Des de mercats nadalencs fins a sopars d’autor o tés amb el Pare Noel, us oferim una selecció per gaudir de les festes amb bon gust
Finals de desembre és època dels canelons, escudella i mercats plens de sabors nadalencs, símbols d’una tradició culinària que es viu intensament aquestes dates. També és el moment perquè grans hotels sorprenguin amb propostes gastronòmiques per reconquerir els locals, ja sigui amb plats tradicionals reinterpretats o amb còctels efímers creats per a l’ocasió.
Per descobrir-ho, us proposem deu plans gastronòmics que encapsulen l’esperit nadalenc d’enguany.
Jordi Roca, els Alps i un Cap d’any al Zuu
El Grand Hyatt Barcelona apunta alt per convertir-se en un centre gastronòmic de referència. Després del Maymanta i el Leña de Dani García, aquest Nadal estrena la Terrassa Casa Cacao by Jordi Roca, amb productes de Rocambolesc i un après ski amb delícies d’Esperit Roca. Per a Cap d’Any, el sempre creatiu Devis Vici proposa un menú amb granissat de cava i caviar o sopa freda de raïm, amb un toc sostenible. La festa comença al Sofía Bar & Tapas, amenitzada per un duet musical, i continua al misteriós Zuu Nightclub. Per qui s’hi quedi, l’Oasis Wellness & Spa by Natura Bissé és l’opció ideal per començar el 2025 amb bon peu.
El brunch més majestuós de la ciutat
Els brunchs del Majestic combinen tradició i sofisticació amb picades d’ullet al mític Drolma de Fermí Puig. Aquest Nadal, l’equip liderat per Nandu Jubany i David Romero presenta un brunch amb showcooking en directe i plats com el caneló de pollastre de granja o l’arròs de sèpia amb espardenyes. També proposen sopars de Nit de Nadal i Sant Esteve, amb escudella i canelons trufats, i un menú de Cap d’Any on destaca el Wellington de turbot. Fins al març, a més, oferiran un menú d’escudella artesana. Com explica Jubany, “si veniu, us farem la pilota”.
Un caneló inolvidable
No és casualitat que moltes famílies catalanes triïn el lluminós menjador de Sintonia, el restaurant de l’hotel Gallery liderat pel xef Pablo Tomás, per celebrar les festes. L’escudella amb carn d’olla i galets, els canelons de rostit amb beixamel trufada i trompetes de la mort o el pollastre de pagès a la catalana amb orellanes, prunes i vi ranci són algunes de les delícies imprescindibles. A més, cada dimecres a la tarda, les sobretaules cobren vida amb Xmas Soul, unes sessions de jazz protagonitzades per Alexandra Larios i acompanyades de còctels i aperitius amb un toc nadalenc.
Un té anglès amb el Pare Noel
A Barcelona no tenim gaire la tradició de l’afternoon tea, però si hi ha un lloc que el domina, és El Palace Barcelona. Com si sortís d’Alícia al país de les meravelles, el seu hall s’omple de safates daurades amb sandvitxos, scones artesans i dolços del pastisser Miguel Costa, que segur haurien encantat a la reina Isabel II, gran amant d’aquesta tradició anglesa nascuda al segle XIX.
Disponible fins al 4 de gener, el Christmas Afternoon Tea inclourà música en directe i visites del Pare Noel els dies 1, 7, 8, 14, 15, 21 i 22 de desembre. L’1 de gener, a més, es combinarà amb un concert del tenor Marc Sala i la soprano Tatyana Bogdanchikova.
Berenars per descobrir el món
Palo Market Fest celebra enguany el seu desè aniversari com a referent dels mercats de disseny, gastronomia i música en viu de la ciutat. L’última edició amb esperit nadalenc s’ha celebrat els dies 7 i 8 de desembre, com a ocasió ideal per combinar compres de negocis locals amb berenars gurmet. Entre les propostes, Amalia’s hi va destacar amb xocolata desfeta i pastissets de Betlem artesans, Duval Obrador amb pain au chocolat i REQ Matcha amb pastissos i xocolates. Si no hi heu pogut assistir al desembre, reserveu-vos l’edició de gener, els dies 4 i 5.
