Deu hotels de luxe a Barcelona per gaudir la nit de Cap d’Any

Oferim una selecció de deu dels sopars més destacats que es gaudiran a Barcelona diumenge a la nit. Aquests esdeveniments prometen ser veritables banquets, acompanyats de brindis i música, i oferiran propostes gastronòmiques memorables.

Acomiadar 2023 pot ser tota una aventura a la pròpia ciutat on un resideix, quan l’oferta hotelera incita a nits de Cap d’Any de pel·lícula. Hem reunit una desena dels millors sopars que aquella nit se serviran a Barcelona, on hi haurà festins a taula, seguits de brindis i música, i amb propostes gastronòmiques inoblidables. Els hotels també donen opció de paquet amb allotjament inclòs —amb habitacions a preus especials per als seus comensals— per començar l’1 de gener tan bé com va acabar el 2023.

La capital catalana s’ha convertit en una destinació clau de Cap d’Any, quan arriben milers de visitants d’arreu del món, i els hotels fan gala de cosmopolitisme fusionant els seus hostes amb la creixent quota de barcelonins que trien una nit de somni per a l’últim dia de l’any. L’ambient està assegurat, amb festes i música en directe o DJ a la majoria d’establiments, només per als comensals. I cal destacar que tots ells compten també amb menús especials de menjar per a l’endemà.

Decoració de Mandarin Oriental Barcelona.

Per a la gran nit, a més de seleccionar 10 hotels de luxe idonis per gaudir en parella, entre amics o família –amb tot el detall dels seus menús de gala–, també apuntem un altre grapat d’establiments que destaquen per fer únic cada Cap d’Any.

Superluxe clàssic a Hotel El Palace Barcelona

L’Hotel El Palace Barcelona és el punt de referència local de les Nit de Cap d’Any de luxe tradicionals, pel seu classicisme i ambient elegant per a qui vol experiències inoblidables i amb classe. Qualsevol de les tres opcions que té aquest establiment centenari de categoria GL és temptadora.

Un dels seus plats principals al Saló Gran Via.

A dalt de l’hotel, el seu cotitzat terrat, i amb la ciutat de Barcelona als peus i el cel com a fons de fotos, el Rooftop oferirà la vetllada més elitista. El menú comprendrà com a entrants Brioche amb mantega i caviar; Pernil 100% ibèric de gla, pa de vidre, tomàquet; Cruixent de cua de bou guisat al vi negre; Ostra del Delta, tamari i llima; Garrí amb suc especiat i herbes; Croqueta casolana de gamba vermella; Ceviche de vieira i maracuià. A continuació, Cremat de foie, pa de pessic de festuc, orellanes i ceba tendra; Suquet de llamàntol amb callos de bacallà, textures de col i ruca; Rap rostit amb crema de cloïsses i calamar de potera; i Filet madurat de vaca gallega a la brasa amb patata cremosa i trufa negra. Com a remat dolç, Biscuit de cacau, mousse de xocolata 80% i nata de vainilla; Petits fours, cafès, raïm de la sort i cotilló, juntament amb un selecte celler de vins i xampanys, per 625 euros.

Una segona proposta prendrà forma al seu mític Saló Gran Via de la planta baixa. L’integraran: Bombó de formatge, tomàquet i alfàbrega; Torrada de salmó marinat a casa, maionesa de wasabi i alga nori; Pernil 100% ibèric de gla i pa de vidre amb tomàquet; Carrillera guisada, crema suau de col i salsa de trufa; Tàrtar de sípia, holandesa cítrica i pa d’algues; Croqueta casolana de gamba vermella. El seguiran, Caneló de txangurro, crema de porro i coco; Filet madur de boví amb el seu fons especiat, milfulles i herbes fresques. Per postres, Biscuit de cacau, mousse de xocolata 80% i nata de vainilla; Petits fours, cafès, raïm i cotilló, amb celler inclòs, per 395 euros.

Postre de l’Hotel El Palace Barcelona.

