Doctomatic ultima una ronda de 650.000 euros per a la seva eina de monitoratge de pacients

La ‘startup’ utilitza la IA per captar i digitalitzar dades de dispositius mèdics amb l'objectiu que pacients crònics puguin mesurar els seus paràmetres i fer-los arribar als seus doctors sense la necessitat de desplaçar-se

La plataforma per al monitoratge remot i gestió de la salut Doctomatic ha emprès una ronda d’inversió amb la qual preveu captar 650.000 euros per accelerar el seu pla d’expansió. La startup barcelonina ha obert l’últim tram de la ronda en la plataforma de equity crowdfunding especialitzada en salut i biotecnologia Capital Cell, en una operació que preveu tancar al maig. Abans d’obrir-se a la plataforma, Doctomatic va concloure un primer tram de la ronda que va tancar al desembre amb el suport d’Encomenda Smart Capital, Ship2B Ventures i la xarxa d’inversors privats del Col·legi d’Economistes de Catalunya, EconomistesBAN, a més de business angels

Doctomatic centrarà els recursos captats a través de la ronda a propulsar el seu creixement, també a nivell internacional, per fer arribar la seva eina “al màxim d’operadors possibles per arribar al màxim de pacients”, segons la CEO de la startup, Carmen Rios. La cofundadora té una meta clara: arribar al milió de pacients enguany. I és que, després d’impulsar l’empresa fa tres anys i d’haver invertit 1,1 milions d’euros en el desenvolupament tecnològic del seu programari, “Doctomatic està preparat per a anar agressivament al mercat”, ha declarat la cofundadora a The New Barcelona Post. 

La previsió de Rios passa també perquè enguany l’empresa arribi al break even i fins i tot registri un ebitda positiu. Sense concretar dades de facturació, la startup posa el focus del seu creixement en diversos fronts, entre els quals s’inclouen la seva aposta en l’àmbit geriàtric i l’entrada a sistemes de salut. També juga un rellevant paper la seva expansió internacional, especialment a Europa i Llatinoamèrica, a més dels Estats Units. Precisament l’empresa està “negociant un acord estratègic molt significatiu” als EUA, segons Rios, que lidera l’empresa al costat de Fernando Ot i Jorge Huerta.

A través d’una fotografia, Doctomatic registra, digitalitza i posa a la disposició del metge les dades generades per dispositius mèdics

“La nostra aspiració seria que els sistemes nacionals de salut de tot Europa utilitzessin Doctomatic”, ha destacat Rios, que ha ressaltat que la seva plataforma compta amb una tecnologia fàcilment escalable que pot assumir grans quantitats de pacients. Ho fa, a més, en un context sense una gran competència directa: “Els nostres competidors estan molt focalitzats al monitoratge d’una única patologia, com pot ser la diabetis, mentre que nosaltres captem diversos dispositius des d’una única plataforma”. I és que, a través d’una fotografia, Doctomatic registra, digitalitza i posa a la disposició del metge les dades generades per dispositius com a bàscules, glucòmetres, monitors de pressió arterial i termòmetres, amb l’objectiu d’evitar desplaçaments de pacients, sobretot dels crònics. 

Durant l’últim any, la startup ha desenvolupat també l’algorisme per captar dades de respiradors artificials, que presten servei a pacients pediàtrics de l’Hospital de Sant Joan de Déu. El seu programari també està operatiu en una primera fase a l’Hospital de la Mar i en centres geriàtrics a Espanya, el Brasil, Mèxic, Colòmbia i l’Equador. 

Fernando Ot, Carmen Rios i Jorge Huerta, de Doctomatic.

Doctomatic preveu tancar aquesta ronda d’inversió en un context en el qual la companyia ha estat convidada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a formar part del Comitè Estratègic de Salut Digital, en el marc de la Data and Digital Health Initiative, que s’inaugura al juny a Copenhagen. La Iniciativa de Socis Estratègics per a Dades i Salut Digital (SPI-DDH), liderada per l’OMS a Europa, és una xarxa de col·laboració per abordar qüestions relatives a la transformació digital dels sistemes de salut, i Doctomatic serà un dels 100 actors que formaran part de la xarxa. D’aquesta manera, la startup barcelonina participarà en un procés determinant en el qual “s’estan definint les grans decisions sobre l’impacte de la tecnologia en els sistemes de salut europeus”. 

Compartir
Publicado por
Anna Badia López

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Cupra negocia la seva entrada als Estats Units per a 2030 amb el grup Penske

La marca preveu vendre vehicles de combustió, híbrids endollables i 100% elèctrics, i produir un…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Els ferris de la terminal Grimaldi podran connectar-se a l’electricitat al gener

El port rep el primer sistema OPS per endollar els vaixells a la xarxa elèctrica…

22 de novembre de 2024
  • Opinió

Història d’un concert accidentat

Sovint les catàstrofes que poden arruïnar una vetllada musical són les que la converteixen en…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Govern aportarà 110 milions per construir 1.788 habitatges a Barcelona

L'Ajuntament i la Generalitat acorden també accelerar la prolongació de l'L4 entre La Pau i…

22 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Eholo, el ‘software’ per a psicòlegs que assumeix la seva càrrega administrativa

La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…

21 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Els Llums de Sant Pau proposa un viatge per les tradicions nadalenques del món

L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…

21 de novembre de 2024