Gastronomia

El grup Teresa Carles preveu facturar 20 milions en l’any del seu desè aniversari a Barcelona

L'empresa de restauració vegetariana preveu més que duplicar ingressos gràcies a la introducció dels seus plats preparats Flax & Kale a les cadenes de supermercats

Aquest mes fa deu anys que la lleidatana Teresa Carles Borrás va obrir el seu primer restaurant a Barcelona. Va ser una aposta valenta en un moment on la cuina vegetariana no estava tan de moda com ara, però el seu caràcter pioner ha permès a Carles construir un grup empresarial integrat per vuit restaurants i que ara ha arribat també als supermercats gràcies a Flax & Kale Goods, una línia de plats preparats vegetals i flexiterians —inclouen peix— amb la que preveu efectuar un fort creixement en els pròxims anys.

El grup Teresa Carles Healthy Foods dóna actualment feina a més de 250 persones i compta amb un centre d’R+D i cuina central de 6.500 metres quadrats a Bell-Lloc d’Urgell on elabora els plats preparats i els seus icònics sucs de fruita i verdures coldpresssed, a més a més d’altres productes com smoothies i una altra beguda de moda, la kombutxa.

Després de facturar 13,2 milions d’euros l’any 2019, l’empresa ha vist reduir els seus ingressos fins als 8 milions d’euros aquest 2020, a conseqüència de la pandèmia i les limitacions d’obertura dels establiments. Aquest any, però, l’empresa dirigida per Jordi Barri —fill de Teresa Carles— és optimista i s’ha marcat el repte de més que duplicar la facturació, fins a assolir unes vendes de 20 milions d’euros.

L’arribada dels seus plats flexiterians amb la marca Flax & Kale a supermercats com Bonpreu, Esclat, Ametller Origen, Obbio i El Club del Gourmet de El Corte Inglés serà clau en aquest objectiu de creixement. Es tracta d’una nova línia de negoci que l’empresa va posar en marxa fa un any a través de la seva botiga online. Ara ha entrat als supermercats, on totes les cadenes estan fent espai als seus lineals de fred per encabir l’allau d’aliments de base vegetal que estan desenvolupant també grans marques com Nestlé, Unilever o Gerblé.

El director d’operacions de Teresa Carles Healty Foods, Jaume Betrian, i el conseller delegat, Jordi Barri.

La línia Flax & kale Goods desenvolupada a l’obrador de Bell-Lloc per l’equip de Teresa Carles inclou plats a base de verdures i tofu, canelons de bolets, salmó d’alaska amb quinoa, arròs negre vegetal amb edamame o pappardelle amb salsa bolonyesa de base vegetal.

Tot i que ara fa deu anys que va obrir el seu restaurant al carrer Jovellanos de Barcelona, Teresa Carles es dedica al món de la cuina des de l’any 1979, quan amb el seu marit, Ramón Barri, va obrir el restaurant vegetarià Paradís, a Lleida, un dels primers d’Espanya. Amb la seva arribada a Barcelona l’any 2011 van voler demostrar que menjar sa no era sinònim de menjar avorrit i van seduir als comensals amb receptes com rotllets d’albergínia i xampinyons o els cors de carxofa amb ceba caramel·litzada i mozzarella vegetal. Es calcula que durant aquesta dècada, pel restaurant Teresa Carles han passat un milió de clients.

Vista general de la cuina central de Teresa Carles a Bell-Lloc d’Urgell (Lleida), amb el seu propi hivernacle.

Teresa Carles Healthy Foods va créixer a Barcelona amb l’obertura del restaurant Flax & Kale, el primer es va autodenominar com a flexiterià, ja que també cuina alguns productes animals com el peix. Avui l’empresa té vuit establiments, fonamentalment a Barcelona, tot i que també està present a Madrid i a Lleida. Actualment, per les limitacions sanitàries, estàn tancats el Flax & Kale à Porter, ubicat dins de la botiga d’H&M al Passeig de Gràcia, i el Flax & Kale Street, situat a La Roca Village. Teresa Carles Healthy Foods va ser la primera empresa de restauració espanyola en aconseguir el certificat internacional B Corp, és a dir, d’empresa que incorpora en el seu objecte social la missió de millorar el planeta. La cadena Veritas i Danone són també empreses BCorp.

Compartir
Publicado por
Sergi Saborit

Artículos recientes

  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Casa Seat celebra un Nadal dolç amb Jordi Roca

L'univers del reboster es barrejarà amb l'essència nadalenca del 28 de novembre al 5 de…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Passeig de Gràcia es manté com el carrer comercial més car d’Espanya

El carrer Serrano i la Gran Via de Madrid ocupen la segona i tercera posició

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

El Sincrotró Alba comptarà amb una residència per a treballadors

La infraestructura científica es reforça de cara a la seva ampliació com també ho fa…

20 de novembre de 2024