La festa amb música en viu i DJ al Bluesman Cocktail Bar només 100 euros amb barra lliure per als que hagin sopat en els dos anteriors. Una altra opció la brinda el restaurant Amar, del xef Rafa Zafra, per 380 euros, combinant l’experiència de l’aperitiu en barra i el gruix del sopar a taula, al que cal sumar el paquet de celler de 120 o de 175 euros per persona.

Rebre l’any al Tibidabo, al Gran Hotel La Florida

Sense sortir de Barcelona, però amb la sensació d’una escapada romàntica o de desconnexió urbana, el Gran Hotel La Florida firma una nit de Cap d’Any de luxe al seu privilegiat enclavament del Tibidabo i amb esplèndides vistes de la metròpoli. La vetllada perfecta es pot tancar allotjant-se a l’hotel, i veient la sortida del sol del primer dia de 2024.

Vistes a Barcelona des d’una taula del Gran Hotel La Florida.

De moment, el seu restaurant desplegarà un menú festiu format per aquests entrants: Ostra Amélie amb gel de Bloody Mary; Tonyina Balfegó amb perles de wasabi; Macaron francès de tòfona d’hivern; i Blini de salmó amb crema agra i caviar. Com a plats principals, Carpaccio de gamba vermella, mayo japonesa, mango i edamame; Peix llimona amb salsa de llima, codium i pols d’herbes; Filet de Girona amb salsa Périgueux i ceps. El prepostre serà Tàrtar de pinya amb poma i cogombre, mentre que el moment dolç arribarà amb Vellut de xocolata amb llet, toffe i avellanes. Amb begudes, celler, cafè i raïm de la sort, més festa i dues hores de barra lliure per 250 euros.

La nit més chic a The One Barcelona

Sense moure’s dels barris més cèntrics de la ciutat, l’hotel The One Barcelona és una altra de les opcions més destacades de la ciutat. Per partida doble, ja que es tracta d’un hotel de pocs anys, reformat, elegant i alhora molt càlid, que ha esdevingut un gran descobriment per a molts barcelonins addictes al seu fantàstic terrat. Però a més la seva gastronomia està liderada pel xef Miguel Muñoz, fet que suposa una aposta més que segura. La seva cuina de mercat i producte de proximitat, la seva sensibilitat amb el receptari tradicional portat al seu terreny i el bon servei que els caracteritza són elements que cal tenir en compte en una gran nit.

Ornamentació a The One Barcelona.

En aquest cas, l’hotel del carrer de Provença amb Pau Claris ha dissenyat una nit màgica al seu restaurant Somni. L’àpat començarà amb Ostra en ceviche de poma àcida; Coca de foie mi-cuit amb compota de figues i or; Amanida de brots tendres i carpaccio de bacallà fumat; Moniato, ou trufat a 63º, pa de curri i caviar D.O. Vall d’Aran; Mig llamàntol flamejat al whisky amb salsa americana; Filet de Wagyu rostit al carbó amb cremós de tupinambo i patata suflé. Per postres Textura cítriques de yuzu, llimona i bergamota; Xocolata 2024 de castanya i gerds, i torrons i dolços nadalencs. Amb selecció de celler i cafès, per 280 euros.

Un Cap d’Any inoblidable a Mandarin Oriental Barcelona

El carismàtic Mandarin Oriental del passeig de Gràcia s’ha desmarcat com un dels hotels de Barcelona que més aposten per una immersió nadalenca fins a l’últim detall. Per tercer any despleguen el seu Christmas Market, obert no només als seus hostes sinó als barcelonins que vulguin acudir en família, prèvia reserva, atès l’aforament limitat. Allà trobareu decoració nadalenca, contacontes, mercat, activitats i tallers.

En aquest escenari tan irresistible per als fans del Nadal, el seu pla de Cap d’Any és doble i d’alta volada. D’una banda, la proposta exclusiva del restaurant Moments, de la mà de Raül Balam i Carme Ruscalleda, i amb dues estrelles Michelin. Serviran Aperitius a la taula, Tartaleta caviar, Sopa de pularda, Lasanya de llamàntol, turbot, Ànec a la taronja, Golden peach, Torrija de peres al vi, Pastís cremós Andoa i les 12 espècies de la sort, Carro de torrons, aigua, cafès, cotilló i brindis amb xampany per 485 euros. Si s’afegeix el maridatge de vins i l’after party amb barra lliure fins a les 3.00h a Bankers Bank, seran un total de 665 euros.

