L'històric teatre del Paral·lel tornarà a omplir-se de vida a partir d'avui quasi dos anys després amb un musical sobre Sherlock Holmes protagonitzat per Daniel Diges
Una llum dins la foscor que viu el món de la cultura. El mític Teatre Apolo de Barcelona, amb prop de 120 anys d’història, reprèn la seva activitat després que hagués de tancar portes el mes de maig de 2019, quasi un any abans que comencés la crisi de la covid. No va ser doncs el virus qui va fer abaixar el teló de l’Apolo, sinó la mala gestió de l’empresa que duia les regnes del teatre des de 2017, Ethika Global, que va deixar un munt de deutes i prop de 200 treballadors a l’estacada, entre ells al director Ricard Reguant, a qui havien contractat com a peça clau del seu desastrós projecte empresarial.
Ara l’Apolo tornarà a provar sort de la mà del grup madrileny Smedia, que a mitjans de l’any passat es va interessar per reobrir la sala i ha efectuat una inversió d’entre 600.000 i 800.000 euros per rentar la cara a l’equipament cultural i deixar-lo a punt per tornar a acollir públic. A diferència de la polèmica empresa Ethika Global, que era totalment desconeguda en el sector, Smedia és una de les principals companyies vinculades al teatre a Espanya, ja que és propietària de set sales a Madrid, com els teatres EDP Gran Vía, Cofidis Alacázar, Teatro Lara, Fígaro i Capitol.
Amb una trajectòria de més de 20 anys, el grup Smedia té com a president a Enrique Sababerría, un empresari amb tres dècades d’experiència en la producció d’espectacles i gestió de teatres, sent avui el seu grup la principal empresa privada que gestiona teatres a Madrid. Salaberría, considerat com una de les persones amb més poder a la cartellera de la capital de l’Estat, vol provar ara sort a Barcelona i ha vist en l’Apolo una magnífica oportunitat per desembarcar a la ciutat tot i la pandèmia.
L’objectiu de Smedia és programar a l’històric teatre del Paral·lel obres dirigides a tota mena de públic i de producció pròpia durant tot l’any. “Oferirem una renovada i moderna oferta de musicals, teatre, concerts, comèdies, obres d’humor, màgia, ballets, òperes i espectacles per a tota la família”, explica l’empresa.
L’Apolo tornarà a encendre els focus a partir d’aquest 18 de març amb un musical de petit format que estarà en cartell fins a l’1 de maig. Es tracta de ¿Quién mató a Sherlock Holmes?, una obra ambientada a Londres a l’època victoriana i que ha tingut molt èxit a la cartellera madrilenya. El muntatge està protagonitzat per Daniel Diges i els seus creadors són Félix Amador i Iván Macías.
Smedia té previst portar també al Teatre Apolo el musical Antoine (del 5 al 16 de maig), sobre el creador d’El Petit Príncep, Antoine de Saint-Exupéry; l’espectacle dels Joglars Señor Ruiseñor; el musical Fama o La Casa de Bernarda Alba, del Centro Dramático Nacional, que arribaria a la capital catalana a finals d’agost.
El Teatre Apolo va marcar una època a Barcelona en convertir-se en el referent de la revista i la sarsuela gràcies al mític empresari Matías Colsada. La història del teatre, però, va començar molt abans, el 19 d’octubre del 1904, quan va obrir portes per primera vegada de la mà dels germans Soriano amb les sarsueles El cabo primero, El puñao de rosas i Hanisele Nitouche, segons té documentat l’Institut del Teatre. Va ser als anys 50 del segle passat quan Matías Colsada va comprar el teatre i va triomfar gràcies al gènere de la revista musical i a Las alegres chicas de Colsada, amb vedets com Lina Morgan i Tania Doris. Aquell Apolo de revista, però, ja no existeix, ja que l’antic edifici va ser enderrocat l’any 1990, quan aprofitant la febre preolímpica es va construir un nou teatre amb un gran escenari i 900 localitats integrat dins d’un hotel de set plantes, l’actual Barcelona Apolo Melià.
La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…
Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…
L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…
El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició
La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…
A finals d’agost del 2005, l’huracà Katrina colpejava les costes del sud-est dels Estats Units,…