“Treballar cos i ment al ritme de la música, convertint l’esport en una opció d’oci i diversió”. Així defineix la seva proposta de negoci Lapso Studios, una sportech fundada el 2021 a Barcelona que ofereix sessions de 45 minuts de bicicleta estàtica o indoor cycling, combinada amb el ball i un acompanyament o coaching per part dels diferents monitors.
L’empresa compta amb un centre situat a la confluència de l’avinguda Diagonal amb la Plaça Francesc Macià i va ser fundada per Eugenia Llopart de la mà de quatre socis. Després d’experimentar un fort èxit en la seva arrencada i un creixement que enguany vorejarà el 50%, Lapso Studios acaba de tancar la primera ronda de finançament gràcies al suport de La Vida es Chula, el family office de Thomas Meyer, fundador de Desigual. Gràcies a aquesta operació, en què ha participat un altre inversor minoritari, Lapso Studio ha aconseguit captar 1,5 milions d’euros, xifra que es destinarà a finançar el pla de creixement de la companyia, que projecta l’obertura de nous estudis d’indoor cycling a Barcelona i a altres ciutats per seguir “revolucionant el mercat del fitness”.
“Estem molt agraïts tant a en Thomas com a la resta d’inversors per haver confiat en el nostre projecte. Per nosaltres, que un empresari de la talla i la trajectòria de Thomas Meyer hagi confiat en Lapso, és no només una validació del model de negoci, sinó també de la nostra gestió. Aquesta operació suposa el tret de sortida d’una nova etapa de la companyia en què continuarem creixent i evolucionant”, afirma la cofundadora i consellera delegada de Lapso Studios, Eugenia Llopart.
Segons l’emprenedora, el 2023 està previst incrementar més d’un 47% els ingressos, passant d’una facturació de 542.000 euros el 2022 a més de 800.000 euros aquest any. En paral·lel, la sportech assegura que aquest exercici també serà el segon a registrar un ebitda positiu.
El model de negoci desenvolupat per Lapso Studios es basa en el model del pay-per-use, en què el client paga per cadascuna de les sessions, encara que també es pot optar per la compra de packs o el pagament d’una quota d’accés il·limitat. Així, una sessió es comercialitza al preu de 19 euros i un pack de deu sessions (n’hi ha també de 5, 20 i 40) costa 160 euros. L’estudi de Diagonal compta amb uns tretze monitors, que imparteixen classes des de les set del matí fins a les vuit del vespre de dilluns a divendres i de nou del matí a sis de la tarda els dissabtes i diumenges. Cada coach imprimeix un propi estil a la seva sessió i tria diferents tipus de música, des de sostre a pop, passant per house, electrònica, rock, reggaeton, música llatina i fins i tot òpera i música clàssica.
“Lapso Studios és molt més que un entrenament, és el teu espai on dedicar-te temps i entrenar cos, ment i ànima”, assenyala l’empresa, que afirma estar al servei d’un ciutadà “cosmopolita i exigent que es preocupa pel benestar integral sense renunciar al gaudi de la vida”. La firma també ha posat en marxa un servei corporatiu dirigit a empreses que volen fomentar la diversió i benestar entre els seus empleats.
Segons Lapso Studios, la seva fórmula combina l’activitat física d’alta intensitat a la bicicleta amb el ball, la força, la resistència, exercicis de tronc superior amb peses i el coaching. Cada entrenament, que té una durada de 45 minuts, està compost per dotze cançons, aconseguint el clímax a la penúltima. “Ens obsessiona la idea d’oferir al nostre usuari les últimes tendències del món del fitness, i per això no descartem crear noves modalitats”, apunta Llopart.