Una de les propostes de Cap d’Any al Mandarin Oriental Barcelona.

En el cas del restaurant Blanc, amb Miguel García-Romeral i Marc de Martín, com a xef executiu i sots xef executiu, s’ofereix una cuina d’arrel mediterrània però amb la influència asiàtica que abandera aquesta marca hotelera. El menú el conformen Ostra, ceviche, Cruixent de tàrtar de vaca amb cecina, Cor de carxofa amb stracciatella i anxova 00, King crab amb crème fraiche fumat i caviar, Brioche de llamàntol, shiso i maionesa de corall, Croquetes de portobello i trufa negra, llobarro rostit amb Beurre Blanc, beines i musclos, Wagyu rossini amb salsa Perigord i Parmentier. Mandarina i cava, Montblanc, Petit fours, torrons, neules i raïm, per 295 euros sense beguda. O per 415 euros amb un maridatge a l’alçada del festí.

Als peus de Montjuïc per rebre l’any a InterContinental Barcelona

L’hotel que ha fet diana entre els barcelonins per l’exit de la seva espectacular cocteleria Gebre, així com per la seva terrassa estival 173 Rooftop i pel seu brunch dominical, aspira a ser també un punt de trobada per la nit de Cap d’Any, més enllà del turisme. Tindrà una doble aposta.

Ostra amb textura de poma a Quirat d’InterContinental Barcelona.

A Arrel, el seu restaurant mediterrani i menys formal, aquesta nit agasajaran els comensals amb propostes agrupades. Del nostre hort a la teva taula oferirà una Barra d’amanides; Tàrtar de tomàquet i burrata; Remolatxes heirloom, poma i Moët Chandon; Amanida verda, crema d’alvocat, yuzu i brots; Espàrrecs verds, cantaloupe i gerds; i Amanida de txangurro.

Del mercat de la Boqueria despatxaran Pernil ibèric, llom, llonganissa i embotits de la zona amb pa amb tomàquet; Formatges locals, melmelades i fruits secs; Fumats mediterranis amb els seus habituals; Steak tartar amb les seves torrades Anxoves 00 amb pebrot i pa torrat. Del mar tindran Ostres Gillardeau especials i guarnicions Nècores; escamarlans i llagostins. Al seu show cooking, Risotto de bolets i tòfona mantegat en una roda de parmesà de 20 kg.; Romescada de rap i calamar; Garrí Quercus rostit estil tradicional; Filet Wellington; Jarret de vedella glacejat, puré Robuchon i pastanaga Ras al Hanout; i Llobaro de costa a la sal. Com a cirereta, Mini postres i petites bogeries, pastissos, macarons i rebosteria, a més de les Postres especials de Cap d’Any i fruita. Amb celler inclòs i accés a la festa posterior costa 225 euros.

Un dels plats principals, llamàntol.

Més exclusiu, Quirat celebrarà aquest any haver aconseguit la seva primera estrella Michelin amb el següent menú. Com a aperitiu, Tartaleta de percebes, navalla, llimona i làctic, i Ostra Gillardeau i mignonette de poma. El seguiran, Royal d’eriçó de mar, ceps i tòfona. Com a entrant, Llamàntol nacional, bisque i rostit de pollastre. De principals, besuc nacional, espinacs a la catalana i crema de pinyons i Llebre a la royal, parmentier i tòfona melanosporum. Les postres seran Pinya, xocolata blanca i yuzu, per acabar amb raïm, cava, pecanes i dàtils. Amb celler, per 360 euros.

Pels clients de tots dos, l’hotel organitza al Fallin9 Club, una planta per sota, una exclusiva festa amb DJ, còctels creatius i molta diversió en una llarga nit de ball, prometen.