El Wellington més creatiu
Aquest any, el Wellington s’ha convertit en un protagonista destacat dels menús nadalencs. Al Pulitzer Barcelona, ubicat en un edifici del segle XIX amb un lobby renovat, han decidit reinventar-lo amb una versió elaborada amb tonyina. A la carta de The Greenhouse també brillen les croquetes d’escudella, que comparteixen protagonisme amb la tradicional carn d’olla, galets i cigrons. Per Sant Esteve, el menú inclou bacallà a la catalana i postres amb textures de torró, ideals per compartir en grup.
Un Christmas Market amb identitat pròpia
Les Tres Torres Christmas Market és un dels mercats nadalencs més foodies de la ciutat i el més gran de Sarrià-Sant Gervasi. El 14 i 15 de desembre, els jardins de la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri s’ompliran de foodtrucks, una pizzaiola que prepara autèntica pizza napolitana, un bar de vins a càrrec de Sumarroca i delícies com el panettone guanyador del 2023 de Lluís Costa o els ibèrics d’Enrique Tomás. Tot plegat, amb música en directe i la visita imprescindible del Pare Noël.
Sostenibilitat nadalenca
El premi a la creativitat nadalenca se l’emporta el xef Rodrigo de la Calle. A l’Almanac Barcelona, transforma els menús nadalencs sota el seu lema verd i amb proteïnes de qualitat, aportant un toc sostenible als plats tradicionals. La tòfona enriqueix l’escudella i els canelons, les herbes mediterrànies donen ànima al consomé, el peix és salvatge i el pollastre del Penedès destaca pel seu rigorós control de qualitat. Per a Cap d’Any, a més, sorprèn amb cua de cigala i garrí suflé.
Un ponx d’un dels millors bartenders del món
El tequila és el destil·lat de moda, i no només perquè gairebé tots els bars de la ciutat incloguin el còctel Paloma a la seva carta. Aquest esperit mexicà protagonitza el Poleo, un ponx creat per Jean Trinh, propietari del vuitè millor bar del món segons The World’s 50 Best Bars. La beguda herbal, elaborada amb xerès i xarop de menta poleo, estarà disponible de l’1 de desembre al 6 de gener al Punch Room de The Barcelona Edition. Els beneficis es destinaran a l’associació Ahora Dónde, que dona suport a joves LGTBIQ+ que han patit rebuig familiar.
Sota el paraigües Michelinià
Aquells que vulguin acomiadar l’any amb un menú avalat per Michelin tenen diverses opcions. Al Quirat de l’InterContinental Barcelona, el xef Víctor Torres proposa plats com el cap i pota amb espardenyes o el fricandó de ventresca de tonyina. Amb dues estrelles Michelin, l’Enoteca Paco Pérez, a l’Hotel Arts Barcelona, homenatja el Mediterrani amb sopa de galets trufada i canelons de pularda. Pujant a les tres estrelles, Lasarte, amb Martín Berasategui i Paolo Casagrande al capdavant, presenta el menú de Cap d’Any més exclusiu del 2024, una proposta per acomiadar l’any amb magnificència.
La DO Cava ven 149 milions d'ampolles fins al setembre, un 12% menys que fa…
El Nadal ha esdevingut una època turística d’èxit també a Barcelona. Sembla que els ciutadans…
El centre municipal del Port Olímpic ha format desenes de milers de ciutadans i democratitzat…
Experts i responsables de Diversitat en grans empreses coincideixen en la importància del seu rol…
El municipi de La Fatarella acull aquest 13 de desembre la nit que atorga els…
El grup cerveser es convertirà al gener en el fabricant i distribuïdor de la marca…