Eada Campus 2 Provença
El nou edifici d'Eada Business School.

Eada es reforça a Barcelona amb un segon campus per arribar als 1.000 alumnes

L'escola de negocis inverteix 3,5 milions en el nou edifici, a només cinc minuts de les seves instal·lacions originals del carrer d'Aragó

Pas decisiu en l’estratègia de creixement d’Eada Business School. L’escola de negocis ha inaugurat oficialment el seu segon campus en el cor de Barcelona (carrer Provença, 216). Unes instal·lacions de 4.500 metres quadrats, distribuïts al llarg de vuit plantes, en què es formen més 400 alumnes de grau. La reforma de l’edifici, propietat del grup Catalana Occident i antiga seu de l’asseguradora Crédito y Caución, ha suposat una inversió de 3,5 milions d’euros.

Eada va ser la primera escola de negocis de la capital catalana, fundada l’any 1957 per impartir programes de gestió per a directius. Més de setanta anys després, l’escola forma anualment 650 alumnes, un 92% dels quals són internacionals, provinents de fins a 88 països. La inauguració d’aquest edifici, projectada des de 2022, forma part de l’estratègia d’expansió d’aquesta institució acadèmica, que preveu créixer un 25% en els pròxims tres anys, tant en nombre d’alumnes com en facturació anual.

L’ambició de la institució acadèmica és arribar als 1.000 alumnes en els pròxims anys, així com triplicar la seva facturació anual, superant els 35 milions d’euros per a 2028, després que l’escola facturés 26 milions d’euros en 2023. Tot això, sense oblidar-se del seu propòsit humanista de formar a cada vegada més professionals que liderin les empreses del futur sense oblidar valors com el compromís social o la sostenibilitat.

“L’educació va més enllà de les aules: formem a executius per liderar amb propòsit, líders que aconsegueixin generar un impacte positiu tant en l’economia com en la societat en general”, ha defensat el degà d’Eada, Jordi Díaz. Des de setembre en l’edifici es formen, en les seves 12 aules interactives, estudiants del grau en Administració i Direcció d’Empreses i el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Intel·ligència Artifical per a Negocis, i a partir del pròxim curs ampliarà la seva oferta acadèmica amb el doble grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Sostenibilitat per a Negocis.

L’acte d’inauguració del campus ha comptat amb la presència del tinent d’alcaldia d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, qui ha destacat que escoles com Eada formen part “de l’estructura de coneixement i recerca de la ciutat, que conformen un dels motors principals de la ciutat”.

L’edifici compta amb 12 aules interactives, cinc espais per treballar en grup i vuit sales de reunions.

Una estructura de la qual formen part, per a Valls, institucions com el Barcelona Supercomputing Center (BSC) o el Parc Científic de Barcelona (PCB), però també institucions acadèmiques com Eada. “Barcelona és la capital científica d’Espanya, però també és una de les capitals científiques i tecnològiques de tota Europa”, ha emfatitzat Valls, i ha valorat que aquest fet suposa una gran oportunitat per “liderar des de la capital catalana l’Europa que s’està construint”, gràcies a actius com les seves universitats o les escoles de negoci.

Una reflexió que ha compartit Koke Pursals, president del patronat de la Fundació Eada, qui ha remarcat que “Barcelona és un dels hubs educatius més importants del món”. Pursals ha recordat que tres de les millors cent escoles de negoci del món —de les més de 13.000 que existeixen en tot el globus terraqui— es troben a Barcelona, segons el rànquing que publica anualment el Financial Times. El rànquing ha reconegut el prestigi de les institucions de Barcelona IESE, Esade i Eada, equiparant la capital catalana a ciutats com Londres o París, les altres dues ciutats del món que concentren tantes escoles de negoci reconegudes.

Amb aquest nou edifici, Eada ja compta amb tres campus (i un quart virtual): dos en el centre de Barcelona i un altre residencial a Collbató

Un rànquing que va reconèixer a Eada en el top 100 de les institucions més prestigioses, sobretot per la proporció d’hores d’ensenyament dedicades a l’ètica, les qüestions socials i ambientals i les solucions climàtiques aplicades al món empresarial. El llistat també ha emfatitzat la internacionalització de l’alumnat de l’escola de negocis, ja que compta amb alumnes de gairebé 90 països, un 52% dels quals provenen de països europeus — dels quals tan sols un 8% són nacionals—, però també destaca la presència d’alumnes de Llatinoamèrica, que representen fins a un 13%, o d’Àfrica, amb fins a un 16% del total.

“La inauguració d’aquest edifici era totalment necessària, perquè el nostre primer campus se’ns havia quedat petit i necessitàvem continuar creixent, i continuar fent-ho des del cor de Barcelona”, ha admès Pursals. El nou edifici compta, a més de disposar de 12 aules, amb vuit sales de reunions, un gran espai Student Hub per fomentar la interacció i col·laboració entre l’alumnat. El campus també ha estat reconegut amb la certificació LEED pel seu compromís amb la sostenibilitat.

El campus 1 d’Eada Business School, reformat l’any 2019, i situat al carrer d’Aragó.

Així, amb aquest nou edifici, Eada ja compta amb tres campus (i un quart virtual): Campus 1, al carrer d’Aragó de Barcelona, el recentment inaugurat Campus 2 i un tercer edifici residencial a Collbató, amb unes instal·lacions que ocupen fins a 14 hectàrees. De fet, aquest segon campus que ara inaugura l’escola és molt semblant quant a estructura al Campus 1, que va ser reformat l’any 2019 i que es troba a tan sols cinc minuts a peu, un edifici que també ocupa 4.500 metres quadrats i compta amb 20 aules.

Durant l’acte d’inauguració, des de l’escola també han fet lliurament dels Eada Distinguished Alumni 2025, un reconeixement a la trajectòria i impacte en l’àmbit professional d’antics alumnes de l’escola. Aquests premis han reconegut els catalans Eloi Planes, president executiu de Fluidra; José Alberto Carbonell, president del Port de Barcelona, i Roger López, el president internacional d’Alcon. Tampoc s’han oblidat dels seus antics alumnes internacionals com Jeremy De Maillard, conseller delegat de Marshall; Pia Kleppe Markem, directora de la patrulla municipal d’Oslo, i Andrea Latten, Chief Business Officer del Regne Unit.