Nit d’estrelles Michelin a Monument Hotel

El sofisticat hotel a la confluència del carrer de Mallorca amb el Passeig de Gràcia s’ha convertit en un temple d’estrelles Michelin, lloc de pelegrinatge per als hostes i molts barcelonins. L’establiment de disseny, coronat per una de les terrasses més exclusives de la ciutat, té tres opcions de gastronomia per a la darrera nit de l’any.

Colomí a la brasa a Oria.

Les oferiran el Restaurant Lasarte, amb tres estrelles Michelin, el Restaurant Oria, amb una, i Glasss, l’espai situat a l’última planta del Monument Hotel. Sota la direcció de Martín Berasategui, els respectius xefs Paolo Casagrande, Xabier Goikoetxea i Gabriele Milani ho donaran tot amb un repertori que contempla producte de proximitat, essència basca i l’excel·lència que els ha posat al mapa internacional de la millor cuina.

Aquella nit, Lasarte oferirà el menú més cotitzat de Barcelona. Es compondrà de Consomé lleuger de cranca, coliflor i caviar; Llobaro fumat, poma i tubercles oblidats amb una crema gelada d’api-nap; i Penques trufades i làmines de vieires amb brou curt d’algues i regalèssia.

A continuació, Sopa de freda hibiscus i sisho morat; Duo de carrabiner i els seus coralls en una velouté de fonoll i alvocat; Quallada d’eriçons de mar i espardenyes; Cappelletti d’escamarlà i iogurt a les fines herbes, papada ibèrica i rovell curat; Turbot a la brasa, cabdells escabetxats amb vinagreta calenta de cítric i safrà; Filet de vaca a la mostassa, terrina d’arrels, agliata de remolatxa i pebre rosa. Per acabar, Babà de taronja i angostura; Essència de cacau i Petit Fours. Amb la seva harmonia de vins, servei d’aigua i cafè, valdrà 780 euros per persona.

Duo de carrabiners i els seus coralls en una velouté de fonoll i els seus coralls.

Qui esculli Oria, gaudirà d’aperitius, Foie gras rostit, Ostra al natural, Escamarlà temperat amb el seu tàrtar, Moll amb salsa de curri verd, Pit de colomí a la brasa, Pastís de xocolata fluida amb crema gelada de caramel, petit fours, torrons i raïm amb copa de xampany, per 495 euros. En el cas de Glasss, se servirà un menú 130 euros, begudes amb copes a part.

Claris Hotel & Spa GL: Una benvinguda al 2024 amb art

El GL Barcelona ubicat al Palau Vedruna de finals del Segle XIX és una institució a l’hoteleria local perquè més enllà del disseny de les seves habitacions i la seva singular estructura, acull un saló-museu amb més de 50 obres inèdites de les civilitzacions precolombines i de la cultura maia. Però també s’ha fet un lloc entre els barcelonins de la mà de la seva famosa terrassa, artífex del terraceo als hotels de Barcelona i amb vista a l’Eixample. El Nadal es viu amb intensitat a l’exclusiu hotel, amb una doble proposta de nit de Cap d’Any.

Taula nadalenca a la terrassa del Claris.

Al restaurant principal serviran: Pa translúcid amb mantega d’anxova; Mol·luscs en xarxa de pescadors: Ostra, cloïssa, percebe i musclo; Eriçó, cafè i caviar; Ventresca de tonyina fumada; Ànec 100%: foie, rovell, pernil i llardons; Dumpling de colomí i anguila; Llagosta; Costella de turbot; Filet de Wagyu; Gold Black Negroni; Taula de postres. Amb celler, per 375 euros, incloent-hi la celebració posterior i la xocolata amb xurros per reprendre forces. I menú infantil per 50 euros.

Soba con gamba roja de Palamós en Os-kuro.

