Gastronomia

El Bar Martínez de Barcelona guanya la segona edició del concurs a la millor canya de cervesa

Els deu finalistes han hagut de demostrar aquest dilluns les seves habilitats als tiradors davant d'un jurat reunit a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Dos mil euros per ser l’establiment que millor tira la canya d’Estrella Damm a Catalunya. Aquest és el premi que s’ha endut aquest dilluns el Bar Martínez de Barcelona, que ha estat el guanyador de la segona edició del Concurs de Tiratge d’Estrella Damm. El Bar Marisqueria Ismael, de Santa Perpètua de Mogoda, i el Rustic BCN, de Barcelona, han quedat en segon i tercer lloc, respectivament.

Prop de 500 establiments de Catalunya van presentar la seva candidatura per participar en aquest concurs. Per fer-ho, havien de gravar a un dels seus professionals tirant una canya i pujar el vídeo a la plataforma Bar Manager, l’aplicació amb la qual Damm es relaciona amb els seus clients del sector de l’hostaleria.  D’entre totes les candidatures presentades, un jurat professional va seleccionar els deu finalistes que, aquest dilluns, han hagut de demostrar les seves habilitats als tiradors en la part presencial del concurs, celebrada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Alguns dels criteris que el jurat ha tingut en compte per valorar els tiratges dels participants a la final han estat la tècnica utilitzada, així com la presència de bombolles, l’esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra.

Segons Damm, per aconseguir la canya perfecta cal fer servir una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, un cop omplerta la copa fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l’aixeta, per després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema a la copa, coronant-la.

El guanyador d’aquesta segona edició ha estat Óscar Puertas, del Bar Martínez de Barcelona, que ha rebut un xec per valor de 2.000 euros. El segon lloc ha estat per a Ismael Barón del Bar Marisqueria Ismael de Santa Perpètua de Mogoda, i el tercer, per a Marta Jiménez del Rustic BCN de Barcelona, que han rebut 1.000 euros i 500 euros de premi respectivament. Els altres set finalistes que s’han disputat el podi han estat el Bar Punt 5 de Figueres, Barram de Mataró, Frida Restaurant de Tarragona, La Bodega Moderna de Barcelona, Palau Nou Gintonic Bar de Molins de Rei, Restaurant Neptú de Girona i  The NewPort Gastrobar de Roses. 

 

Compartir
Publicado por
Redacción TheNBP

Artículos recientes

  • Professionals

Les 102 primaveres d’Esther Vilar

Des del barri de la Sagrada Família, aquesta barcelonina ha anat fent puntes de ganxet…

17 d'abril de 2025
  • Opinió

Més enllà del treball, un espai per viure

El 22@ celebra els seus primers 25 anys, amb un model que ha aconseguit atreure…

17 d'abril de 2025
  • Gaudeix de Barcelona

Tarda al Godó

Assistir a aquest esdeveniment és una experiència més propera i ciutadana del que a molts…

17 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Barcelona es llança a l’atracció d’inversió picant a la porta d’empreses internacionals

La ciutat espera novetats sobre l'aterratge de companyies estrangeres rellevants en els pròxims mesos, sobretot…

17 d'abril de 2025
  • Good News Barcelona

Ovelles i cabres tornaran a pasturar per Collserola per prevenir incendis

L'AMB subcontracta un ramat com a estratègia passiva per preparar el bosc per als mesos…

16 d'abril de 2025
  • Barcelona Futur

Generalitat i CaixaResearch Institute s’alien per impulsar la investigació a Catalunya

L'acord preveu que les dues institucions sumin esforços per impulsar projectes innovadors

16 d'abril de 2025