Ecosistema emprenedor

El comparador de serveis funeraris Funos entrarà al mercat mexicà

La plataforma online iniciarà la internacionalització aquest any a Llatinoamèrica i posarà també en marxa un servei d'informació sobre assegurances de decés

La startup catalana de serveis funeraris Funos s’introduirà aquest any al mercat mexicà per iniciar la seva expansió a Llatinoamèrica. El marketplace d’empreses funeràries, que funciona com a rastrejador i comparador de serveis i preus per a enterraments i cerimònies de dol, ja està negociant amb les quatre principals companyies funeràries que operen a Mèxic.

El fundador i director de Funos, Marc Vallhonesta, manifesta que és una decisió raonada després de detectar que el portal té molt bon posicionament i tràfic de visites en aquell país. “El llançament està previst per a mitjans d’aquest any”, concreta, i explica que anirà acompanyat del llançament d’una ronda de finançament adreçada a business angels, alguna plataforma de crowdfunding i “probablement tindrem un préstec participatiu d’Enisa”.

El pas cap als mercats exteriors es dur a terme després d’iniciar 2022 amb 90.000 visites web i 250.000 pàgines vistes del portal que va crear a finals de 2020, quan la pandèmia va ensorrar el seu antic negoci, Partyo. Es tractava d’un marketplace online per contractar serveis relacionats amb festes privades com sales, càtering, animacions o decoracions.

Ara, amb la plataforma Funos a ple funcionament i el negoci en creixement, Vallhonesta ampliarà fins a una vintena el nombre de companyies proveïdores del marketplace a Espanya. Incorporarà l’oferta dels serveis de funeràries de Madrid i València, durant el primer trimestre d’aquest any, i posteriorment sumarà empreses de ciutats com Sevilla o Màlaga.

L’expansió per cobrir tot Espanya és un creixement natural, donat que moltes funeràries ja tenen abast nacional, tot i que els serveis i preus que ofereixen disten molt segons la zona del territori on s’ha de fer l’enterrament. El repte és sumar també com a proveïdors a les companyies més locals. I en això està treballant Vallhonesta i el seu equip de sis persones i mitja dotzena més de col·laboradors externs.

El fundador de Funos manifesta que la suma de més funeràries és un element bàsic per “democratitzar aquest sector”. “El problema que resolem als nostres clients és sempre el mateix i les prestacions de les funeràries són molt similars arreu”, concreta.

“Culturalment cada país fa els funerals de manera diferent, però l’important més que com és la cerimònia i l’espai de dol, és que l’usuari està mancat d’informació sobre què ha de fer, quins serveis pot tenir, a quin preu… Hi ha asimetria d’informació cap a l’usuari que necessita aquest servei en un moment molt complex i dolorós, on ha de resoldre moltes coses i amb molt poc temps”, argumenta.

Entrar en assegurances

Alhora, Funos ha detectat a través de les consultes al seu portal que hi ha un nombre significatiu de persones que busquen informació sobre les assegurances per defunció que hi ha al mercat. “Són especialment usuaris d’una certa edat que no disposen de pòlissa per decés, però que volen planificar el seu funeral i, concretament, tenir-lo pagat perquè la seva família no tingui problemes quan ell falti i l’hagin d’enterrar o incinerar”.

Per tant, el proper pas natural per al creixement de Funos serà el desenvolupament d’un comparador d’assegurances de decés, avança Vallhonesta. A Espanya, explica, les assegurances de decessos tenen una penetració de mercat del 45%, “per tant, més de la meitat de la població no té cobertura i hi ha un potencial de creixement molt gran”.

Els usuaris també demanden un comparador de preus d’assegurances de decés

El creador de Funos exposa que és, alhora, un segment en transformació: “S’està imposant cada vegada més la simplicitat en els funerals”. D’una banda, les famílies ja no volen tants serveis, “moltes vegades renuncien a prestacions que ja tenen pagades a les seves assegurances, i desaprofiten l’oportunitat que tenen de reclamar els diners pels serveis no realitzats, cosa que les funeràries estan obligades a desemborsar”.

D’altra banda, hi ha funeràries que ja ofereixen el pagament per avançat, no nominatiu i a terminis, del que pot ser un servei funerari complert, per a aquelles persones que no volen una assegurança tradicional, però que “volen tenir planificada la seva mort”.

Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024
  • Opinió

L’hora de la resiliència urbana

A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…

19 de novembre de 2024