de 10 euros, també inclourà experiències com ara sopars musicals o menús per a gaudir del vespreig.
Passeig de Gràcia se situa com una dels únics carrers del món que concentra tantes estrelles Michelin en un sol passeig, empatada només per la distingida ciutat de París. Aquest és el motiu pel qual, any rere any, des de 2018, l’Associació del Passeig de Gràcia, celebra el festival gastronòmic en aquest cèntric carrer de la ciutat. En l’edició d’enguany, que s’emmarca en la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 participen una vintena de restaurants, la gran majoria situats dins de luxosos hotels. En la seva anterior edició, el festival va concentrar a més de mil foodies i va vendre fins a 14.000 platets i 2.500 menús degustació.
A més de la seva clàssica oferta de platets d’autor, Passeig de Gourmets també s’ha volgut unir enguany a la moda del vespreig. Així, cinc dels restaurants participants oferiran un menú per a compartir entre dues persones de 45 euros que inclou un platet i un entrepà d’autor, acompanyat d’olives, patates xips i dues begudes per a gaudir de l’alta cuina durant totes les hores del dia, fins i tot a la tarda.
Entre les propostes, es podran degustar des de plats innovadors com unentrepà de filet de vaca gallega amb crema de sardineta o un ravioli de carabassa amb formatge Borredà i demi-glace vegetal, fins a plats més tradicionals com mandonguilles mar i muntanya o carxofa en escabetx amb làmina de pernil ibèric. L’altra gran novetat de l’edició seran els sopars musicals, durant les quals els plats més sofisticats de l’edició s’amenitzaran amb notes de jazz, música clàssica o sessions de DJ per a assaborir l’alta cuina no només a través del sentit del gust i de l’olfacte, sinó també a través de l’oïda. Tres restaurants, l’Hotel Casa Fuster, el Mr. Porter i el Monument Hotel, oferiran menús degustació amb preus que rondaran els 80 euros i que inclouran una variada oferta gastronòmica.
La ja tradicional ruta de platerets inclourà per 10 euros amb beguda inclosa fins a 11 proposades culinàries per a gaudir de manera ràpida de l’alta gastronomia. Tapes creatives com la croqueta de gambeta vermella, una terrina de galtes de vedella sobre de pasta fullada de mantega o el tataki de filet de llom, ponzú i coriandre, uns platets de gran sabor acompanyats per una copa de cervesa, de cava o tònic.
A més, Passeig de Gourmet també reforça el format d’entrepans d’autor, amb preus variables entre els 14 i els 20 euros. “Una proposta que desmitifica que el fast food no pot ser gourmet, perquè entre pa i pa també es pot oferir gastronomia pura”, defensa Carme Ruscalleda, una de les xefs ambaixadores del festival, al costat de Martin Berasategui.
En total, el festival oferirà fins a 10 propostes per a gaudir de l’alta cuina de la forma més ràpida i propera, entre els quals s’inclouen un entrepà de làmina de presa ibèrica, un roll de polp a la brasa de carbó o un brioix de galta ibèrica, uns entrepans que també ofereixen l’opció de pa sense gluten. Els entrepans també inclouen en el preu una beguda (una copa de cervesa, cava o tònica).
Per acabar aquesta ruta per l’alta gastronomia amb un dolç sabor de boca, el festival també ofereix l’opció de gaudir de la pastisseria creativa, una proposta que seduirà als amants del dolç. Amb un preu de 8 euros, es podrà degustar des del clàssic tiramisú o el pa de pessic a la llimona, fins a postres innovadores com les postres d’amanida Waldorf o un éclair de speculoos amb topping de cramble de gerd.
Per a aquells que busquen gaudir d’una oferta més extensa i reposada, Passeig de Gourmets també ofereix l’opció dels menús gourmet, amb un preu de 55 euros, per a assaborir creacions de xef de renom en espais únics de Barcelona, unes propostes d’alta cuina “amb un discurs gastronòmic molt marcat, creat específicament per al festival”, com assenyala Ruscalleda. Restaurants com el Sintonia o Solomillo i hotels com Claris Hotel o Majestic Hotel, oferiran aquests menús, que també inclouen l’opció de maridatge de caves per 70 euros. A més de l’extensa oferta gastronòmica, el festival també es complementarà amb esdeveniments de showcooking per a poder observar de primera mà com cuina un xef professional o fins i tot experiències com classes de cocteleria per a fer-nos viatjar per tot el món.
L'edifici, reformat per Puig i Cadafalch, bufa espelmes reivindicant-se com l'únic interior modernista original de…
La companyia global barcelonina preveu ampliar la seva plantilla de 100 treballadors a 150
El grup de distribució cobrirà uns 36.000 àpats escolars i arribarà a 115 escoles
Des del 2007 s'han creat 19 instal·lacions comunitàries a Catalunya i més de 150 emprenedors…
Les claus del Mobile, el retorn de La Caixa i Criteria i algunes reflexions de…
Els ciutadans podran provar gratuïtament aquest vehicle fins divendres, des de la seva parada inicial…