Good News Barcelona

Disfrutar es converteix en el tercer millor restaurant del món

Els xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas ascendeixen dues posicions al prestigiós rànquing The World's 50 Best

El restaurant barceloní Disfrutar, dels excaps de cuina d’elBulli Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, s’ha convertit en el tercer millor restaurant del món. Així s’ha revelat aquest dilluns a la nit a Londres, ciutat que ha acollit la gala del rànquing The World‘s 50 Best. Fins ara, Disfrutar ocupava el cinquè lloc de la classificació. L’organització ha remarcat que és un restaurant “enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós”.

El guanyador d’aquesta edició ha estat Geranium, de Copenhaguen, i completen el podi, el restaurant Central, de Lima, a la segona posició; Diverxo, de Madrid, a la quarta, i Pujol, de Ciutat de Mèxic, a la cinquena posició. Destaca el fort ascens de l’establiment liderat per Dabiz Muñoz, que fins ara ocupava la posició número 20.

En total, al top 50 hi ha sis restaurants espanyols; a Disfrutar i Diverxo se sumen Asador Etxebarri (baixa del 3 al 6), Elkano (16),  Mugaritz (baixa del 14 al 21) i Quique Dacosta (puja del 74 al 42). Si s’allarga la llista fins als 100 millors restaurants, hi trobem un setè establiment, Azurmendi (55). Han quedat fora Nerua Guggenheim, Aponiente i Arzak, que sí formaven part del Top 100 l’any 2021.

Josep Roca, del Celler de Can Roca, ha guanyat el premi al Millor Sommelier del món; i Aponiente, d’Ángel León, ha estat elegit com el Restaurant més sostenible del món.

Fins ara, el número 1 del rànquing l’ocupava el també danès Noma, del xef René Redzepi, que passa a formar part de la classificació vitalicia Best of the Best, on també hi figuren restaurants que havien liderat la classificació en el passat com El Celler de Can Roca, Osteria Francescana o The Fat Duck. Des de 2019 tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1 no poden tornar a formar part del rànquing i han de passar a aquesta categoria superior.

The World‘s 50 Best, que ha arribat a la seva edició número 20, és un producte del grup editorial britànic William Reed que es va estrenar el 2002, quan va coronar elBulli com a millor restaurant del món. La gala d’aquest any s’havia de celebrar a Moscou, però finalment es va optar per Londres a conseqüència de la Guerra d’Ucraïna. No se celebrava a la capital que va veure néixer aquest esdeveniment des del 2015, ja que els últims anys s’ha apostat per la itinerància i l’esdeveniment ha viatjat a Nova York, Melbourne, Bilbao, Singapur i Anvers. El jurat està integrat per 1.080 experts de tot el món, encara que els noms són anònims.

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Professionals

Les 102 primaveres d’Esther Vilar

Des del barri de la Sagrada Família, aquesta barcelonina ha anat fent puntes de ganxet…

17 d'abril de 2025
  • Opinió

Més enllà del treball, un espai per viure

El 22@ celebra els seus primers 25 anys, amb un model que ha aconseguit atreure…

17 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

Tarda al Godó

Assistir a aquest esdeveniment és una experiència més propera i ciutadana del que a molts…

17 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona es llança a l’atracció d’inversió picant a la porta d’empreses internacionals

La ciutat espera novetats sobre l'aterratge de companyies estrangeres rellevants en els pròxims mesos, sobretot…

17 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Ovelles i cabres tornaran a pasturar per Collserola per prevenir incendis

L'AMB subcontracta un ramat com a estratègia passiva per preparar el bosc per als mesos…

16 d'abril de 2025
  • Barcelona Futur

Generalitat i CaixaResearch Institute s’alien per impulsar la investigació a Catalunya

L'acord preveu que les dues institucions sumin esforços per impulsar projectes innovadors

16 d'abril de 2025