Gastronomia

El Homer de Mollet del Vallès és el bar on millor es tira una canya

Crema, i no escuma, és el que ha de coronar una bona canya de cervesa a pressió. Aquest dos dits de beguda a la part alta d’una copa de cervesa ben tirada és un dels trets que va examinar aquest dilluns el jurat del primer concurs de tiratge de cervesa Estrella organitzat per Damm i que ha guanyat Jenifer Tejada

“Les dones també sabem tirar una cervesa”. Amb aquesta rotunditat va anar cap al tirador de cervesa a pressió Jenifer Tejada, l’única noia finalista en el primer concurs de tiratge de cervesa Estrella, que ha organitzat Damm, a través de la seva plataforma Bar Manager. Va ser la mateixa seguretat amb què va tirar i servir tres Estrelles Damm a un jurat d’experts i que li va valer el primer premi del concurs, amb un xec per valor de 2.000 euros.

Jenifer Tejada, formada en una de les principals escoles d’hoteleria de Barcelona, treballa amb la seva família al Bar Homer de Mollet del Vallès, un establiment inspirat en la sèrie televisiva The Simpsons. La jove va arribar a la final del concurs juntament amb altres nou barmans, entre propietaris i cambrers, de tot Catalunya. La segona i tercera posició van ser per Elías Latorre, de Conservas Latorre, una vermuteria del Carrer Calàbria de Barcelona, i Raúl Ruiz, d’El 9 Suprem, de Figueres, que han estat premiats amb 1.000 i 500 euros, respectivament.

Tots els concursants van mostrar la seva destresa amb les copes i el tirador, que en bona harmonia són elements indispensables per servir una bona canya, sobretot per coronar-la amb crema, i no amb escuma.

Per contribuir a difondre la tècnica del bon tiratge que permet assaborir una bona Estrella Damm a pressió, el sommelier de la marca Yan Maia va fer una demostració explicativa: s’inclina la copa 45 graus i es posa l’aixeta a dos dits per omplir-la amb el raig de cervesa; s’ha d’omplir la copa fins a arribar a tres quartes parts, no més, abans de tancar l’aixeta i deixar-la en posició vertical per seguir, després de reposar uns segons, tornant a obrir l’aixeta a un quart del seu cabal i deixem que caigui un fil fi de crema sobre la copa en vertical. Sense vessar-la.

El concurs va posar en relleu la resiliència del sector de la restauració davant l’impacte de la Covid-19, amb la participació d’establiments amb llarga trajectòria, i d’altres de recent creació com el Café Punt 5, de Figueres, que va obrir fa vuit mesos; o el també estrenat aquest any Calla y Tapa, de Barcelona. També va ser una bona mostra de la diversitat cultural de la restauració, amb la presencia del propietari xinés Chun Hua Chen, que des de fa 15 anys regenta l’establiment Punt de Trobada, a Reus.

La resta de finalistes, fins a arribar a deu baristes, van ser Fernando Pérez, de Can Feu, a Sabadell; la cocteleria Confidencial de Mollet del Vallès, amb Alberto Magdaleno; Félix Navarro, del Restaurant L’Olivé, també a Mollet del Vallès; i el petit Van Van Var, de Barcelona, amb Carles Armengol al capdavant.

Els deu finalistes del concurs amb els membres del jurat d’experts.

Damm, satisfeta de l’èxit de la trobada, va promocionar i recollir els vídeos de cambrers tirant cervesa per optar al concurs a través de l’eina digital Bar Manager que ha dissenyat per donar servei directe als seus clients. Amb una gestió personalitzada per a cada establiment, Bar Manager ofereix al professional de la restauració el contacte permanent amb Damm. Els establiments poden consultar el seu consum, promocions personalitzades, píndoles de formació, noticies del sector i establir contacte directe amb el servei tècnic del fabricant de cervesa. La marca va rebre un total de 293 vídeos de cambrers tirant la cervesa, d’entre els 34.500 usuaris que ja té l’aplicació.

La marca va rebre 293 vídeos de cambrers tirant la cervesa, a través de la seva aplicació Bar Manager

El jurat d’aquesta primera edició l’han format Marc García, responsable del canal d’Hostaleria a Catalunya de Damm; Karen Peiró, mestra cervesera i responsable de Cerveseria de Damm; Jesús Salvador, responsable de Qualitat de Mercat i Cerveseria Internacional de Damm; Yan Maia, Beer Sommelier de Damm; Carles Sitjar, Gastronomy Manager de Damm, i els periodistes gastronòmics Yaiza Saiz i Ferran Imedio.

Alguns dels criteris que el jurat ha tingut en compte per valorar els tiratges dels participants a la final han estat la tècnica utilitzada (obertura de l’aixeta, inclinació de la copa, pressió, etc.), així com altres aspectes com la presència de bombolles, l’esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra, entre molts altres.

Compartir
Publicado por
Maria Teresa Coca

Artículos recientes

  • Good News Barcelona

Eholo, el ‘software’ per a psicòlegs que assumeix la seva càrrega administrativa

La plataforma disposa d'eines per reduir les gestions que duen a terme els professionals, com…

21 de novembre de 2024
  • Gaudeix de Barcelona

Els Llums de Sant Pau proposa un viatge per les tradicions nadalenques del món

L'experiència es renova enguany amb un recorregut immersiu que podrà visitar-se fins el 12 de…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Les empreses catalanes capten 1.540 milions dels fons Next Generation des de 2021

Prop de 600 projectes empresarials s'han beneficiat de les convocatòries, un 66% dels quals han…

21 de novembre de 2024
  • Creativitat

El Museu Picasso viatja a París a ritme de cancan

L'exposició 'De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914' vol posar cara a tots…

21 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

La multinacional Protime obre un ‘hub’ digital a Barcelona per a 250 empleats

La filial de SD Worx de registre i gestió d'horaris obrirà aquest ‘hub’ després d'haver…

20 de novembre de 2024
  • Good News Barcelona

Barcelona porta el Nadal als seus barris amb centenars de propostes

Un espectacle de dansa urbana i tecnologia de nou a Passeig de Gràcia marcarà l'inici…

20 de novembre de 2024