D’altra banda, al nou restaurant de l’hotel, amb entrada independent pel carrer, al sushi-bar amb robata Os-kuro proposaran: Ostres amb ponzu i amaniment japonès, Gyoza de parpatana de tonyina, Sashimi moriawase, Nigiri moriawase, Chawamushi de cranc reial i caviar, Soba de nit de cap d’any amb gamba vermella de Palamós, Bolets de temporada amb rovell i ventresca curada, Bacallà negre amb pèsol del Maresme, Wagyu en dues versions, robata i melós. De colofó dolç, Akemashite Omedetou, unes postres diferents, amb vi, sakes i xampany, per 198 euros.

Doblet al restaurant i la terrassa de Kimpton Vividora Hotel

Un dels hotels de luxe amb més carisma i personalitat del centre de Barcelona ha aconseguit destacar entre els seus hostes per algunes particularitats, com l’oferta de bicicletes gratis per descobrir la ciutat, o l’hora social del vi on es pot connectar amb altres allotjats i prendre unes copes sense cost. Però també s’ha obert al barceloní amb activitats culturals, els seus menús de migdia i amb la seva encantadora Terrassa de Vivi, de cara al Gòtic.

El Kimpton Vividora Hotel de Barcelona, vestit de Nadal.

Per la nit de Cap d’Any volen posar en joc tots els seus espais comuns, per la qual cosa la vetllada conjugarà copa de benvinguda, sopar al Fauna i campanades i focs artificials a la terrassa amb sessió de DJ.

El menú de gala costa 220 euros i es compon de diversos aperitius (Caneló de tomàquet, mató i cecina; Filipí de foie mi-cuit i pols de cardamom; Tonyina en escabetx fred de Chardonnay i eriçó de mar; Bacallà al pil pil, all rostit i cruixent de tinta, Navalla gallega amb mantega blanca i caviar, Nigiri cruixent d’ànec de gla amb peres). Com a principals, Llamàntol blau, tatin salada de poma, escarola Frise i mantega fumada de corall; Ravioli de pularda amb consomé d’au i pinyons garapinyats; Filet Wellington de vedella de Girona amb suc de carn i tòfona d’hivern. Per postres, Lemon curd de xocolata blanca, merenga i gelat de llima; Gianduja d’avellana, ganache de xocolata, molles de cacau i gerds. I sobretaula amb torrons i neules. Amb celler inclòs.

Una de les elaboracions a Kimpton Vividora Hotel.

Destaquen per oferir també un menú al mateix preu íntegrament vegetarià, així com un infantil per 55 euros.

Majestic Hotel & Spa Barcelona: glamur nadalenc i cuina d’alçada

Un dels hotels més icònics de Barcelona, la façana del qual convida a submergir-se en l’ambient nadalenc que inunda tot el passeig de Gràcia, torna a ser un dels referents per als que aprecien tot el classicisme dels muntatges i ornaments d’aquesta època. Amb els anys s’ha convertit en una cita obligada per a molts amants barcelonins de la tradició, que es barregen amb viatgers amb estil.

La cuina de l’estrellat Nandu Jubany és tota una garantia de festí feliç, així com el talent del xef executiu David Romero. Aquest any desplegaran la seva màgia en dues propostes.

Marisc servit per la nit de Cap d’Any al saló principal del Majestic Hotel Spa Barcelona.

Al restaurant Solc serviran com a aperitius Tàrtar de gamba vermella i caviar; Cloïssa fina amb granissat d’api i poma; Sèrum de parmesà amb nyoqui de carbassa i tòfona negra; Essència de nècora gallega amb cranc reial i caviar Oscietra. A continuació, Pèsols llàgrima del Maresme amb pernil de gla, ou de polleta i tòfona negra de Vic; Llagosta del Mediterrani al forn de carbó vegetal amb mantega blanca de xampany i els seus ous; Daurada reial amb espardenyes i crema de beina de tirabecs, mongeta perona i pernil; Llom de costella de Wagyu amb ceps a la bordalesa, salsa bearnesa i patates souflé; Mola de garrofa amb praliné de sèsam negre i gelat d’avellana. Amb cotilló i celler selecte, a més de festa fins a les 3.00 hores, per 585 euros.

Daurada reial amb espardenyes a Solc.

Al seu saló principal també hi haurà una proposta de Cap d’Any, començant per Pernil de gla Carrasco, Brioche de steak tartare de bou d’El Capricho amb tòfona negra, Torrada cruixent de gamba blanca macerada, gel de curri, llima i germinats, i Ceps a la Rossini amb tòfona i foie gras. Per seguir amb Caviar Oscietra amb llamàntol nacional, llagostí del Delta i escopinyes gallegues XL amb alga codium i geleé d’aigua de tomàquet al vodka; Filet de llenguado a la graella amb mantega blanca de musclos de roca al safrà; Filet de bou Wellington amb salsa de tòfona negra. I per rematar, Cruixent i cremós de xocolata Caraïbe amb mànec, fruita de la passió i sorbet exòtic, així com Arbre de xocolata amb petit fours de Sant Silvestre. Amb cotilló, celler i la mateixa festa, per 385 euros.

Hi ha una proposta més, a la terrassa panoràmica, d’ampolla de xampany amb ostres i/o caviar des de 120 euros.

Sofitel Barcelona Skipper se suma a les millors gales

L’arribada de Sofitel a Barcelona, a primera línia de mar, ha suposat un dels grans èxits hotelers dels darrers anys, després d’una espectacular reforma. No és un hotel més, sinó que mostra estil i un punt francès que el fa diferent.

Per Cap d’Any trauran partit a un dels seus espais més estel·lars, l’Atrium envidriat amb sostre a deu metres d’alçada per servir un menú de gala que integrarà com a aperitius a taula: Ostra del Delta amb caviar Nacarii i alga codium; Foie micuit caramel·litzat, poma verda i confit d’ànec; Croqueta casolana de llamàntol. Per passar a Escamarlans de la Costa Brava a l’estil Bellevue; Llobarro de platja salvatge rostit amb pop fumat, taronja, navalles del Delta de l’Ebre i salsa de cloïsses; i Filet de vedella ecològica amb milfulls de patates confitades, cansalada ibèrica i melmelada de ceps i foie gras, rematat per Lluna de Cap d’Any Dolç. Amb celler, raïm de la sort i festa fins a la 1.00 hores, per 315 euros.

Postres servides a Sofitel Barcelona Skipper.

Al seu restaurant Tendiez opten per una versió una mica menys formal per 185 euros, a base d’un aperitiu similar més Salpicón de marisme, Llobarro de platja salvatge i Coquelet català farcit de foie micuit amb bolets. Més postres, celler i cotilló.

Entre les moltes ofertes de Cap d’Any a la ciutat, destaquem també les de Gran Hotel Havana, Negresco Princess, Eurostars Grand Marina GL, Serres Barcelona, Le Méridien Barcelona, diversos H10 de la ciutat, Hilton Diagonal Mar i Renaissance Barcelona Hotel.

Compartir
Publicado por
Patricia Castán (Baco & Boca)

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Una dècada apropant productes de proximitat als supermercats de Caprabo

El Programa de Proximitat per Comarques ha anat creixent i ha arribat a unes vendes…

27 de desembre de 2024
  • Opinió

Llums de Barcelona: Pot el disseny de la ciutat inspirar el ‘retail’?

La il·luminació com a motor d'emocions i vendes

27 de desembre de 2024
  • Good News Barcelona

ROS reneix amb la seva fàbrica de mobles robotitzada després de l’incendi que la va devastar

L'empresa gairebé centenària ha convertit el desastre en oportunitat i s'ha refet del foc que…

27 de desembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Esports i pantalles

El centre de 'XR Sports' ofereix nou experiències d'esport ampliat a través de tecnologies digitals…

24 de desembre de 2024
  • Baco Boca

Cinc vins imprescindibles per brillar aquest Nadal

Ja sigui per regalar o per maridar amb les millors viandes, l'elecció del vi perfecte…

24 de desembre de 2024
  • True Leaders

La millor jugada de Francesc Julià: “Fitxa equip i actitud abans que CV i logos”

El CEO de Kave Home explica l’estratègia per crear una empresa líder d’impacte global amb…

24 de desembre de 2024